Oglądam Scrubs na Comedy Central od 3 serii, ale do 4 było to bardzo nieregularne, więc mam pytanie. Czy może ktoś mi wyjaśnić kim dokładnie był Ben dla doktora Coxa i dlaczego Perry tak się smucił na jego pogrzebie, najlepiej to bym prosił o opis tego odcinka.
Dziękuję;]
Ben to brat Jordan (żony Coxa) i jednocześnie jego najlepszy przyjaciel.
W jednym z odcinków pojawia się w szpitalu z raną w ręce, gdzie przypadkiem dowiaduje się, ze ma białaczkę (krew z jego rany nie krzepnie i JD zleca dodatkowe badania) - choroba jest tak zaawansowana ze nie da sie praktycznie nic zrobić.
Ben wyjeżdża na 2 lata, poczym wraca na urodziny Jacka - w tym samym odcinku umiera.
Jeden z najlepszych odcinków serialu:):)
(warto dodać ze jest w nim wiele elementów z "szóstego zmysłu" - doczytajcie sobie na ang wikipedi - jest obszerny opis do każdego ważniejszego epizodu)
Właśnie znalazłem rano ten odcinek na YT i gdyby nie to, że znalazłem jeszcze wcześniej wersję, ż tą raną to kilka rzeczy mogło by być dla mnie nie zrozumiałem (np. dlaczego zmarł. Fakt faktem jednak, że tekst JD do Coxa 'Jak pan sądzi gdzie teraz jesteśmy' i gdy Perry się odwraca a Bena już nie ma, fajny efekt. Mimo to najlepszy odcinek, w sensie (smutny) to chyba jednak My Lunch.