Obejrzalem wszystkie odcinki i musze przyznac jedno takiego kiczu jeszcze nie widzialem jest pelno filmow i seriali podobnych do tego z tym ze tamte sa zrobione o wiele lepiej. aktorzy beznadziejni (oprocz jednego-japonczyk-:)ale tak poza tym to serial naprawde kiepski nic w nim rewelacyjnego nie ma a juz najgorsze sa to wstepy i niby moral wynikajacy z calego odcinka!!!uwazam ze serial moze byc dobry tylko dla glupich amerykanow!!!
Serial bardzo fajny:D!!!! A jak Ci się tak nie podobał i nudził Cie to po co go w ogóle oglądałeś???!!!
no wlasnie tez sie zastanawam po co moze dlatego zeby sie posmiac z ludzkiej glupoty... nie przecze pomysl(gdzyby nie to ze sa setki takich filmow i seriali)moze i bylby fajny ale sposob w jaki ten seril zostal zrobiony to juz przekracza wszelkie normy...aha a skusilo mnie zeby sciagnac ten serial WASZE opinie ze niby serial jest rewelacyjny...bleee
A mi się bardzo spodobał. Jest u mnie na 2 miejscu po Prison Break. Podoba mi się otoczka naukowa serialu i jego charakter a la sci-fiction i fantasy. Jedyne co moge zarzucic mu, to za duzo bohaterow, przez co sie troche wlecze dany odcinek. Uwazam tez, ze malo prawdopodobne aby tylu ludzi mutowalo genetycznie w tym samym czasie nabywajac niesamowite zdolnosci. Wlasciwie zarzuce mu jeszcze cos - jak do tej pory - po 11 odcinkach - wyjasniane jest, ze bohaterowie posiedli swoje zdolnosci by uratowac swiat od zaglady (tu: bomba atomowa w NY - co w koncu przeradza sie w eksplodujacego czlowieka). Troche kiczowaty motyw. Jesli to koles ze zdolnoscia nasladowania cudzych umiejetnosci ma wybuchnac, to po co wogole by sie rodzil - skoro bohaterowie powstali by ratowac swiat?
Ale to wszystko sie okaze ... Za wczesnie by oceniac na pewno.
Serial spodobal mi sie takze, bo wciaga - i trudno wyjasnic dlaczego. Bohaterowie sa sympatyczni i maja dobrze wykreowana osobowosc, choc czasem mogliby lepiej wykorzystywac swoje zdolnosci, hehe. Pozdrawiam sceptyka ;)
dzieki:)ogolnie to nie jestem tak do wszystkiego nastawiony negatywnie ale w tym przypadku do tego serialu jak najbardziej, uwielbiam ogladac filmy i seriale no ale ten to juz przegiecie...mam nadzieje ze znajdzie sie tu ktos kto bedzie mial podobne zdanie:)
Wiesz mi się serial strasznie podoba:)
Ale rozumiem że nie każdy musi lubić taki s/f klimat to zrozumiałe:D
wiec polecam delikatny(kultowy już) sitkom pt. "FRIENDS" :D ehh:)
pozdro.
Hehe nawet nie wiesz jak sie usmialem i tak sie tylko zastanawiam czy wedlug ciebie wystawianie zlych opinii o jakims filmie swiadczy o niskim poziomie IQ i komu w takim razie powinni go sprawdzic...no ale sam juz sobie musisz na to pytanie odpowiedziec...
no i oprocz marvelowskich filmow a nie tylko x-menow ;) bo te tez sa zbyt znane...
Może cwaniaczek wymieniać marvelowskie filmy - przecież nie damy mu się aż tak strasznie skompromitować.
Powiem tak serial ten jest Niezly moja ocena 9/10
1. PRISON BREAK
2. LOST
3. 24 h
4. gotowe na wszystko
5. HEROES. :)
Chciałem napisać sprostowanie odnośnie ostatniego zdania: "uwazam ze serial moze byc dobry tylko dla glupich amerykanow!!!" wszystkich tych ktorych tymi slowami urazilem chcialbym przeprosic:) nie chcialem nikogo tym obrazic. Jednkaże podtrzymuje swoje zdanie, że serial jest kieppski i chcialbym to lepiej umotywowac otóż: uwarzam, że aktorzy grają kiepsko, efekty specjalne sa bardzo złe, muzyka jest beznadziejna, a o dialogach nie wspomnę. Podkreślam, że jest to tylko moje zdanie( i kilku moich znajomych). Jest jednak i kilka aspektów które w serialu mi sie spodobaly: jest to cheerleaderka i japończyk(oni są bardzo fajni:).
gadanie...
aktorzy grają rewelacyjnie, efekty jak na serial wyśmienite, muzyka jest idealna a do dialogów nie mam nic do zarzucenia. Poza tym jak ktoś się wychował na amerykańskiej kulturze, a w szególności na komiksach super-hero (kto pamięta czasy TM-Semic?) to film ten po prostu chłonie. Imo Heroes to najlepszy obok Prison Break serial. Jeszce tylko Invasion tak mnie wciągnęło i Lost. Chociaż Heroes uważam za najkompletniejszy z nich wszystkich.
A ja się zgadzam z maruszkiem666:) Może nie do końca, ale serial ogólnie jest dla mnie nudny, odcinek pilotowy bardzo mnie wciągnął ale później tylko nudniej i nudniej, praktycznie przez cały czas czekam na Hiro:) i Czirliderke(nie wiem jak się pisze:)) Proszę, tylko nie mówcie "to po co oglądasz jak nudny", w końcu zawsze jakaś rozrywka, i jestem ciekaw jak to się zakończy.
Straszny średniak
Pilot nawet nawet ale później strasznie nudno.Jak serial sie nie podoba to mam prawo wyrazic swoją opinię i zaden "nawiedzony" fan (bo tacy się także znajdą )mi tego nie zabroni. W naszym kraju jedyne czego nie mogą Ci zabrać to wolność słowa i wyrazania swoich opinii. Dla mnie serial 4/10 i .
mariuszek a czy czasami ktoś ci kiedyś nie kazał oglądać mody na sukces?? co może dlatego teraz nie możesz wywnioskować normalnej oceny dla danego serialu nudny to ty jesteś i osoby podobnego kroju co hu... się znają na serialach i pierd...głupoty !!
No to gościu rzucaj swoimi serialami, ja lubie dextera, six feet under i są to na pewno ambitniejsze seriale niż to. Nie wmawiaj ludziom co mają oglądać. A tak nawiasem to ponoć o gustach sie nie dyskutuje...
ja praktycznie zadnych seriali nie ogladalem ale HEROES mnie zajaralo do ogladania i jak narazie jest to najlepszy serial jaki widzialem :) PB nie ogladam bo nie trawie tam pewnego aktora i nikt nic na to nie poradzi
pozdro
Jak mogłeś obejrzeć wszystkie odcinki skoro ten serial jest właśnie nadawany? Teraz czekamy na odcinek nr 15:) Poza tym jest coraz ciekawszy. Ja na początku byłem rownież dość sceptycznie nastawiony. Ale oglądałem kolejne odcinki i... Powiem tyle - teraz jestem uzależniony. Na każdy nowy odcinek czekam z większą niecierpliwością niż na Lost czy Prison Break (który jest świetny). Heroes ma niesamowity klimat, nie mówiąc o świetnej fabule i dobrej grze aktorskiej. O randze tego serialu świadczy chociażby tegoroczna nominacja do Złotych Globów w kategorii najlepszy serial. Pozdrawiam
widze, ze z grubsza dominuja tutaj 2 grupy: fani (fanatycy) oraz antyfani (nieslusznie nazywani przez fanatykow matolami, glupkami i ludzmi na poziomie "mody na skuces").
a oto moja wlasna opinia:
nie da sie ukryc, ze tracaca pozycje telewizyjengo giganta satcja NBC, postanowila zrobic swoj wlasny wysoko (naprawde wysoko) budzetowy serial. FOX ma juz 24 oraz PB, ABC ma LOST, a CBS cala game seriali z gatunku crime/drama/mystery (3xCSI,NUMB3RS,WAT,CC,NCIS), a NBC nic nie mialo, no poza ER.
wiec wylozyli forse na serial HEROES. ta forse widac w kazdym momencie. zdjecia, scenografia, efekty specjalne, aktorzy (larter, pasdar, ostnio ecclestone) - wprost widac te pieniadze.
a sam serial? efektowana otoczka nieco (niektorym bardzo) zaslania niedoskonalosci scneraiusza. historia w tym serialu zostala tak napisana, ze tworcy moga ciagnac serial bardzo dlugo. powolnie budowana tajemnica, powolnie odkrywane talenty i kolejni bohaterowie, koneksje miedzy nimi - okey, to mozna zaakceptowac. ale to pserudofilozoficzne wykladnie narratora i uklad historii moze podekscytowac tylko amerykanina, albo prawdziwego fanatyka. amerykanin nie dostrzeze tego belkotu, a fanatyk bedzie kochac heroes mimo tego. bo tak naprawde ta paplanina nadaje heroesom taka pseudoglebie i probuje (wg mnie nieudanie) imitowac glebie psychologiczna. wszysscy doskonale wiemy, ze od tego serialu ludzie nie oczekuja moralizatorstwa, wskazywania drogi zyciowej i tego co poczac, ale ciekawej i ciekawie opowiedzianej hitorii. hitoria moze i jest ciekawa, ale jest opowiedziana nieco (moze bardzo) zachowawczej formie. tak zeby pokazac, ale nie dac posmakowac, zeby widz mial wrazenie, ze to co sie stanie bedzie wspaniale, bo otoczka na to wskazuje, a tak naprawde okazuje sie, ze dostajemy ni mnie ni wiecej niz tylko posmak tego czym moglaby byc ta historia, gdyby tak pozbawic jej tej otoczki imitujacej serial z amibicjami, a dodac wiecej zdarzen. mniej duchowosci i rozprawiania, a wiecej przygod bohaterow.
jak dla mnie 8/10, mimo tego nieciekawego wnetrza zapakowanego w blyszczaca i ladna bibulke.
Zastanawia mnie tylko jedno: Po co oglądałeś te wszystkie odcinki, skoro twoim zdaniem jest to [cytat] "serial naprawde kiepski"?
Nie lepiej było poświęcić czas na coś [twoim zdaniem] lepszego...?
Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali. Zwykle nie oglądam ciągnących się w nieskończoność seriali, jednak właśnie te "amerykańskie" przypadają mi do gustu... np.: 4400, ALIAS, LOST, Heroes, Prison Break, Friends, Joey, ER ;]. Jednak nie mógłbym oglądać nudnych telenoweli jak Klan, czy M jak Miłość, to jest dobijające.
Cóż każdy ma inne gusta, ale bez przesady, żeby tak zjechać ten serial? Ma kilka niedociągnięć, ale jest to niezauważalne ze względu na znakomitą wciągająca fabułę i te... niedopowiedziane wątki, echh... nie znoszę, a zarazem przez to kocham te seriale ;]
(Właśnie o to chodzi w tym serialu)
Opowiada on historie superbohaterów rodem z większości najbardziej znanych amerykańskich komiksów na ten temat i w takim stylu te historie są opowiadane i przedstawiane
filozoficzna otoczka? w większości komiksów bohaterowie mają jakieś cele, motywację swoich działań najczęściej wynikającą ze zdarzeń z przeszłości, pojawia się motyw przeznaczenia itd itp
scenariusz? w ilu komiksowych historiach celem bohatera było ocalić konkretne miasto bądź też cały świat? w wielu, więc i w tym serialu tak jest.
supermoce? proszę, czy w da się wymyślać oryginalne supermoce, takie których nikt nie wymyślił? nie sądzę, za dużo już tych superbohaterów...
muzyka? a kto w komiksie widział muzykę?
aktorzy? są w porządku, nie rewelacyjni, ale to jest żywy komiks, tu liczą się działania, i liczy się to, jak zostają one ukazane.
efekty specjalne? no cóż, tu każdy ma własne zdanie, trzeba jednak uświadomić sobie, że nie wszystko co da się narysować da się też pokazać na ekranie...
w zasadzie serial ten można odebrać jako parodię stereotypu amerykańskiego komiksu o superbohaterach - ja to tak odbieram i czerpię z tego przyjemność :)
pozdro!