PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133968}

Hoży doktorzy

Scrubs
2001 - 2010
7,6 65 tys. ocen
7,6 10 1 65448
7,1 11 krytyków
Hoży doktorzy
powrót do forum serialu Hoży doktorzy

O ile wcześniejszy epizod nie zachwycał, to muszę przyznać, że wraz z dwunastym odcinkiem powróciła nieco moja wiara w ósmy sezon. Moim zdaniem jest to dotychczas najlepszy odcinek ostatniego sezonu. Mimo braku większego udziału doktora Coxa, jak i przeniesienia fabuły na internistów (ale w tytule widać że to do nich należy ten odcinek), ów odcinek wzbudzał we mnie podobne reakcje jak przy pierwszej styczności ze Scrubsami.

Nic do zarzucenia.

Tylko życzyć twórcą by każdy następny odcinek był równie dobry, a i lepszy niż ten.

ocenił(a) serial na 8
Trigger

rzeczywiście najlepszy odcinek, było w nim coś co przypominało stare dobre scrubsowe czasy, do tego naprawdę świetny janitor, i udany występ internistów za którymi nie przepadam...a może to wszystko za sprawą konstrukcji odcinka która przypominała pierwsze sezony? mam teraz jeszcze większe oczekiwania co do My Finale. I tylko ja mam wrażenie że braff jest już kolosalnie zmęczony postacią JD?

ocenił(a) serial na 10
Trigger

Póki co, obejrzałam 10 odcinków sezonu 8. Każdy nowy odcinek chłonąc jak gąbka :)) Nadal ten sam, abstrakcyjny klimat. Ale również mam wrażenie, że Zach jest lekko zmęczony swoją postacią - cóż, podobno zapowiadał, że ma odejść z serialu.... znudził mu się JD :((

ocenił(a) serial na 10
Trigger

Też odniosłem wrażenie, że Zach nie ma już tej werwy co kiedyś.
Ogólnie faktycznie odcinek niezły - jeszcze szczypta Coxa i byłoby idealnie (no ale nie można mieć wszystkiego).
Boli mnie trochę to, że tak jak w poprzednich sezonach akcja wychodziła ze szpitala (ekipa gdzieś wychodziła, to raz i Turka, raz u JD) tak teraz wszystko dzieje się wyłącznie w szpitalu, scenarzyści zrezygnowali jakby z "prywatnej" części życia bohaterów.

ocenił(a) serial na 10
Trigger

W sumie racja, lekki powrót do korzeni dało się odczuć. Że było mniej Coxa - moze i lepiej, nudziły mnie już ostatnio jego przemowy...
Z internistami sprawa przedstawia się tak że to głównie przez nich serial tak się zmienił, no ale coś nowego być musi.
Boli mnie trochę brak Kelso na stanowisku ordynatora, pojawia się sporadycznie, czasem zje babeczkę i na tym koniec...
No i mam nadzieję że w ostatnim odcinku poznam prawdziwe imię janitora xP
A Braff rzyga już tą rolą i to się da odczuć na milę...szkoda bo nie dość że serial na tym traci to jakoś nie wróżę mu rozwoju kariery poza tym serialem

ocenił(a) serial na 10
Roman

Zach Braff zajmuje się nie tylko aktorstwem, ale m. in. reżyserią i pisaniem scenariuszy. Jego autorski projekt to Garden State. Drugim projektem, który został już rozpoczęty to Open Hearts. Z powodu ciągłej pracy w Scrubs nie miał czasu się nim zająć, dlatego postanowił odejść z serialu. A właśnie - podobno 8 sezon jest ostatnim sezonem. Jakiś czas temu czytałam, że serial ma być kontynuowany bez JD, a następnie bez Carli, która też postanowiła odejść. Teraz słyszę, że kontynuacja owszem, ma być, ale nie pod tytułem Scrubs, a Internist - i występować tam będzie głównie czwórka internistów z sezonu 8.

ocenił(a) serial na 8
jda

w ostatnich tygodniach również bill lawrence, john c mcginley i donald faison dołączyli do innych seriali, a nikt nie odważy się kontynuować scrubs z internistami...

ocenił(a) serial na 10
_Szaman_

Sieciowe odcinki o internistach już istnieją, oto trochę informacji z fan-strony o Scrubsach:

"Scrubs - Interns, to orginalne sieciowe odcinki produkowane przez ABC, gdzie premiery odbywają się na ABC.com Odcinki poswięcone są najnowszym stażystom ze Swiętego Serca. Pierwsza premiera odbyła się 1 stycznia 2009 r.
Historia
Sunny z kilkoma pozostałymi stażystami tworzy video-pamiętnik dla swojej mamy o jej pierwszym roku w Swiętym Sercu. Towarzyszy jej Howie, Katie, Ed, i Denise. Wspólnie poznaja uroki i cienie szpitala.
Ted zapoznaje nowych stażystow z zasadami prawnymi szpitala i mowi, ze miło spędzą w nim czas lecz nieco później Dr. Cox wyjawia im nieprzyjemną prawdę.(Our Intern Class)
Kilka dni później stażysci sluchają prezentacji J.D. o szpitalu i panujacym w nim żargonie.(Our Meeting with J.D.)
Kilka minut po tym wydarzeniu zostaja wezwani na spodkanie z Woźnym, który uczy ich jak mają go traktować. (Our Meeting in the Broom Closet) Pewnego dnia Sunny złapała Teda i jego nową miłość, kiedy śpiewali. (Screw You with Ted and the Gooch) Na następny dzień Jimmy pożyczył kamere Sunny i tworzyl video z własnym Show. (The Late Night with Jimmy Show) Niedługo po tym Sunny spotyka sie z Brain Trust, którzy chcą ją wykorzystać do nakręcenia pilotażowego odcinka ich wlasnego sitcomu - Legal Custodians.(Our Meeting with the Braintrust) Pozniej Sunny pokazuje wyciete sceny z ich sitcomu. (Legal Custodian Outtakes) Kilka dni pozniej Dr. Elliot Reid daje pare wskazówek Sunny i Denise o tym jak rozmawiac z pacjentami. (Our Bedside Manner)
Obsada
Sonal Shah as Sunny
Betsy Beutler as Katie
Todd Bosley as Howie
Eliza Coupe as Denise
Sam Lloyd as Ted
Neil Flynn as Janitor
John C. McGinley as Dr. Cox
Philip McNiven as Roy
George Miserlis as Crispin
Paul Perry as Randall (Accountant)
Zach Braff as J.D.
Devin Mahoney as Chubby guy
Kate Micucci as Stephanie
Taran Killam as Jimmy
Robert Maschio as Todd
Eren Celeboglu as Patient"

ocenił(a) serial na 8
jda

już jakiś czas temu obejrzałem 2 z ciekawości, bo nie przepadam za nowymi, niby krótkie i nie takie złe, ale nie chciałbym 9 sezonu w tym kierunku...no ale to taka moja osobista alergia na te postacie

ocenił(a) serial na 10
_Szaman_

Oglądałem te odcinki i wieje amatorszczyzną. Już chyba lepiej żeby zamknęli serial zupełnie.

ocenił(a) serial na 10
Jezus_

Też uważam, że serial powinni zakończyć z klasą na 8 sezonie, a nie powoli zarzynać wypracowane przez lata niesamowite postacie. "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść" - i już.

ocenił(a) serial na 10
Trigger

Interniści są i pewnie będą krótkometrażowi, choć skończą się razem ze Scrubsami... A jeśli się nie skonczą to zostaną wersją on-line. Wątpię by cała masa ludzi zaangażowanych w powstawanie tego serialu, ni z gruchy, ni z pietruchy zgodziła się na niepotrzebną kontynuację, która zapewne zepsuje wizerunek całej serii.

Ktoś tam wspomniał o Brachu i jego rolach. Powiem, że zarówno Last Kiss, jak i Garden State pokazały że nadaje się on nie tylko do roli komediowego J.D.

A Scrubsi muszą się skończyć, aby mógł powstać "Dr.Acula" ^^

ocenił(a) serial na 10
Trigger

Widzę, że nie tylko ja pamiętam o Dr. Aculi. ;-)

A powyższe dyskusje na temat przyszłości serialu nie mają namniejszego sensu - dziewiątego sezonu nie będzie, ósmy jest ostatnim.

ocenił(a) serial na 8
arrival

mogli coś więcej wycisnąć z dr aculi, to był o wiele lepszy wątek niż ten z bezgłowym lekarzem czy jak to było, strasznie tego nie lubiałem...
http://tvseriesfinale.com/articles/scrubs-cancelled-season-nine/
a tu artykuł o końcu scrubsów, z jednoznaczną wypowiedzią johna c mcginleya