PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60189
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Wszystko było by świetne gdyby nie Hiro. Bardzo podoba mi się ta postać, ale zraziła mnie trochę jego zdolność. Zresztą żaden film czy też serial z podróżami w czasie dla mnie jest beznadziejny. Skoro Hiro może się dowolnie przemieszczać w czasie i przestrzeni to sam mógłby uratować miasto - malutka "teleprtacja" do bomby i po krzyku. Po co więc spotkał się z Pete'm? W serialu jest też "trochę" za dużo zbiegów okoliczności (spotkannie Petrelli'ego z Niki, Pete'a z Mohinder'em, no i oczywiście to, że Claire jest akurat córką tego tajemniczego faceta, itp). Mała przesada, nie sądzicie?

Wystawiam ocenę 10, mimo kilku uwag. Serial naprawdę wciąga.

HenQ

Co do tych "zbiegów okoliczności" to wydaje mi się, że tu nic nie dzieje się bez powodu. Po pierwsze spotkanie Nathana z Niki nie wydaje mi sie przypadkowe! Weź pod uwagę, że to ten Mr.L.. (coś tam...) zaaranżował ich wspólną noc. (Myślę, że Mr.L moze mieć coś wspólnego z Mr.Benett'em-"ojcem" Clair). I tu od razu wychodzi sprawa Clair i jej "ojca". Wyraźnie jest powiedziane, że Clair została adopotowana! Koleś jest z jakieś agencji rządowej (której nazwa nie składa się z żadnych inicjałów(lol)) i miał być jej opiekunem do czasu, aż ona odkryje w sobie moc. To jest jakieś rządowe doświadczenie!!
A co do Hiro... On nie wie kto, kiedy, jak wysadzi w powietrze NY. Poza tym oni muszą współpracować, o to chodzi w tym serialu;)
A na koniec dodam, że jestem opętana:-P przez ten serial i nie mogę sie doczekać poniedziałku kiedy będzie transmisja na NBC kolejnego odcinka, a jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kiedy bedzie wtorek i będę go mogła obejrzeć u siebie na kompie.:)

ocenił(a) serial na 10
Opetana

a wedlug mnie hiro to najfajniejsza postac, peter tez jest niezly bo wydaje mi sie, ze on potrfi przejmowac moce innych

ocenił(a) serial na 10
ogryzek1989

obejrzxałem 5 odcinków i jestem strasznie podjarany a jak tak dalej pojdzie to bedzie niedlugo lepszy niz Prison Break

ocenił(a) serial na 7
Mr_Nice

Według mnie Prison Break bazuje na czymś innym. W PB były ciągle sytuacje trzymające w napięciu, a tutaj masz fabułe zakręconą jak słoik ogórków na zime. W PB odcinki kończyły sie zazwyczaj momentami w których sie pytałeś "czy im sie uda?" a tutaj kończą sie pytaniem "co będzie dalej?". Takie jest moje zdanie na ten temat.

ocenił(a) serial na 7
ogryzek1989

A wiesz, że chyba masz racje??
Latać potrafi tylko przy swoim bracie a przy Isaacu potrafi malować przyszłość. No i nie zatrzymał sie w czasie jak wszystko w koło jak Hiro z przyszłości go odwiedził. Coś w tym jest.

ocenił(a) serial na 10
Mikla_the_Rapist

to sa dwa rozne seriale moze za bardzo sie zagalopowalem tu jest jak w komiksie super bohaterowie a prison to zycie nie maja tam super mocy wiec okey .Oba seriale mi sie podobaja i mnie wkrecily
pozdro

ocenił(a) serial na 9
Mr_Nice

A według mnie serial w dwóch ostatnich odcinkach mocno zwolnił, przez ciągłe przeskakiwanie z postaci na postać i zaczyna się to wlec niemiłosiernie.Mam nadzieję, skoro serial ma dostać cały sezon tempo jeszcze zdązy się rozkręcić przed ostatnim odcinkiem.

ocenił(a) serial na 9
polishchaser1

mówili nawet w serialu że ten brat latającego (sery nie mam pamieci do imion) porzycza moc od osoby która jest w poblizu prawie jak Rouge w X-menie ale nie zabija i nie dotyka :P

ZlyCzarny

Pete napewno może przejmować innych dlatego zostanie ich przywódcom tak jak mówił Hiro z przyszłości. Gdy był u Issaca narysował taki rysuneczek na łóżku, na który unosił się nad ziemią a obok inny ludek (scena z bratem) Brata nie było latać nie mógł, przy issacu maluje a przy Hiro również był w zatrzymanym czasie. Oczywiste...