Na pewno każdy kto ogląda Prison Break już wie, że Polsat będzie go emitował od 21 stycznia pod tytułem Skazany Na Śmierć. A teraz czas na zabawę. Załóżmy, ze jakaś polska stacja chce puścić Heroes. Jak myślicie, jaki tytuł wymyślą??
ja myślę, że miedzy
"Super ludzie ratujący świat"
ewentualnie
"Bohaterowie-jedyna nadzieja ludzkości"
nie no tak serio to myślę, że
"Bohaterowie" lub "Heroes-bohaterowie" <<nasi "tytułaże" lubią takie eng-pl złożenia.
pozdro:)
A co powiecie na:
"Drużyna super-bohaterów"? albo "Nadzwyczajni-zwyczajni":>...
...to ostatnie nawet dobre...muszę się zatrudnić w tej agencji co to tłumaczą...nad tym tytułem myślałam może z 5 sekund!!
Ja proponuję "Zmutowane gentycznie borsuki ratują świat" bardzo twórcze... a ta głębia przekazu... :P pozdro
A ja wiem jaki to będzie tytuł znam takiego gościa który zna innego i w polskiej stacji serial heroes będzie sie nazywał ZEROES!!! Polecam.
http://www.youtube.com/watch?v=4ALOssqXv-Y
Mysle ze dadza cos w stylu : Bohaterska Ewolucja.....:lol:
Powiino zostac Heroes. Lub Bohaterowie.
1x14 WYMIATA NAJLEPSZY ODCINEK JAKI WYSZEDL :D
właściwie mnie to pierdoli SERIAL JEST WYPASISTY i nigdy leprzego nie widziałem ale se tak myśle, że może to być nazwane HEROSI w najleprzym przypadku, choć UZDOLNIENI jakoś bardziej nasówa się na tytuł względem poskiej finezji(a może tylko mojej). A TAK WOGóLE zastanówmy się o co w nim chodzi? A może poprostu BOCHATEROWIE, bo KIM oni są... they are HEROES
No właśnie HEROSI to chyba najlepsza nazwa ma dużo z tytułu jest spolszczona i jednocześnie wszyscy wiedzą o co chodzi.Nazwa nawiązuje do mitologii gdzie herosi posiadali często nadnaturalne zdolności co moim zdaniem jest świetnym skojarzeniem.