Jak myślicie jacy się jeszcze pojawią bohaterowie, albo jacy byście chcieli, żeby się pojawili?? Ja na przykład chciałbym aby pojawiła się postać, która kontroluje pogodę, uzdrawia innych ludzi, bardzo szybko biega.
Na pewno pojawi się moc zamrażania (czyli wypompowywanie ciepła z żywych organizmów), bo w I sezonie była tylko tego ofiara.
Podejrzewam, że pojawi się ktoś, kto potrafi kontrolować rośliny oraz czerpać z tego energię.
W ogóle, to ci bohaterowie, którzy odegrali bardzo małą rólkę w I sezonie - będą w II bardzo aktywni, tj. pojawi się matka Claire, która kontroluje i wytwarza ogień, tak samo ujawni się moc ojca Hiro - prawdopodobnie jest to moc podobna do tej, którą ma jego syn!
To na razie tylko, co mi przychodzi do głowy, co prawie na pewno pojawi się w II sezonie.
A to co bym chciał, żeby się pojawiło to:
bohater, który potrafi:
kontrolować i komunikować się ze zwierzętami, oddziaływanie na przedmioty elektryczne, człowiek guma :D, a nawet oddziaływanie na pogodę ;)
A wiesz może jacy bohaterowie będą w spin-offie?
W przerwie w trakcie drugiego sezonu będzie sześcioodcinkowy spin-off Heroes: Origins. Pojawi się tam sześć nowych postaci, każda będzie bohaterem jednego odcinka. Bohaterowie ci nie będą powiązani z pierwszym sezonem, ale być może jeden z nich (ten który wygra internetowe głosowanie widzów) wystąpi w trzeciej serii.
a na przedmioty elektryczne to potrafi wpływać ten mały (Micah?),
człowiek guma już był gdzie indziej, więc nie byłby oryginalny:P
Dokładnie, Micah ma moc wpływania na urządzenia elektryczne. Oddziaływanie na pogodę również byłoby mało oryginalne - taką zdolność ma już przecież Storm z X-Men. Poza tym cieżko jest znależć oryginalną moc dla nowych bohaterów, gdyż w rozległym uniwersum komiksowym (chociażby DC i Marvel) niemalże każda moc została już wykorzystana (dosyć obszerny spis znajduje się tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_comic_book_superpowers). Nadzieję jaką żywi "Wakka...energiczny" niestety są bezpodstawne, gdyż posiadacz zdolności zamrażania był jedną z ofiar Sylara, który użył później tej zdolności na kolejnej swojej ofierze (o którą zapewne miał na myśli "Wakka...energiczny").
Jeśli zaś chodzi o moje typy nowych Herosów to może osoba posiadająca zdolność do multiplikacji (tworzenia kopii samego siebie), kontroli umysłu albo manipulowanie energią kinetyczną (coś jak Gambit z X-Men).
w tym się przejawi talent twórców - czy nas zaskoczą czymś oryginalnym czy też skopiują zdolności jakiegoś bohatera.
Oczywiście, że wszystkie te moce są powiązane z X-menem. Ale co do powyższej odpowiedzi: nie przyszło Ci do głowy, że mogą w II sezonie "cofnąć" się w czasie? Czyli tak, jak było ostatnio puszczone w tv: 15 (czy ile tam) lat później z historią Claire i potem jak się zapytała przybranego ojca o swoich prawdziwych rodziców.
Ta moc zamrażania jest całkiem ciekawa, znalazłem pewny news, co do II sezonu: Sylara będzie ścigała autostradą policja, a ten się zatrzyma i spowoduje kolizję, zamrażając cały odcinek trasy! To jest ciekawe :)
Co do tego miniserialu, to naprawdę pozostaje zagadką. Możliwe, że we tym powrócą do losów poprzednich bohaterów, którzy już nie żyją, bądź coś podobnego. :)
fajny by był gościu kt. np. rozbraja innych rozśmieszając ich i nikt nawet inny heros nie da mu rady. albo człowiek tak totalnie debilny i tego nieświadomy, że aż to będzie jego moc(znam takiego;). albo człowiek-pech co sprowadza serie nieszczęśliwych wypadków na każdego kogo dotchnie(chociaż nie wiem czy takie coś już nie było). albo człowiek który zna scenariusz odcinka i tak sobie komentuje że wprawia herosów w osłupienie. albo pojawi sie łośsuperktoś, kt. będzie mógł przybierać kształt łosia bądź człowieka, zależnie od sytuacji. :O
Może nowa zdolność człowiek-ryba który pływał by sobie po oceanach i morzach poznając inną tamtejszą przyrode a jeśli byłby człowiek pech to mógłby być też człowiek szczęściarz który ma farta albo taki ktory wszystko zamienia w złoto ale była by draka pózniej zostałby sam a tu tylko posągi ze złoto takie coś z Midasa,ale mogła by być kobieta która ma niesamowity urok osobisty i jest niczym syrena i żaden mezczyzna jej sie nie oprze.To takie nawiazania do greckiej mitologi i do syrenki :)**
Taaaa... a ja proponuje blondynkę-landrynkę, która będzie zasypywać przeciwników lawiną landrynów z buzi. albo człowieka-bąka, który pierdnięciem będzie zwalał pół miasta z nóg...
Proponuję bohatera który potrafi zmieniać swoje gabaryty :) powiększać się i zmniejszać :P z możliwością oddziaływania tej mocy na poszczególne części ciała:P
Przeciez Eden miała taką zdolność nakłaniania innych do swojego zdania i nikt nie mógł jej się oprzeć. dlatego wolała sobie rozwalić mózg strzałem z pistoletu, niz pozwolic, by Sylar przejął jej moc :)
Ja proponuję kobietę, która potrafi zmieniać swoje rozmiary i człowieka, który potafi się klonować...
Proponuję osobę, która jest niezniszczalna, wtedy Sylar mógłby się posrać a i tak tej mocy by nie przejął. Po prostu byłby to ktoś niezniszczalny z silnym charakterem ale żeby nie było łatwo niechętnym do pomocy, cichym, nieśmiałym itd
Już jest taka osoba. Jest to Candice Wilmer. Wiele osób myśli, że ona może przybierać postać innych, ale ona właśnie wprowadza tę wizualizację, o którą Ci chodzi.
No właśnie a skąd twórcy Heroes zaczerpnęli pomysł na tę moc? Z Roswell :) (znaczy tak podejrzewam bo tam ta blondynka potrafiła to co Candice) Niestety obawiam się, że jakimiś nadzwyczajnymi niespodziankami nas nie zaskoczą w drugim sezonie, bo przecież naprawdę prawie wszystko już było. Ale mi ta "powtarzalność" nie przeszkadza osobiście ;P Jak dobrze wplotą postać z daną mocą w akcję, to i tak będzie się ona wydawała fajniejsza niż jest w rzeczywistości, pomimo tego, że jest banalna.
No trudno już wymyśleć jakieś nowe moce, o których nie będzie się mówić, że są zaczerpnięte z X-menów, czy z czegoś innego. Można wymyśleć osobę, która nie potrzebuje tlenu do życia ;)
O! Całkiem trafny przykład.
Założę się, że żaden X-men czegoś takiego nie potrafi...
Łups. Jednak potrafi! X-men o nazwie ciężarówki, który jest niezniszczalny, a biegnąć potrafi każdą ścianę rozwalić; jest też wzmianka, że potrafi wytrzymać pod wodą długie godziny i może nie jeść, ani nie pić.
no w sumie to pomysły świetne. uważam jednak że tak jak już mówiliście powtarzalność nie rpzeszkadza jeśli dobrze sie tą postać wplecie w akcję. myśle że to z klonowaniem było dobre ^^
-Klonowane
-Kontorla kazdej komorki zwego ciala poprzez powiekszenie lub zmniejszenie
-Wysysanei zycia/mocy
-Obracanie mocy Herosa przeciw jego samemu
-zdolnosc przewodzenia pradu i wystrzeliwania nim
-cos ala HydroMan
-pole magnetyczne
-predkosc swiatla
-doskonały kamuflaż
-człowiek ze stali (ala Collosus)
itp
A może ktoś kto zmienia wszystko w czekoladę xD A tak serio to może właśnie ktoś super szybki ^_^ byłoby ciekawie.
Pozdro ;]
po co superszybki jak jest taki co moze latac, albo taki co moze zatrzymac czas i powolutko sobie zrobic to co ma do zrobienia :P wiem wiem czepiam sie
w sumie ciezko wymyslec nowa moc
ale mi sie podoba pomysł kogos wyzej rozumienia zwierzat
- ktoś o odwrotnej mocy do haitańczyka który potrafiłby tworzyć fałszywe wspomnienia i mógłby tym mieszać w głowach innym ludziom
- ktoś o mocy podobnej do Mystic(nie wiem czy dobrze to napisałem;bohaterka X-men'ów)
- ktoś potrafiący roztopić się na płyn i potem powrócić do normalnej postaci
- ktoś wysysający energię życiową z innych
- ktoś potrafiący wychodzić ze swojego ciała i przejmować ciała innych
Gościówa jak Mystique już była ale Sylar ją zabił ... kubkiem w 2 sezonie. Poza tym Peter z przyszłości umiał kogoś zamykać w innym ciele dając mu nad nim kontrolę.