PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

To wprawdzie dość nietypowy temat, ale chyba nie znajdę lepszego forum. Kiedy miałem kilka lat oglądałem w TVP1 pewien serial S-F. Produkcji amerykańskiej, z końca lat 80-tych albo początku 90-tych. Akcja dzieje się w dalekiej przyszłości. Grupa ludzi rozbija się statkiem kosmicznym na pustynnej planecie (to chyba była Ziemia), pamiętam, że przez jakiś czas mieszkali w jakichś szklarniach czy w czymś podobnym. Pamiętam jakieś istoty, które potrafiły przechodzić przez skały. Jeden z rozbitków zaprzyjaźnił się z nimi, ale kiedyś jednego z nich zamienili w kamień i mieli kłopoty. Były jeszcze takie istoty, które wyglądały jak wielkie jaszczury. Jeszcze kiedyś jednego z ludzi postrzelili nabojem wybuchającym dopiero po pewnym czasie. To brzmi chaotycznie, ale oglądałem ten serial dawno temu. Jeśli ktoś pamięta tytuł to proszę o informację. Dziękuję za ewentualną pomoc. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
theodorebagwell3

Przykro mi ale ja nic takiego nie pamietam....

ocenił(a) serial na 10
theodorebagwell3

Może to ten serial:

http://www.filmweb.pl/f97314/Ziemia+2,1994

Pzdr.

ocenił(a) serial na 8
VisitorQ

Tak. To jest ten serial. Wielkie dzięki. Jestem twoim dłużnikiem. Szukałem tego tytułu już od dawna.

ocenił(a) serial na 8
theodorebagwell3

A może pamiętasz jeszcze tytuł tego serialu? Był emitowany w tym samym okresie w TVP1. Akcja działa się w przyszłości, w przestrzeni kosmicznej. Bohaterami byli policjanci, którzy pełnili służbę na kosmicznym posterunku. Komendantem był kosmita. Mieli też roboty. Pamiętam, że akcja jednego z odcinków rozgrywała się w więzieniu na komecie, innym razem jakiemuś kosmicie kradli organy do przeszczepu i jeszcze odnaleźli królową jakiejś rasy, która była żebraczką. Jeśli znów możesz pomóc to z góry dziękuję. Na razie.