Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 67312
7,6 20 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Dla wręcz maniaka "24", "Homeland" jest jedynym remedium po zakończeniu emisji serialu z
Jackiem Bauerem.

Ten sam twórca, ta sama tematyka i mnóstwo podobieństw innego typu.

Long live Homeland!

ocenił(a) serial na 6
HaRdBucK

Tak czy inaczej do 24 sie nie umywa : )

HaRdBucK

porównywanie Homeland do 24 to jak porównywanie Tuska/Kaczyńskiego do Kazimierza Wielkiego...

ocenił(a) serial na 6
koza_2

Że ci pierwsi żyją a drugiego dawno zjadły robale?

zarazzapomnelogin

to zależy bo można powiedzeć że i osoba nr 2 jak i nr 3 grają w bierki w zaświatach :P

ocenił(a) serial na 6
koza_2

Zależy kogo się podstawi pod nr 2, ja wzięłam tego z naszej strony rzeczywistości.
Ale zgadzam się, że Homeland ma napięcie jak z baterii z ziemniaka.

ocenił(a) serial na 10
koza_2

Porównywanie Kaczyńskiego do kokolwiek jest obraźliwe, a tego w zamiarze nie miałem :-)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

kogokolwiek*

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Co to za serial 24 bo chyba przegapiłem albo leciał w czasie wieczorynki na 2? A tak poważnie to Homeland zacząłem oglądać bo mile wspominam "Brody'ego" z Kompani Braci a od 24 godziny odstraszał mnie Kiefer, ale jak polecacie to się zapoznam.

ocenił(a) serial na 10
czczarek

Kiefer nie dostał tych wszystkich nagród bez powodu.

czczarek

Bez 24 to nie życie ;)

ocenił(a) serial na 9
HaRdBucK

Dobrze napisałeś. Też jestem maniakiem 24. Długo nie mogłem sobie znaleźć nowego serialu o podobnej mocy. Homeland jest trochę słabszy od 24, ale właśnie ma tego ducha i dobrze się go ogląda. Dużo jest scen i motywów w stylu 24.

ocenił(a) serial na 10
matt80

Brakuje mi trochę tych mistrzowskich drugoplanowych ról rodem z "24". To chyba właśnie najsłabszy aspekt "Homeland". Skomplikowany główna postać, tematyka (CIA + terroryzm + trochę polityki) czy lubująca w szukaniu kłopotów córka głównego męskiego bohatera przywołują jednak nostalgię związaną z mistrzowskim serialem z FOX.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

A w ogóle to ten nowy czarny charakter to przecież Samir z ostatniego sezonu 24.

ocenił(a) serial na 8
matt80

dla mnie 24 to jakaś komercha,w każdym odcinku to samo nie ma ciągłosci jak w Homeland.

ocenił(a) serial na 9
HaRdBucK

To jedyny serial, który utrzymuje ducha 24h. W odcinku 2x06 nawet Claire przeklęła "Damn it"! Fajnie by było, gdyby coś wpleciono w fabułę, albo choćby pokazano na ekranie, coś co by nawiązywało do 24h i dawało nam poczucie, że seriale dzieją się w tym samym universum. Może jakiś epizod analityka z CTU, wspomnienie o pewnym zdarzeniu, postaci, czy chocby dzwonek telefonu lub odliczanie :)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Dziś oglądając nowy odcinek Homeland zauważyłem, że faktycznie Sean Callery odpowiada za muzykę w tym serialu. Motywy są nie raz prawie identyczne z tymi z "24"!