PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133968}

Hoży doktorzy

Scrubs
2001 - 2010
7,6 65 tys. ocen
7,6 10 1 65497
7,1 11 krytyków
Hoży doktorzy
powrót do forum serialu Hoży doktorzy

do friends? jest to bardzo dla mnie wazne :) chodzi o rodzaj zartow, takie dogryzki jak w przyjaciolach itp. licze na wasza odp. :)

ocenił(a) serial na 10
wine_bae

Według mnie - zupełnie nie. Tutaj występuje bardzo specyficzny rodzaj poczucia humoru, z którym spotkałem się chyba tylko jeszcze w serialu Na imię mi Earl. Przyjaciół też oglądałem (chociaż raczej z doskoku) i podobieństw żadnych nie widzę. No ale może jeszcze ktoś się wypowie i bardziej Ci pomoże ;)

wine_bae

W sumie podobieństw jest mało, chociaż jeden z "Przyjaciół" przyłożył się do tego jak wygląda ten serial.
W "Scrubs" według mnie postaci są bardziej wyraziste, lepiej opisane i jakby to wszystko było bardziej konsekwentnie układane niż w "Przyjaciołach".
Początkowo myślałem, że nie znajdę serialu komediowego, który spodoba mi się bardziej niż "Przyjaciele", ale po obejrzeniu "Scrubsów" zdecydowanie wolę ten serial.

ocenił(a) serial na 9
wine_bae

W "Scrubs" humor jest bardziej oderwany od rzeczywistości, bazuje na spuentowaniu zdawałoby się nieśmiesznej sytuacji jednym, często mocno absurdalnym akcentem, który potrafi powalić na ziemię.

ocenił(a) serial na 10
wine_bae

Ja jestem wielkim fanem przyjaciół jednak po obejrzeniu Scrubsów jest on dla mnie numerem 1. Świetnie pokazane postacie, wspaniały humor oraz dużo życiowych przesłań więc wątek komediowy nie jest tutaj jedyny. Humor jest troszkę inny niż w przyjaciołach aczkolwiek Dr. Cox ma świetne dogryzki czasem lepsze niż Chandler ;) No i w jednym odcinku wystąpił właśnie Perry a także Monica czyli Courtney Cox. Pisząc to zdanie dopiero zauważyłem, że po połączeniu nazwisk Mathewa Perrego i Courtney Cox wyjdzie nam kto ?:D Perry Cox beka:D

Max

Heh... Takich, jakby to powiedzieć "gier słów"(?) jest tam więcej i według mnie tutaj niekiedy trudniej wyłapać jest dobry dowcip niż w "Przyjaciołach".

ocenił(a) serial na 10
nd39

Oba seriale są genialne, lecz Friends ponad wszystkim.
Choć szczerze gdybym miał powiedzieć jaki serial jest podobny do Scrubs to bym powiedział że są nim Friends.
W obu serialach oprócz elementów komediowych przewijają się elementy obyczajowe(oczywiście więcej jest ich w Scrubs że względu na tematykę).