Niedawno zauważyłem ,że na polskiej stornie fanów Herosów zamieszczono kilka ciekawostek o 3sezonie.Tłumacznie przez "Mikone"
*Sezon II miał składać się z 3 rozdziałów:
Rozdział II r11; Generations,
Rozdział III r11; Exodus
Rozdział IV r11; Villains
Zmieniając końcówkę II rozdziału porzucono Exodus.
(i teraz spoilery;)
*Nathan r11; cała przemowa została napisana na nowo. Przypuszczano że będzie mówił o wypuszczaniu wirusa i wspomina słowo rPowerlessr1; (Bezsilny - ale to już wiemy:p) Pierwotnie nie ma umrzeć, lecz zostać ciężko ranny.
*Nowy złoczyńca, Knox (straszliwy i wielki(?), z oczami drapieżcy) powraca do rodzinnego miasta, Nowego Orleanu r11; jego terytorium kryminalnych działań zanim został zesłany do więzienia. Tym samym trafia prosto na Micah, cioteczną babkę Uhurę i Monicę Daniels.
*Ostatnia aktorka, która dołączyła do obsady w II sezonie to Jessica Collins, która będzie miała okresową rolę. Collins zagra Sophie, mistyczną kobietę z mocami, która pracuje dla organizacji śledzącej wszystkich herosów. Złoczyńca, czy nie?
*David Anders (Adam, Kensei) definitywnie powróci i pozna nowego przyjaciela (Sylara?).
Los Nathana i Niki nie jest wciąż rozstrzygnięty. Krążą plotki, że to Jessica będzie miała wiodącą rolę, nie Niki.
*Fabuła dotycząca Micah także się zakończy.
*Zachary Quinto (Sylar) będzie jeszcze większym (nie wiem jak to powiedzieć) rdupkiemr1; niż kiedykolwiek (r30;nie wiem, nie wiem, nie wiemr30;). Teraz będzie grał młodego Spocka, póki Herosi nie wrócą do produkcji.
*Hiro z przyszłości znowu się pojawi i będzie także widziany w dalszych epizodach.
*Zobaczymy kobietę z Japonii, która natrafi na Ando całkiem szybko. Druga połowa sezonu staje się dla niego bardzo interesująca. Nie potwierdziłby że obiektem zainteresowań miłosnych mogłaby być siostra Hiro, prawda?
*Przy okazji, fani poznają jakie są moce ojca Nakamura (kluczowym słowem jest tu rSĄr1;)
*Powrót niektórych postaci z I sezonu, jak np. Claude (niewidzialny koleś)
*Angela jest obciążona swoimi sekretami, niektóre z nich będą z pewnością ujawnione.
*Mimo, iż izraelska wojowniczka o wolność, Hana umarła w komiksach o Herosach, to jej świadomość przetrwała. rW pewnym momencie ponownie ją zobaczymyr1; r11; zapewnia Jeph Loeb.
*Monica zajmie się odgrywaniem roli St Joan.
*Od początku dowiemy się co jest wielką katastrofą głównego wątku. I prawdopodobnie będzie to przyłączone do jakiejś małej sprawy o której już wiemy z poprzednich serii. (tego nie rozumiem... :/ )
P.S. Zapraszam na www.Herosi.net.pl