jakie seriale polecicie coś w stylu 90210 i pamiętni wampirów oraz PLL,oglądałam też już lost i heroes ,są wakacje a ja nie mam co oglądać co polecacie ? :)
To tak:
Możesz spróbować 'Skins' z UK oczywiście - takie bardzo niegrzeczne 90210.
'How I Met Your Mother' lub 'Friends- komediowe seriale. Oba kocham.
Jeśli lubisz płakać na serialu o nastolatkach to polecam Ci dwie dramy z Japonii '1 litr wylanych łez' i 'Taiyou no uta'. Piękne, smutne, ja wylałam przysłowiowy litr łez. Pozatym to 11-odcinkowce, więc max 2 dni i masz całą drame obejrzaną. Np dla mnie to wielki plus. ;]
Dla nastolatek tak jak już wyżej wspomniane 'Gosspi Girl', o wiele dłuższe One Tree Hill' lub 'The O.C.' z pięknymi czterema sezonami.
I na koniec: jeśli lubiłaś 'Lostów' i 'Herosów' to może Ci się spodobać 'Fringe' lub 'Supernatural'.
Starałam się trafić w Twoje gusta na podstawie tego co już oglądałaś i oczywiście poleciłam Ci tylko te seriale, które ja bardzo lubię.
Pozdrawiam:)
I zapomniałam!
Więc skoro lubisz seriale o nastolatkach to polecam jeszcze 'Glee' piosenki zajmują może max 10 minut całego serialu, więc jeśli nie lubisz to możesz przewijać - ja tak często robię, gdyż nie lubię tego rodzaju muzyki ;] - ale mnie fabuła wciągnęła.
Popieram koleżankę wyżej, jeżeli chodzi o "Supernatural", genialny serial. 6 sezonów, premiera siódmego we wrześniu, a więc będziesz miała co oglądać przez całe wakacje. To nie jest w stylu 90210 czy Pamiętników Wampirów, bardziej właśnie Lost czy Herosi, ale naprawdę warto.
no ja juz oglądałem Gotowe , chirurgów , prywatną praktyke , off the map , lost , modern family , skazany na smierc , sex w wielkim miescie , glee , brzydule betty , pamietniki wampirów ,
zacząłem how i met your mother ale mi sie nie spodobało , housa ale narazie nie chce oglądac i sie chciałem spytac co polecacie ? zastanawiam sie nad gossip girl , one tree hill , the O,C albo heroes , albo supernatural . co polecacie ? o czym jest supernatural ?
Mówiąc pokrótce, Supernatural opowiada historię dwóch braci, Deana i Sama, których matka zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach. Od tego czasu ich ojciec walczy z siłami nadprzyrodzonymi, a jego głównym celem jest zemsta na demonie, który zamordował jego żonę. W takim też duchu wychowuje synów, tzn. przygotowuje ich do walki z siłami zła, ale Sam wybiera inną drogę i idzie na studia. Pewnego dnia jednak odwiedza go Dean z wiadomością, że zaginął ich ojciec, a więc bracia wyruszają na poszukiwania, podczas których będą walczyć z mrocznymi mocami. Pod nieobecność sama ginie jego dziewczyna; umarła w sposób identyczny jak matka Winchesterów. Wtedy Sam przerywa naukę i na stałe planuje zająć się walką z demonami, duchami, wamirami, ghulami, kryptydami, strzygami czy aniołami. Ogólnie świetny serial, można pochłonąć ogromną ilość wiedzy zaczerpniętej z miejskich legend, podań, mitów, sporo jest też motywów biblijnych, wierzenia Indian, Słowian etc. Dobre aktorstwo, sporo akcji, a do tego nieco czarnego humoru.