Tak więc wiemy że Xena miała swój osobny serial tylko dlatego że jej Hercules darował życie......
Dzisiejszy odcinek przypominał pierwszy odcinek z "Xeny" w którym pojawiła się Callisto..
Znowu wojowniczka naciera na wioskę ze swoją armię, bierze jeńca (tylko nie wiadomo po co) wtedy to był Joxer dziś Salmoneus.. W ogóle tak dobrego występu jak dziś to Xena nie miała nawet w swoim serialu, jednak oczywiście w roli "złej" bardzo daleko jej do niezastąpionej Callisto którą mam nadzieję występu doczekamy w tvp2...
Ciekaw jestem jak należy interpretować przedostatnią scenę dzisiejszego odcinka: Hercules rozmawia z Xeną i mówi jej coś o spędzaniu czasu razem... a ona opuszcza na końcu wzrok......
No jutro ciąg dalszy i ich romans :)
Tak dzisiejsza sceny z Xeną były mocne
Hercules darował jej życie bo wiedział iz to nie ona wymordowała kobiety i dzieci
Trudno tez stwierdzić kto był lepszy w walce , Xena była ranna po tym jak pozegnało ją jej wojsko , no i gdyby nie kuzyn Herculesa , Xena by go zabiła !
Złota zbroja kiczowata , wolałem czerwoną sukienkę :)
To będzie na co popatrzeć...
Na początku chyba nie wiedział kto wymordował kobiety i dzieci..
Co prawda kuzyn Herculesa na chwilę przeszkodził Xenie.. ale pozycja w parterze się nie zmieniła , Xena powtórzyła za pierwszym razem nieudany atak mieczem i.. Hercules go zablokował własnymi dłońmi... Myślę że za pierwszym zrobiłby to samo nawet gdyby jego kuzyn się nie wtrącił... chociaż z drugiej strony Hercules miał więcej czasu na reakcję ale i tak stawiam na niego... w końcu to jego serial...
Tak mi się teraz przypomniało że te ujęcia z czerwoną sukienką, zbroją itp. zostały wykorzystane na początku czołówki otwierającej serial Xeny....
PS. Nie mam pewności kiedy Kevin pojawi się pierwszy raz, ale chyba niebawem, i o ile dobrze pamiętam pojawiał się nawet częściej w Herculesie niż w Xenie.....
(Jak coś to podobno jest na forum ekspert od Herculesa i Xeny, który wie wszystko w tych tematach.........)
Chodziło o to ze Hercules upadł i głową uderzył o kamień ,atak kuzyna dał mu kilka sekund żeby oprzytomnieć , no i chwycił jego miecz , tak walka raczej miała pokazać ze są sobie równi w walce :)
Jak podobał Ci się Szymonie dzisiejszy odcinek ? mnie wkurzała tylko fryzura Xeny , i brak u jej boku Chakramu
Prawdopodobnie nawet będąc półprzytomnym Hercules by się odchylił, albo i tak powtórzyłby ten manewr co parę sekund pózniej..
Gdyby była walka w neutralnym serialu to stawiałbym na zwycięstwo Herculesa.. W ostatnim odcinku definitywnie potwierdziły się spekulacje że podczas nieobecności Jolaosa doszło do solidnej akcji między naszą parą.. rzuciło mi się w oczy że rozebrana Xena coś taka brudna była..
Brak chakramu? Mnie coś tam świtało że rzucała w ludzi, ale może pomyliło mi się ze wcześniejszym odcinkiem, sam odcinek gorszy od poprzedniego, tamten bardziej dramatyczny, (bardzo mi się podobał pierwszy odcinek z tą panią co zamieniała ludzi w kamienie, szkoda że bardziej nie rozwinęli jej wątku).. tutaj już zluzowali i zrobiła się taka miła atmosfera, teraz chyba poziom trochę zejdzie bo czekają nas mniej ciekawe odcinki, (chociaż wkrótce być może Afrodyta się pojawi) a tak była jakaś odmiana..
Zobaczyłem teraz na program tv i ostatni odcinek wyemitują 7 lutego, potem Igrzyska, a dalej.. obstawiam że to samo co w 2012 r...