PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103707}

Herkules

Hercules: The Legendary Journeys
1995 - 1999
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20625
5,9 14 krytyków
Herkules
powrót do forum serialu Herkules

Tak więc wiemy że Xena miała swój osobny serial tylko dlatego że jej Hercules darował życie......
Dzisiejszy odcinek przypominał pierwszy odcinek z "Xeny" w którym pojawiła się Callisto..
Znowu wojowniczka naciera na wioskę ze swoją armię, bierze jeńca (tylko nie wiadomo po co) wtedy to był Joxer dziś Salmoneus.. W ogóle tak dobrego występu jak dziś to Xena nie miała nawet w swoim serialu, jednak oczywiście w roli "złej" bardzo daleko jej do niezastąpionej Callisto którą mam nadzieję występu doczekamy w tvp2...

Ciekaw jestem jak należy interpretować przedostatnią scenę dzisiejszego odcinka: Hercules rozmawia z Xeną i mówi jej coś o spędzaniu czasu razem... a ona opuszcza na końcu wzrok......

SzymonS1

No jutro ciąg dalszy i ich romans :)
Tak dzisiejsza sceny z Xeną były mocne
Hercules darował jej życie bo wiedział iz to nie ona wymordowała kobiety i dzieci
Trudno tez stwierdzić kto był lepszy w walce , Xena była ranna po tym jak pozegnało ją jej wojsko , no i gdyby nie kuzyn Herculesa , Xena by go zabiła !
Złota zbroja kiczowata , wolałem czerwoną sukienkę :)

Anxej

To będzie na co popatrzeć...
Na początku chyba nie wiedział kto wymordował kobiety i dzieci..
Co prawda kuzyn Herculesa na chwilę przeszkodził Xenie.. ale pozycja w parterze się nie zmieniła , Xena powtórzyła za pierwszym razem nieudany atak mieczem i.. Hercules go zablokował własnymi dłońmi... Myślę że za pierwszym zrobiłby to samo nawet gdyby jego kuzyn się nie wtrącił... chociaż z drugiej strony Hercules miał więcej czasu na reakcję ale i tak stawiam na niego... w końcu to jego serial...
Tak mi się teraz przypomniało że te ujęcia z czerwoną sukienką, zbroją itp. zostały wykorzystane na początku czołówki otwierającej serial Xeny....
PS. Nie mam pewności kiedy Kevin pojawi się pierwszy raz, ale chyba niebawem, i o ile dobrze pamiętam pojawiał się nawet częściej w Herculesie niż w Xenie.....
(Jak coś to podobno jest na forum ekspert od Herculesa i Xeny, który wie wszystko w tych tematach.........)

SzymonS1

Chodziło o to ze Hercules upadł i głową uderzył o kamień ,atak kuzyna dał mu kilka sekund żeby oprzytomnieć , no i chwycił jego miecz , tak walka raczej miała pokazać ze są sobie równi w walce :)
Jak podobał Ci się Szymonie dzisiejszy odcinek ? mnie wkurzała tylko fryzura Xeny , i brak u jej boku Chakramu

Anxej

Prawdopodobnie nawet będąc półprzytomnym Hercules by się odchylił, albo i tak powtórzyłby ten manewr co parę sekund pózniej..
Gdyby była walka w neutralnym serialu to stawiałbym na zwycięstwo Herculesa.. W ostatnim odcinku definitywnie potwierdziły się spekulacje że podczas nieobecności Jolaosa doszło do solidnej akcji między naszą parą.. rzuciło mi się w oczy że rozebrana Xena coś taka brudna była..
Brak chakramu? Mnie coś tam świtało że rzucała w ludzi, ale może pomyliło mi się ze wcześniejszym odcinkiem, sam odcinek gorszy od poprzedniego, tamten bardziej dramatyczny, (bardzo mi się podobał pierwszy odcinek z tą panią co zamieniała ludzi w kamienie, szkoda że bardziej nie rozwinęli jej wątku).. tutaj już zluzowali i zrobiła się taka miła atmosfera, teraz chyba poziom trochę zejdzie bo czekają nas mniej ciekawe odcinki, (chociaż wkrótce być może Afrodyta się pojawi) a tak była jakaś odmiana..
Zobaczyłem teraz na program tv i ostatni odcinek wyemitują 7 lutego, potem Igrzyska, a dalej.. obstawiam że to samo co w 2012 r...