PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66874
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Całkiem dobry odcinek, choć jego siła oparta głównie na dialogach i może ze dwóch scenach. Tekst Quinna do Carrie na początku odcinka-idealnie ją Quinn zaorał. Scena zabójstwa Leona Amatora, mistrzowska i brutalna, trochę jak Javadi w trzecim sezonie, ale ofiara sobie raczej bardziej zasłużyła. Dialog Keane z O'Keffem też niezły. Ogólnie aktorstwo Ruperta w tych dwóch scenach o których wspominałem naprawdę świetne, chyba najlepsze w całej jego roli w tym serialu jak dotąd, jakaś nominację powinien dostać jak dla mnie. Adal wydaje mi się coraz mniej zły w całej tej intrydze. Wybuch pod koniec odcinka, nie byłem w ogóle zaskoczony. Jedyna rzecz której nie rozumie i wydaje się głupia :po co ci faceci trzymali ten samochód w garażu zamiast się go pozbyć?.Finał zapowiada się ciekawie. Choć aż takiego twista jaki mógł by zapowiadać zwiastun nie przewiduje. Jak Quinn zginie to będzie to bardzo sensowne. Znowu przeżył pod koniec, który to już raz?. Claire moim zdaniem gra przeciętnie w tym sezonie. No i czemu FBI nie sprawdziło czy dom nie jest zaminowany?.

WOLVERINE55

Jeden z lepszych odcinków. Ogólnie nie mogę, nie zauważyć, pewnej ironii losu. Wiadomo, że postać Keane to laurka wystawiona (jeszcze wówczas "PEWNEJ NA 100%") Hillary Clinton, ale sam schemat wydarzeń - fake news, masowe protesty jeszcze przed zaprzysiężeniem to wypisz wymaluj, pierwsze dni po zwycięstwie wyborczym Donalda Trumpa.

PanSowa_12

Myślę, że jej postać to takie sprytnie wymyślone przez twórców połączenie obu kandydatów. Przecież to właśnie Trump znany był z atakowania CIA. Co więcej z tego co wiem w serialu nigdy nie poznaliśmy do jakiej partii należy Keane :D

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Pewnie nie sprawdzili dlatego ze byl jednak zaminowany:P

Jeszcze troche i bedziesz musial sam sobie odpisywac... Sezon daje rade a takie male zainteresowanie kur domowych... Quinn klaty nie pokazuje, wiec w sumie nie ma sie co dziwic.

Wszystko cacy, ale liczylem, ze Dar dostanie w czape na koncu, a jednak sie bidoczek wybroni chyba:(

ocenił(a) serial na 8
kepac

No całkiem to nie koniecznie.
No fakt, straszna cisza. Nie wiem czy to wina że nikt nie ogląda kto chciałby pisać?., czy filmweb jest już tak nie popularny?.

WOLVERINE55

Po każdym odcinku coraz gorszego The Walking Dead jest od razu z 6 stron dyskusji, a tu widzę zawsze pojedyncze wypowiedzi :D Patrząc na statystyki pobrań napisów na hata k, nie jest jednak chyba tak źle (TWD ma tak średnio 4 razy więcej pobrań jeśli chodzi o ostatnie odcinki), więc pewnie chodzi o to, że mniej oglądających Homeland udziela się na Filmwebie.

ocenił(a) serial na 9
JCDenton

Bo Homeland stał się serialem dla koneserów dobrych, szpiegowskich intryg :D ten sezon jest rewelacyjny.

Dhol

Zgadzam się. Jest jak z 'The Killing' albo 'Broadchurch' - mimo że kolejne sezony na zbliżonym do pierwszego poziomie, historia obiera trochę inną tematykę i część widzów przerzuca się na coś nowego. Stąd, zostają koneserzy i ci, którzy zżyli się z postaciami.

WOLVERINE55

Ja zawsze oglądam, i zawsze czytam, nie zawsze mam tylko czas aby coś napisać :)
Przeraża mnie myśl, że Dar Addal broniąc Quinna może okazać się nie tak zły, jaki jest.
Quinn się nieźle rozprawił z typem. Ale czemu się dziwić, zawsze miał skłonności do agresji :)