PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331208}

Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60190
6,8 12 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

zastnawiam sie jaki serial mogalbym sobie teraz sciagnac. zastanwiam sie wlasnie na 'heroes' i 'californication'. chcialabym zeby serial zachwycil mnie rownie mocno jak 'dexter', da rade ;)?

ocenił(a) serial na 5
Ada_20

To zależy. Dexter należy do inteligentnych seriali, Heroes nie.
Taki sajens fykszn przeciętniak podzielony na odcinki, w którym minusy często biorą górę nad plusami. A co do Californication... Osobiście polecam, ale nie wiem czy odpowiadają Ci klimaty lekkiej komedyjki napełnionej masą scen erotycznych.
Żeby podsumować... Żaden serial nie jest w stanie zachwycić tak jak Dexter, a już na pewno nie Heroes.

Ada_20

Nie zgadzam się z poprzednikiem :). Zdecydowanie polecam Ci Heroes. Jest to jeden z najlepszych seriali... Nie bez powodu został zaliczony do 50 najlepszych tytułów science-fiction ok. rok temu. Ja na Twoim miejscu bym bezzwłocznie ściągnął Herosów. :)

ocenił(a) serial na 5
Iceman_DJ

Heroes to poziom Prison Break, czyli przeciętny ze słabymi przebłyskami...
Pomysł nawet i nie najgorszy, ale za dużo w tym wszystkim komizmu, nie ma absolutnie klimatu. Heroes mógł być ciężkim, coś w klimacie Finchera filmem, a jest bajką dla dzieci, w której można wyłączyć funkcje mózgowe i absolutnie nic to nie zmieni. Dużo głupich i pustych tekstów, żałosnych scen, muszę tu wymienić Hiro, na którego to już po prostu nie mogę patrzec, scenariuszowych baboli nie brakuje. Nie chcę go polecać, bo to tylko i wyłącznie zwykły serial s-fi. Zwykły serial, na którego nie koniecznie trzeba marnować czas, choć spróbować można. Różne są gusta, lecz jednak nakłaniam do "sprawniejszych" produkcji.

ocenił(a) serial na 6
era

Ja tam polecam Battlestar Galactica. Wg mojej opinii jest to jedno z najlepszych sf w historii Waszego gatunku. Tylko nie pomylić z wersją z lat 80tych :)

ocenił(a) serial na 6
mkskala

Polecam Heroes

ocenił(a) serial na 6
kondziad

Ja polecę Ci Herosa ,ale polecę Ci również Californication... Choć niestety nie dorównują one Dexterowi :)

pozdro

ocenił(a) serial na 5
Ada_20

Heroes to zdecydowanie dobra seria. Świetny klimat, humor, ciekawa fabuła i naprawdę znakomicie wykreowani bohaterowie - zdecydowanie warto zainwestować w ten serial. A porównania do Prison Break to jakieś nieporozumienie. "Heroes" to bardzo dobre science fiction, inteligentne, na szczęście nie za ciężkie (nie wiem czemu, ale mimo że zwykle lubię mroczniejsze serialowe klimaty, tym razem bardzo mi się podoba!) no i bardzo dobrze zagrane. Polecam również "Deadwood", "Rzym" i "The Wire" - wyjątkowo wysoki poziom, znakomite pozycje. Pozdrawiam :).