PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66963
7,6 27 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Przeglądając profil ''Homeland'' na filmwebie zauważyłem że niektórzy narzekają na grę Damiana Lewisa w tym świetnym serialu.
Osobiście bardzo go lubię od czasu ciekawej roli w ''Life''(do dziś żałuję że zdjęli ten serial).
Nie piszę jednak by go bronić a zasięgnąć waszej opinii kto waszym zdaniem byłby lepszy w tej roli.
Pod uwagę bierzemy tylko aktorów podobnym wieku i nie żądających za rolę 20 milionów(nie gwiazdy),narodowość bez znaczenia mogą być nawet Polacy:D.
Jestem ciekaw waszych typów.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Damiana Lewisa rewelacyjnie wpasował się w rolę, gra aktorska na najwyższym poziomie.

ocenił(a) serial na 4
WOLVERINE55

Jon Hamm.

ocenił(a) serial na 7
WOLVERINE55

Od samego poczatku krytykowalem Lewisa. Nie tylko nie pasuje do tej roli, ale jest tez w najlepszym razie przecietnym aktorem. Wielu emocji nie umie zagrac, w niektorych sytuacjach jego reakcje sa wyraznie sztuczne. Ratuja go niezli rezyserzy, bo trzeba przyznac, ze serial ten ma calkiem dobra ekipe, jest dobrze zrealizowany, dobrze zmontowany. Tak czy owak Lewis wyraznie odstaje poziomem aktorskim od Patinkina czy od Danes (ktora ma swoje gorsze momenty, gdy przesadnie eksponuje swoja "wyrazista mimike").

WOLVERINE55

Według mnie Lewis jest świetnym aktorem i lubię te jego spokojną wyważoną grę aktorską, idealnie pasuje na Brodiego muszę się przyznać, że obiektywnie nie jest przystojny(uroda bardzo dyskusyjna...) ale w Homeland tak gra, że wcale nie dziwie się obsesji Carry :-D jest wyjątkowo pociągający i męski :-). Jeśli ktoś miałby go zastąpić to ewentualnie Bale, Fassbinder a z polskich aktorów jedynie Dorociński

ocenił(a) serial na 6
joannacwi

Zgadzam się. Zresztą w tym serialu nie ma złych aktorów, jeśli ktoś wypada drewniano czy nieautentycznie, to dlatego, że gra drewnianą postać, a nie dlatego, że nie umie grać.

ocenił(a) serial na 8
luuuun

Moim zdaniem serial ma jedna zla aktorke a mianowicie Morene Baccarin. Tragiczna babka jest i strasznie sztucznie gra! Reszta aktorow moim zdaniem jest co najmniej dobra.