Naprawdę zastanawia mnie jak tak słaby serial "komediowy" może mieć tak wysoką ocenę i być puszczany już tyle sezonów.Wbrew nazwie w ogóle nie jest śmieszny.Już nawet nie to, że schematyczny. Teksty i dowcipy w nim wykorzystane są po prostu wyjątkowo żałosne.W którymś z wcześniejszych postów spotkałem się z opinią, że to inteligentny humor.Może i tak, chyba, że dla 12-latków.
Nie ma problemu.W tej chwili są to przede wszystkim kreskówki takie jak Family Guy, Futurama oraz American Dad. To jest dla mnie inteligentny, a przy tym dziwaczny humor.Ale przynajmniej zabawny.Kiedyś bawiły mnie Świat według Bundych czy Skrzydła, ale w porównaniu z wcześniej wymienionymi tytułami wypadają bardzo przeciętnie.
Oj tak bo poziom dowcipów w Family Guy jest na b. wysokim poziomie - sam widziałem ok 100 odcinków FG i nie sądzę by był gorszy od Scrubs'ów, owszem jest kilka mądrzejszych żartów le iększość ogranicza się do rechotania Petere'a i robieniu 'złej' minki Stewie'go
A moim zdanie Scrubs jest b. dobrym serialem,. Poza tym jest to jeden z nielicznych seriali na CC, który nie jest durnym Sitcomem ze śmiechem puszczanym z taśmy co drugie zdanie.
Stwierdzenie, że Family Guy w większości wypadków ogranicza się do rechotania Petera i robieniu 'złej' minki Stewie'go jest zbytnim uproszczeniem.Tak jak w przypadku American Dad czy Futuramy jest to humor na granicy absurdu.I w porównaniu do większości seriali komediowych są one nieprzewidywalne.Twórcy tych kreskówek wprost genialnie wyśmiewają współczesną "kulturę".
Poza tym wycofuje swoją opinię, że ten serial jest tak beznadziejny. Widać trafiłem na gorszy sezon.Ostatnio obejrzałem pierwszy sezon i całkiem dobrze się go ogladało.Ale i tak ocena 8.17 jest zbyt wysoka. Jak dla mnie 5/10 to to maksimum.