Mile mnie to zakończenie zaskoczyło. Nie było jak w przypadku LOSTA idiotycznego przerwania ;] Część rzeczy się wyjaśniła, problemy raczej rozwiązane. Nie mogę się doczekać nowych odcinków :) Może ktoś wie kiedy się pojawią?
Mi też końcówka bardzo się podobała i już nie mogę się doczekać 2 serii. W Polsce raczej zbyt prędko jej nie zobaczymy, ale w USA już jesienią, jeśli się nie mylę to chyba we wrześniu :)
To u nas pewnie za rok...
Zastanawiam się o co chodzi z tym przeniesieniem Hira do daleeeekiej przeszłości. Ciekawe co zaplanował reżyser. Bo jeśli przecieki nie są mylące to Sylar przeżył, żeby pokazać swoje dobre strony xD
no przecież to było pokazane w jakimś odcinku niedawno jak się hiro przeniósł do przyszłości (5 lat później) że sylar się zmieni w nathana petrelliego i będzie udawać prezydenta... ale tam było pokazane że był wybuch... no i ciekawe co będzie z hiro... raczej się przeniesie :P i ciekawe w jaki sposób peter przeżyje... (był w tym odcinku 5 lat potem)
no przecież to było pokazane w jakimś odcinku niedawno jak się hiro przeniósł do przyszłości (5 lat później) że sylar się zmieni w nathana petrelliego i będzie udawać prezydenta... ale tam było pokazane że był wybuch... no i ciekawe co będzie z hiro... raczej się przeniesie :P i ciekawe w jaki sposób peter przeżyje... (był w tym odcinku 5 lat potem)
Hiro sobie poradzi- to jest the Beściak ;) xD
A Peter... hm... w końcu może się regenerować jak Claire, więc może wyląduje gdzieś u jej stóp ;) W każdym razie na bank pojawi się jeszcze nie raz :D ale jego braciszek mógł sobie nie poradzić ;]
Wolałabym obejrzeć to normalnie- w telewizji ze szklanką mleka i na dużym ekranie z obrazem i dźwiękiem dobrej jakości, ale możliwe, że nie wytrzymam i będę musiała znaleźć inny sposób ;)
Ale całe szczęście, że istnieje coś takiego jak internet... Dzięki temu będzie można zacząć oglądać 2 serię już we wrześniu :) To już nie aż tak długo, ale mimo wszystko nie mogę się doczekać. Jednak na pewno nie przeczytam żadnych spoilerów, bo wiele razy tak zrobiłam a później tylko żałowałam.
Nie chcę tu siać herezji, ale Milo ma chyba zapewnioną posadę w tym serialu;). Z reszta oni sami mówili (tj. matka Nathana i Petera, no i Nathan), ze nic sie Peterowi nie stanie, bo się regeneruje. Kurde, ja chyba nie wytrzymam. A do tego nie mam stałego neta w domu... Więc pozostaje mi czekanie do przyszłego roku:((((((((((((((((((((((((((((((((. Albo wyproszenie kumpli żeby mi ściągnęli:))))))))))))))).
ja mam nadzieje że można będzie jeszcze wcześniej zobaczyć w internecie :) nie no... ale świetny serial:)...
oj świetny, świetny :):) Jak dla mnie przebija LOSTA czy PRISON BREAK ;]
Ciekawe kiedy wyjdzie DvD i ile będzie kosztować...
dla wszystkich ktorzy nie moga sie doczekac : http://heroes.seriale24.pl/ tutaj znajduja sie potwierdzone informacje , wywiady i plotki o 2 sezonie xD
to co widzieliśmy w odcinku 5 lat póżniej to była alternatywna przyszłość. Hiro nie zabił w niej Sylara, dlatego wszystko teraz ulegnie zmianie i nie będzie takie jak było pokazane. Na pewno zginie ktoś z głónwych bohaterów myśle, że padnei na brata Petera. Ale pożyjemy zobaczymy:)
a do tego rezyser w jednym wywiadzie powiedział tak opisujac 1 odcinek 2 sezonu
UWAGA JEŚLI NIE CHCESZ WIEDZIEĆ CO BĘDZIE SIE DZIAŁO W 2 SEZONIE NIE CZYTAJ
"Scena: Japonia, scena z Hiro. George Takei gra ojca. Pani Petrelli wini Nathana za śmierć Petera. Claire obcina sobie palec nożyczkami. Matt Parkman strzela. Suresh jest śledzony. Kensei i japońska księżniczka."
!!SPOILERY!! W sumie serial świetny, ale końcówka akurat mnie trochę zawiodła. Autorzy w celu dodania dramaturgii popełnili kilka znaczących błędów logicznych. Przede wszystkim, Nathaniel nie musiał zabierać Petera w kosmos, bo przecież ten też umie latać i mógł sobie polecieć sam, wybuchnąć, i wrócić na Ziemie (regeneracja). Drugi błąd jest przy "śmierci " Sylara, dał się zaskoczyć biegnącemu na niego małemu japońskiemu grubaskowi z mieczem ;), a zatrzymał lecące do niego kule (Hiro powinien teleportować się zaraz za Sylarem, wbić mu miecz bez słowa, albo jeszcze skuteczniej, uciąć mu głowę, i wtedy nie byłoby sie czego czepiać. Mimo wszystko, jak napisałem na początku, serial bardzo mi się spodobał i już się nie mogę doczekać drugiej serii na jesieni ( i Dexter 2 też będzie :D )
Wybuchajacy Peter raczej nie był w stanie latać... Co do drugiej serii, to Milo Ventimiglia pozbył się peterowej fryzury, a bez niej postać Petera nie będzie już taka sama. ;)
Mi się wydaje, że ten cały Kensei jest przodkiem Hiro.
"Mi się wydaje, że ten cały Kensei jest przodkiem Hiro"
Co racja to racja. Naprawdę może się okazać, że ród Hira jest związany z Kensei, a jego tatuś dobrze o tym wie ;]
Jak to pozbył się peterowej fryzury?! to jaka ma teraz? ;>
"Mile mnie to zakończenie zaskoczyło."
Mnie też zaskoczyło. Moim zdaniem jest to lekkie niedociągniecie całego serialu. Niech ktoś mi wytłumaczy czemu Peter sam nie polecial tylko musial czekac na swojego brata... Moze taki wspanialy pomysl nie mogl mu przyjsc do glowy bez brata.
a ja chciałem powiedziec coś o hiro. Nie zastanawialiście sie nigdy jak to się stało, ze w przyszłości hiro bedzie kozakiem z brudką i mieczem. Mozliwe, ze ta zmiana nastąpi po powrocie z dalekiej przeszłości( z tej starożytnej Japoni) ktoś wczesniej napisał, ze przyszłośc w 20 odcinku była alternatywna i wydarzenia z ostatneigo odcinka moga ją zmienić, to jest oczywiste ale nie wszytsko koniecznie musi się zmienić, może jednak to dzięki tej dalekiej wyprawie hiro stanie się pewniejszy siebie... i może blizna petera z przyszłości powstała na wskutek wybuchu(chociaż to mało prawdopodobne;P) czekam na 2 sezon! xD
Ja natomiast myślę tak:
we wcześniejszym odcinku gdy pierwszy raz spotkał tego faceta z radioaktywnością też stał kilka chwil i próbował zapanować nad tym - innymi słowy koncentrował sie nad tym jak nad niczym innym.
Więc może teraz to samo - nie mógł wykorzystać innej mocy, bo inaczej zrobiłby BUM!
Hiro zmienił się pomieważ zginał Ando , i chciał za wszelką cene zmienic przeszłośc a teraz już niema co zmieniac a Ndo zyje ,mnie ciekawi ten obraz Isaaca na którym Hiro walczy z tyranozaurem :D , to może byc ciekawe a przecież jego obrzy sie sprawdzają :D
Ja myślę tak.
W drugiej serii bedzie pokazana sytuacja Nathana i Petera jak są w powietrzu. Pewnie Peter powie mu, żeby go puścił bo juz przejął jego moc i sam poleci. Nathan go puści, odleci i wszytsko dobrze się skończy.
A co do tego dinozaura - Nie wydaje mi się , żeby miał z nim walczyć na serio. Urzeczywistnienie dinozaura kosztowałoby majątek, a jak wiadomo NBC nie wyłoży takiej sumy, więc ten dinozaur będzie czymś w rodzaju szkieleta(tak myślę:))
Co do starożytnej Japoni. Ciesze się, że zagra tego samuraja(jak mu tam było?) zagra Sark z Alias'a. Na pewno podoła swojej nowej roli:)
Jeśli widzieliście zwiastun drugiej serii(jak nie to tu:http://heroes.seriale24.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=241&Item id=167), to dojrzeliście tam Saylara na jakieś wyspie. W tle była jakaś panienka, więc to pewnie ona go tam przenioisła. Uważam, że ma ona moc tworzenia własnego świata(tak jak to było w 4400)
W News'ie Filmweb'u była mowa o dwóch nowych wrogach. Moge dać se uciąc palca, że tym groźniejszym będzie tytułowe "straszydło", i juz wyobrażam sobie jakie jest silne. Domyślam się tylko, że tym razem sam Peter nie poradzi sobie z nim i stanie z nim "oko w oko" z Saylar'em.
Saylar będzie chciał go pokonać dla własnych korzyści, a Peter oczywiscie, żeby ocalić "świat":)
Nom - to tyle moich domysłów. Co o tym sądzicie??
sądze ze masz racje i podpisuje sie pod wszystkim co powiedziałeś , też myśle ze z tym T-rexem to raczej do bezpośredniej konfrontacji nie dojdzie i chodzi tu właśnie głównie o kase a szkoda, mogłoby byc naprawde ciekawie , a straszydło mnie naprawde ciekawi , mogóle jaka moc może byc wieksza od tego co widzielismy w serialu , głównie nad tym sie teraz zastanawiam , w serialu zostały pokazane najpopularniejsze a zarazem najpraktyczniejsze/mocniejsze moce , Sylar był godnym przeciwnikiem ponieważ posiadał kilka mocy razem z tymi najlepszymi ( telekineza itp), więc sadząc ze nowy przeciwnik bedzie posiadał jedną moc (wątpie że będzie to "kombajn" jak Peter czy Sylar 0 to zastanawiam się co to bedzie , ja na to niestety pomysłu jak narazie niemam , może ktoś coś wie??
No cóż, myślę, myśle, i wymyśliłem.
Pomyślmy. Peter przejmuje moce innnych poprzez zwykłe stanie obok nich, Saylar zabiera je siłą poprzez nacięcie czaszki.
Jeśli straszydło ma być groźniejsze od nich to wydaje mi się, że będzie on mógł pozbawiać Heroes'ów ich mocy lub będzie umiał się przed każda bronić.
Dlatego wszyscy połączą siły, aby mu się przeciwstawić.
(Fajnie by było - nie??:P:))
muszę przyznac ze pomysł niezły , nie pomyślałem o tym , wydaje mi się że to z pozbawianiem ich mocy jest dużo prawdopodobniejsze , chociarz podobn moc miał haitańczyk , jeśli chciał zakłócał moce herosów tylko oczywiscie nei na stałe , a jeśli ten Ktoś odbierał by moc na zawsze to byłoby troche szkoda i wydaje się to zbyt łatwe , a co do opcji obrony przed mocami to jakoś sobie tego nie wyobrażam , "straszydło" raczej będzie wrogiem a nie ofiarą ,zresztą sam już nie wiem , mi nic lepszego jak narazie do głowy nie przychodzi , i tak mi się wydaje że na duet Hiro i Peter niema mocnych poniewaz posiadają oni najmocniejsze moce , tak sobie teraz myśle czy przypadkiem moc tego "straszydła" to może nie bedzie typowa umiejetnosc do walki w zwarciu tylko będzie to coś bardziej rozbudowanego np wędrówka astralna , może będzie potrafił wychodzic z ciała i wchodzic i sterowac innymi , tak mi jakos teraz podczas pisania naszło , co ty na to??
Może i z tym wchodzeniem w ciało to nie byłby taki zły pomysł. Ale to znaczy, że jeśli w ciało, które wszedł zostanie zabite, to on różwnież, więc to byłoby duże ryzyko.
Wydaje mi się, że to za mało jak na kogoś bardzo silnego.
Ta dziewczynka Molly powiedziała nawet, że gdy próbuje o nim myśleć i go znaleść, on ją widzi. To pewnie jedna z jego mocy.
Więc pewnym będzie, że na pewno posiada ich kilka, a to znaczy, że jakoś musi je zdobyć, prawda. I pewnie nie robi tego jak Peter i Saylar tylko ma jakiś swój sposób.
A może jest on po prostu nie zniszczalny tak jak Peter i Claire.
Cholercia, nie wiem już co o tym myśleć :P
właśnie ja też już sie powoli gubię , a to że ja widzi to nie znacyz ze ma taką moc tylko że jest bardzo potężny, przynjamniej moim zdaniem :)