PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

1x18 Parasite

ocenił(a) serial na 9

Co sądzicie o tym odcinku? :> Ja uważam że był suuuuper :D Miałem nadzieję, że Simone będzie żyła no ale niestety :P Chociaż kto wie co się zdarzy w kolejnych odcinkach :P Ciekawe co się teraz stanie z ojcem Claire :D Nie mogę się doczekać walki Sylara z Peterem :D http://youtube.com/watch?v=ek3L0KcclqY&mode=related&search= Oto trailer 19 odcinka. Kurde nie wytrzymam 48 dni czekając na niego xD Cóż, trzeba się uzbroić w cierpliwość :P

ocenił(a) serial na 10
Nurs

Po zwiastunie (mam wrażenie) że to już będzie 2 seria :)
http://www.serialheroes.yoyo.pl/

ocenił(a) serial na 8
mihu_korbol

"Sezon pierwszy Heroes będzie liczył dokładnie 23 epizody"

informacje zaciągnięte z tąd: http://heroes.tvseries.pl/

eh.. :( szkoda że tyle trzeba czekać na kolejny odcinek.. chyba przez ten czas zaczne oglądać jakiś inny serial ;] byle do 23 Kwietnia :)

ocenił(a) serial na 9
Benios

No i w końcu na ekranie pojawił się nasz wielki tajemniczy Linderman. Co jak co, ale po tych 18stu odcinkach mogę wydać już pełną ocenę. Serial jest świetny, ma pełne prawo na miejsce obok prisona. Nie wiem czy macie podobne odczucia, ale tu jest 100%towy klimat komiksu. Wszystkimi postaciami kierują różne cele, wszystko prowadzi do tragicznej kulminacji, a sami bohaterowie są diabelnie ciekawi, no i jeszcze te sceny przypominają mi żywcem komiksowe kadry. Poza tym plusy za fabułe i muzykę :))

użytkownik usunięty
BladeMaster

Serial wymiata, a 18 epizod mnie rozwalil, szczegolnie ta koncowka! Niestety szkoda, ze tyle trzeba czekac na kolejny.

P.s. Zgadzam sie z BladeMaster, ten serial stawiam na rowno z Prison Break!

Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
BladeMaster

zgadzam sie z toba w 100% ! serialik ma pyszny klimacik! i jeszcze raz napisze ze kiedy wlaczam ten serialik to zapominam o wszystkim! WYMIATA !

Nurs

Dziś obejrzałam ten odcinek i tak bardzo mi się podobał, że nie mogłam się doczekać do poniedziałku... i weszłam na to forum... :( nie wiem jak to się stało ale umknęło mi, że znowu robią przerwę w emisji... okropne nbc :(

Moim zdaniem co by oni nie robili, to nie dadzą rady zmienić przyszłości i wszystko będzie tak jak było, jak Hiro odbył podróż w czasie w pierwszym odc. oraz jak to Isaack "wymalował". Uważam, że "save the world" znaczy dużo więcej niż zapobiec wybuchowi - jak to się Hiro wydaje, bo jak widzieliśmy - wybuch i tak nastąpi.

No trudno, poczekamy ;) pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
ann6

:( Też nie wiedziałam, że robią aż taką przerwę.
A 18 odcinek naprawdę wymiata, co chwila rozdziawiałam buzię z wrażenia ;)
Trailer do kolejnego odcinka też świetny, ale mnie się jednak wydaje, że uda im się powstrzymać ten wybuch, że mimo wszystko potrafią zmienić przyszłość, jaką Hiro zobaczył.
PS. Czy was też wkurza ta nowa kobieta co sie pojawiła w 18 odcinku czy to tylko mnie tak irytuje? Normalnie nie mogę jej znieść jak się pojawia na ekranie.

ocenił(a) serial na 9
aster

Ja tą aktorkę bardzo lubię :P A to, że gra taką wredną babę to nie jej wina :P Jeżeli będzie tak, że w drugim sezonie będzie opowiedziana inna historia tak jak napisał to w swoim temacie Leslyxx to może być tak, że im się nie uda i wszyscy zginął, jedynymi postaciami ktore pozostaną będą Hiro i Ando bo nie będzie ich w NY? Kto wie. A tak sobie teraz pomyślałem. W wizji którą mial Peter, Isaac odciąga Simone od Petera bo ten ma zaraz wybuchnąć. Może jednak Simone w jakiś sposób będzie żyła po tym jak Isaac ją postrzelił co? :P Inaczej to będzie błąd popełniony przez tworcow :D

ocenił(a) serial na 9
Nurs

W którymś z pierwszych odcinków ( być może to był czwarty ), kiedy Hiro z przyszłości odwiedził Petera, powiedział mu "Wyglądasz inaczej bez blizny". Teraz już wiemy o jaką bliznę chodziło :))) Mnie najbardziej intryguje co się stanie po tym wybuchu ( Hiro wyglądał jak wojownik - jak prawdziwy HERO :))) ) oraz ten dziwny obraz Isaaca gdzie Hiro walczy z dinozaurem, hmm dobre, dobre...:d

ocenił(a) serial na 10
BladeMaster

Co do tego obrazu, to w 12 odcinku Hiro, po tym jak ukradł miecz (czy raczej replikę), wywijał nim przed makietą dinozaura w tym muzeum. I to właśnie namałował Isaac.
No i właśnie ta blizna - skoro Hiro powiedział, że Peter "wygląda inaczej bez blizny", to chyba znaczy, że jednak wybuchu nie będzie, a przynajmniej Peter go nie spowoduje ani w nim nie zginie (chyba że go spowoduje, ALE w nim nie zginie). No bo Hiro z przyszłości mówił o Peterze Z PRZYSZŁOŚCI, już z blizną.
No i jeszcze mi się teraz przypomniał ten obraz, który namalował Isaac w ostatnim odcinku, tego gościa z odciętą czaszką - czy na tym obrazie był on (Isaac)? Bo jeśli tak, to Hiro go przecież widział w takim stanie, gdy się przeniósł do przyszłości na początku serii, a zaraz potem NY eksplodował. Więc obrazy Isaaca coraz dokładniej pokrywają się z tym, co Hiro widział w przyszłości, co by wskazywało na to, że do wybuchu jednak dojdzie, co tylko dowodzi tego, że to wszystko jest bardzo zapętlone i niejasne ;D

aster

"No i jeszcze mi się teraz przypomniał ten obraz, który namalował Isaac w ostatnim odcinku, tego gościa z odciętą czaszką - czy na tym obrazie był on (Isaac)?"

Też mi się wydaje, że to był Isaac. W końcu teraz nic nie stoi na przeszkodzie Sylarowi (no może za wyjątkiem Petera ;p - ale i tak pewnie ni uda mu się zabić Sylara) ma listę i może "dorwać" pozostałych ;) Fajnie jak są takie spotkania Petera z Sylarem bo wtedy Peter zdobywa nowe zdolności, teraz to już w ogóle będzie mistrzem ;)

A tak wracając do tematu Simone to spodziewałam się, że Peter spróbuje cofnąć się w czasie żeby temu zapobiec, pewnie i tak by się nie udało, no ale cóż - Hiro próbował ;)

:)

ocenił(a) serial na 9
Nurs

Odcinek 18 był naprawdę mocny!!! Czekałem na moment kiedy Peter będzie miał okazję sprawdzić swoje moce przeciwko Sylar'owi. Jak już nadszedł, to trzeba czekać do 23 kwietnia ( niech to szlag!). Napewno sprawi baty Sylar'owi. Jedna rzecz mnie zastanawia, skoro Peter ma moc leczenia po Claire, nie powinien mieć żadnej blizny po cięciu Sylar'a, jak twierdzą niektórzy, że to blizna o której powiedział Peterowi, Hiro w metrze.

robasyzol

A tu żeś bracie trafił w dziesiątke Ciekawe jak to wytłumaczą?

ocenił(a) serial na 9
hornet

"skoro Peter ma moc leczenia po Claire, nie powinien mieć żadnej blizny po cięciu Sylar'a, jak twierdzą niektórzy, że to blizna o której powiedział Peterowi, Hiro w metrze."

Właśnie też się nad tym zastanawiałem. Być może Peter nie okiełznał jeszcze do końca tych wszystkich zdolności, jednak będzie umiał korzystać z regeneracji na tyle, aby się uratować, ale blizna zostanie. Zobaczymy...za półtora miesiąca :((( akurat wtedy już kończe szkołe..ha :DDD

hornet

Mam swoją teorię: skoro Hiro przybył z przyszłości żeby powiedzieć Peterowi, że musi ochronić Claire to może w "przyszłości" Peter nigdy nie poznał Claire bo nie wiedząc o jej istnieniu nie ochronił jej przed Sylarem, który ją zabił. Tak więc mógł mieć bliznę w przyszłości bo skoro jej nie poznał to nie miał zdolności uzdrawiania. Teraz gdy już posiada tę zdolność nie będzie miał blizny.
Możliwe, że Hiro z przyszłości udało się coś zmienić, w końcu "save the cheerleader, save the world" :)

ocenił(a) serial na 7
Nurs

Ta miesieczna przerwa mnie dobija
:D
A odcinek jeden z lepszych :D wieze ze petrelli nie umze :D

ocenił(a) serial na 8
Finalny_Odbiorca

Zgadzam się z Ann. W "innej" przyszłości nie zdołano ocalić Claire w związku z czym Peter nie nabył jej zdolności - stąd ta blizna. Nie widzę innego wytłumaczenia.

ocenił(a) serial na 9
Scarface

Dokładnie ;) Boshe nie mogę się doczekać kolejnego odcinka!!! :P Ci tworcy to chyba nam na złość robią xD

ocenił(a) serial na 9
Nurs

Tak sobie teraz pomyślałem, jak myślicie, Mohinder będzie żył czy nie? :> I ciekawe co będzie z Mattem :D

Nurs

Chyba mu już nic nie pomoże ;) Tak sobie myślę, że raczej wkurzała mnie ta postać Mohindera. Ciągle miał jakieś problemy, nie wierzył np. Peterowi... Ale zyskał w moich oczach jak się okazało, że sam wywnioskował, że Zane to Sylar :)

Jeszcze się tak zastanawiam co z tą laską co namówiła Teda i Matta do zemsty?

ocenił(a) serial na 9
ann6

No właśnie ;P Jak się nagle pojawiła tak i zniknęła :P Pewnie jeszcze rozwiną wątek z nią związany :D Fajną miala moc :D

ocenił(a) serial na 8
Nurs

4 miejsce na FW lol!! Jeśli końcówka sezonu utrzyma poziom albo nawet ( jeśli to możliwe ) go zwiększy to z nadejściem VOL II myślę że spokojnie zdetronizuje Losta, PB i Friends. Nie mówiąc już co się będzie dział po premierze w TVP1:P