PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60190
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Piszę tego posta świeżo po obejrzeniu pierwszego odcinka drugiego sezonu. Zapowiada się jeszcze ciekawiej niż pierwszy sezon. Odcinek naprawdę dobry. Jeżeli cały drugi sezon utrzyma taki poziom to zapowiada się serial roku.

ocenił(a) serial na 8
Mikla_the_Rapist

Właśnie widziałam 2x01, co do odcinka, to widziałam lepsze, bez żadnych fajerwerków ale i tak bardzo mi się podobał. Sceny z Claire były ciekawe i z Hiro (uśmiałam się w niektórych momentach :D) I oczywiście ostatnia scena :D
PS. jestem ciekawa kto to był, ten w bluzie w kapturze na balkonie/dachu. Podejzewam że to N.P ale to tylko takie moje domysły.

owcalp

tez mi sie wydaje ze to "flying man", raz że wpadł na ando kiedy on niósł gazetę, dwa: raczej nie miał problemu z zostawieniem zdjęcia dla mamy, trzy odleciał po zrzuceniu japońca z dachu...

Mikla_the_Rapist

I sie od razu pare pytan nasuwa:
- chlopak w szkole, co zagaduje Claire - ma taka sama moc jak Nathan, do tej pory nie spotkalismy dwoch posiadaczy tych samych mocy, ciekawe dlaczego tak postapili scenarzysci...
- to rodzenstwo co ucieka w ameryce lacinskiej, ciekawe na jakiej zasadzie ta laska zabija ludzi

ocenił(a) serial na 6
Keremere

Myślę, że tym kolesiem w kapturze był Peter Petrelli, tylko, że nie wiedział, że to robi.

ocenił(a) serial na 8
Keremere

Co do tego chłopaka ze szkoły Claire to tez się nad tym zastanawiałam.czemu on ma taką samą moc jak Nathan, jeśli będzie to konieczne to wyjaśnią to, a może po prostu czepiamy się wszystkiego :D Może będzie coraz więcej takich z podobnymi mocami. Dobrze że dali kogoś podobnego dla Claire, może okaże się on "dobry" i będzie miała z kim pogadac, a może coś się szykuje za jego udziałem :D

ocenił(a) serial na 7
owcalp

A może to ten latający koleś od Clair zabił ojca Hiro?

ocenił(a) serial na 6
Mikla_the_Rapist

Całe szczęście nie rozczarowuje. Mamy nową dawkę zagadek, którymi będzie się można delektować :D

Chłopak Claire lata, ale nie wiadomo czy to kopia umiejętności Nathan'a Petrelli. Może absorbuje moce, jak Sylar lub Peter. Dotychczas nie było postaci o tych samych mocach. Może teraz się pojawią. Zobaczymy.

Najważniejsze, że jest ciekawie :)

Mikla_the_Rapist

Odcinek dobry zachęcający do ogladania kolejnych...Pytania
1. Co to za nieznana 9?
2. kto zabił ojca Hiro(nie sadze aby to był Nathan pomimo ze był w zarówno przy matce i ojcu hira jak pojawiły sie zdjęcia)
3. Jego twarz w lustrze?(czy aby to był on?)
4. Peter w Irlandi?I czy jego brak pamięci ma coś wspólnego z naszyjnikiem który ma na szyi?
5. Maya jak zabija?Efekt znamy
6. West wyczuwa swoich?I czemu ma taka sama moc jak Nathan?

ocenił(a) serial na 6
Mikla_the_Rapist

Jak na pierwszy odcinek drugiego sezony całkiem niezły :)
kolejne pytania...
1. Kim może być gość który zamienił łyżkę w złoto ?
2. Dlaczego bohater Hiro, Takezo Kensei okazuje się być anglikiem ?

ocenił(a) serial na 5
thrasher

Ten chłopak ma chyba tylko Lewitacje (podjerzewaliśmy że Sylar może ją mieć ale nie )noi wyczuwa innych .Twarz ciekawa ?? i kto zabil ojca Hiro ??
Maya tez interesująca i Ci irlandczycy to chyba też maja jakas moc ,gdzies tak pisalo

nicctt1313

Mi tez odcinek sie bardzo podobał. Nasuneło się wiele nowych pytań, a skoro one się pojawiły to znaczy, ze Heroes znowu wraca do gry ;P Oby cały drugi sezon był dobry jak ten pierwszy odcinek a czasem nawet i lepszy...

HEROES RLZ!

nicctt1313

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzicie, ze ten koles ma zdolnosc wyczuwania swoich - moze po prostu mu sie spobobala Claire i ja zaczal szpiegowac. Poki co pokazali, ze moze tylko latac, reszta to domysly.

thrasher

"1. Kim może być gość który zamienił łyżkę w złoto ?"
Jak to kim? Midasem! :D

"2. Dlaczego bohater Hiro, Takezo Kensei okazuje się być anglikiem ?"
A czy gdzies bylo podane wczesniej jakiej mialby byc narodowosci?:) Pewnie jakis cel w tym scenarzysci mieli, wiec nie pozostaje nic innego jak sledzenie nastepnych odcinkow serialu

Keremere

Powiem tak: odcinek może nie rewelacyjny, ale nie można spodziewać się kokosów po pierwszym epizodzie, bowiem to dopiero początek sezonu, a już po zapowiedzi drugiego odcinka widać, że się rozkręca ;)
Mnie nurtują te same kwestie co Was, ale najbardziej to... skąd do cholery Peter wziął się w tym "baraku" i dlaczego u licha nic nie pamięta?

SPOILER

Po zapowiedzi drugiego epizodu widać, że Irlandczycy coś wiedzą (pudełko? jakie pudełko?). Intrygujące...

KONIEC SPOILERU

Co do Westa - też mi się wydaje, że ma moc wyczuwania "innych". W końcu jakoś dziwnie od razu zainteresował się naszą Claire i ta rozmowa typu "czym jesteś?". Subtelna aluzja.
Co do tajemniczego mordercy - nie wydaje mi się, żeby to był Nathan, chociaż ton jakim powiedział do matki "jesteś zła" był nieco niepokojący... I jego odbicie w lustrze. Prawdziwa twarz? Ale jakim cudem ją ukrywa?
No i z tego Kensei niezły gagatek ;)
Podsumowując - z niecierpliwością czekam na kolejny epizod!

ocenił(a) serial na 7
Mikla_the_Rapist

Twarz Nathana - jak na moje to po prostu ma wyrzuty sumienia po Peterze i widzi teraz w lustrze jego twarz. Nieznana dziewiątka to zapewne ta grupa kobiet i mężczyzn o której opowiadał fan Mohindera, nazwijmy go "Goldmaker" :D. W skład tej 9 na razie wchodzą: Charles Deveaux, matka Petrelich, ojciec Petrelich (chyba), ojciec Hiro, Linderman, Goldmaker, koleś co zabił ojca Hiro. Także na razie mamy sześciu + jeden tajemniczy, pozostaje dwóch nieznanych. Zapewne należy do nich także ten co nawiedza Molly we snach. Apropo Molly to związek Parkamn + Mohinder + Molly wygląda tak jakby pedalsko xD.

ocenił(a) serial na 8
Mikla_the_Rapist

Mam pytanko jaki jest tytul odcinka 2x01??

ocenił(a) serial na 6
KlaUduSka

Jaki tytuł to nie wiem ,ale pisało coś "ROZDZIAŁ 1|/"CZTERY MIESIĄCE PÓŹNIEJ..."" heh. A wracając do tematu, to już się wkręciłem ;) Szkoda ,że nie mam 20 na dysku to bym przez weekend obejrzał wszystkie :) PP wymiata

Kwic

dobra z gory sorki jezeli zdenerwuje kogos tym pytaniem, ale ktora wersje sciagacie, 350 MB czy 700?

ocenił(a) serial na 7
KlaUduSka

Four Months Later

ocenił(a) serial na 10
Mikla_the_Rapist

Mi się pierwszy odcinek podobał. nie oczekiwałem bomby tylko wprowadzenia nowych, ciekawych wątków i to właśnie dostałem (najciekawiej Hiro, szkoda tylko, że będzie teraz wyłączony z głównego biegu zdarzeń). Ufam scenarzystom i liczę na to, że teraz pozornie niepowiązane wątki wkrótce pięknie zleją się w jedną całość tak, jak to było w sezonie pierwszym.
A teraz pytanko- mógłby ktoś zarzucic linka do trailera drugiego odcinka 2 sezonu?

hitman669

oto link
http://pl.youtube.com/watch?v=CXoB0pYnlSM

ocenił(a) serial na 7
giovannao

No i stało się, Sylar żyje... Jeżeli nie wytłumacza tego w naprawdę inteligentny i przekonywujący poziom to będzie porażka.

Mikla_the_Rapist

Odcinek nawet spoko, zapowiada sie ciekawie:) fajny jest ten watek z Clair... a w ogole co to za chlopak ze szkoly Clair? ktos wie jak sie on nazywa?

StarFish

Owy latający chłopiec to West.
*za krótki*

ocenił(a) serial na 8
Wega

to co teraz napisze to taka moja sugestia i nie wiem czy się ktoś zgodzi czy nie ale wydaje mi się że ten kolo w kapturze to mógłby być właśnie ten West.Odwiedził Clair i poleciał sprzątnąć ojca Hiro.Tak sobie po prostu myślę że tak może być.Nara wszystkim.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
KlaUduSka

jeśli west umie latać to watpie zeby miał tez moc wyczuwania innych, nie od tego jest ta molly? Claire to fajna dupa, sam bym się nią zainteresował i za nią latał także to nic dziwnego. Może west to kolejne dziecko z nie prawego łoża? hehe.

A kto zabił ojca hiro? Myśle że to nikt z znajomych już nam herosów.

Dowiemy się za niedługo, pewnie znowu bedzie tak że wszystkie postacie beda ze sobą połaczone w jakiś dziwny sposób.

AroN_3

Bennet w rozmowie z żoną wspomniał o 8 rysunkach Isaaca przedstawiających śmierć osób podobnych do ojca Hiro. Biorąc pod uwagę, że grupa "starych" herosów o której rozmawiali Makamura i pani Petrelli liczyła 9 osób to wydaje się, że zabija jedna nich.

Ważny wydaje się wisiorek Petera. To znak Takesi Kensei'a, którym jednocześnie tajemniczy zabójca oznacza fotografie swoich przyszłych ofiar. Ten symbol i podróż Hiro w czasie mogą mieć spore znaczenie dla rozwikłania zagadnki tajemniczego mściciela.

ocenił(a) serial na 10
mania

peter tez miał styczność z Hiro także możliwe jest że się przeniósł w przyszłość albo przeszłość, co mogło wszystko popieprzyć w czasie tam gdzie jest teraz hiro. Co o tym myslicie?

pozdrawiam...

ocenił(a) serial na 6
AroN_3

CO myślę ,hmmm.. Myślę ,że herosi to zajebisty serial :) Jeden z lepszych jakie widziałem. Tylko to czekanie teraz mnie wykończy bo już bym sobie 5 na raz zobaczył ;)

pozdrawiam