PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66877
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Ciekawy jestem ilu amerykanów jak i pozostałych narodowości jeszcze bardziej znienawidziło
"terrorystów" z Al-kaidy". Mimo, że serial ma kilka ciekawych wątków to cała linia fabularna jest
świetnym utrwaleniem bajeczki puszczanej w mediach i w większości stron z informacjami.
Przeciętny zjadacz chleba po jego obejrzeniu nabierze dumy do jakże wspaniałej CIA która ratuje
ludzi zamiast szukać sensu w tym wszystkim który nie istnieje.

Oczywiście serial to serial może być nawet o jednorożcach, ale przekaz jego jest po prostu jasny.

ocenił(a) serial na 8
Mr_Mijagg

Powinni raczej znienawidzieć CIA

ocenił(a) serial na 8
agmaria

I armie USA za to że tak szuka pojmanych przez terrorystów....
Tekst Brodiego w sezonie świetnie to oddaje.

WOLVERINE55

Nie jestem pewny czy to była ironia, rozjaśnij?

PS
Nie wiem czy czytałeś wypowiedzi domniemanych "terrorystów" którzy przyznawali, że byli na usługach USA jak i innych rządów.

ocenił(a) serial na 8
Mr_Mijagg

Miałem na myśli że armia usa i wielkie CIA za bardzo chyba Brodiego nie szukało jak go porwali, słabo się raczej starali, choć mogę się mylić. Innymi słowy:podpisałeś kontrakt, pojechałeś na wojnę, a to mam y cię w d..... i radź sobie sam żonka dostanie rentę a twój ''przyjaciel'' ją pocieszy, niech żyje ameryka(mała litera świadoma).
A jedyna kobieta która ci się podoba pracuje dla ''nich''.
Wiem ten tekst jest trochę ironiczny.

ocenił(a) serial na 4
Mr_Mijagg

cóż - amerykanie mają takie fantazje seksualne - a to, że najeżdża ich Korea Północna, a to że grupa pasterzy z Pakistanu wysadza im pół kraju.

u nas też się kręciło seriale o dzielnych milicjantach i o przewodniej roli Partii Robotniczej. USA jeszcze nie wyszło całkiem z totalitarnej kołysanki.

jak to świetnie ujął Orwell w 1984 - nieważne kto wystrzeliwuje pociski, ważne żeby siały śmierć - bo kiedy było się boi, to bydło jest posłuszne

w serialu kuleje scenariusz i logika, ale jest kilka niezłych kreacji, momentów. poza tym - wujnia z grzybnią, w końcu ważne żeby na końcu wygrała jedynie słuszna strona ;>

ocenił(a) serial na 8
mr_craftsman

Dobry cytat. Musze w końcu Orwella przeczytać.
Co do serialu, to tak, ma on niewątpliwie cel propagandowy. No ale propaganda jest czymś naturalnym, a to już od ludzi zależy czy w te bajeczki uwierzą. A w USA wierzą...

ocenił(a) serial na 5
Mr_Mijagg

Hmm. Miałem spróbować to oglądać, ale chyba sobie daruję. Spróbowałem jeden odcinek The Event i dalej nie chce. Mózg mnie od tego boli.