Bardzo mi sie podoba ten seriaj jest bardzo wciagający. Fabuła jets taka ze do konca nie wiadomo kto jest tym tytulowym zodiakiem.
Wpisujcie co myslicie o tym mini serialu
Serial jest super, czytałam na róźnych stronach że mają nakręcić 2 część.
Mam nadzieję że TVP1 wyemituje go jeszcze raz od początku bo umknęly mi pierwsze odcinki. Może ktoś mógłby opisać w skrócie 1-2
Serial był po prostu super, szkoda tylko, że tak szybko się skończył :(
Jeżeli to prawda, że będzie 2. część, to od razu mi się humor poprawił! :):):):)
Fajnie byłoby też, gdyby TVP1 skusiła się na powtórkę, bo w końcu powtarzają wiele innych filmów i seriali...
Czytałam na jakiejś zagranicznej stronie że dopracowują szczegóły i ma to wszystko ruszyć a będzie się nazywać The masters of Zodiac albo coś takiego..... a co do powtórki to w pełni się zgadzam... zawsze też można pognębić TVP1 jakimiś mejlami
super serial , tylko nie oglądałam ostatnich odcinków czy ktoś by mi skrucie je opisał
wiesz najgorsze jest to że nie za bardzo pamiętam a poza tym czy chcesz wiedzieć kto był zodiakiem?
esther dowiedziała się ze jej babka żyje i jest kopnięta a matka to przed nia ukrywała więc jedzie do babki i z nią rozmawia ale ta tylko gada o zemście ze francois więc ester daje cynk kellerowi. w miedzy czasie on jej mówi że jej matka miała wypadek i znależli przy niej list zodiaka (podejrzewają że miała coś wspólnego z morderstwami). Esther jedzie do szpitala, nie wierzy że matka jest w to zamieszana, mówi kellerowi żeby aresztował babkę. pózniej ją oczywiście przesłuchują i dochodzą do wniosku że jest kopnięta więc umieszczają ją na oddziale psychiatrycznym szpitala w którym leży matka esther. keller zawiera umowę z matthieasem żeby zagadał fontanę (prawdopodobnego zodiaka) z kim wspópracuje w zamian za wycofanie zarzutów. on się zgadza i gdy matthias rozmawia z kellerem i irene de chabannes wpada fontana grozi że wszystkich zabije, porywa matthiasa... a póżniej znajdują zwłoki w samochodzie spalone... to matthias. w międzyczasie ktoś usiłuje zabić matkę esther ale im się nie udaje. policja wie że nie miała ona nic wspólnego z morderstwami ale matka chce się spotkac z babką esther (babka mówi że esther spotka się już niedługo i umiera). Sledztwo trwa.. Irene de Chabannes mówi Esther że keller umyślnie sprowadził śledztwo na zły trop po czym odbiera mu sprawę. esther dowiaduje się że ma taki sam choroskop jak morderca. Irene zostaje zabita na oczach Esther ale przed śmiercią wręcza jej tajemniczą kopertę. esther spotyka się z kellerem na tamie i mówi że wie kto zabił....pyta się dlaczego to zrobił... on oczywiście zaprzecza... w końcu okazuje się że to nie on....esther jedzie szukać Quentina i trafia na łódz w porcie ze swoim imieniem... tam jest mały Quentin...wchodzi Zodiak.... okazuje się że to....Matthias....jadą do banku Saint Andre aaby go okraść z diamentów. keller też już wie kim jest Zodiak jedzie do banku ale się mijają. Matthias i Esther jadą znów na łódz...on mówi że ją kocha i chce z nia uciec...ale ona się nie zgadza...(oczywiście wymiana zdań... tłuką się....on ląduje w wodzie). przyjeżdza keller ale matthias nie dale za wygraną i atakuje kellera nożem...leją się... wpadają do wody....i nic nie wiadomo..aż z wody wychodzi matthias.... podziurawiony jak sito... umiera... a kellera ani widu ani słychu....wypływa ale jest ranny....późnej romantyczne chwile i.....umiera keller......i wtym momęcie myślisz ale beznadziejny koniec... ale spoko okazuje się że nie umarł no i happy end.
*matthias jest bliżniakiem esther
NIE LUBIĘ STRESZCZEŃ.....A CZY MOGĘ LICZĆ NA OPIS PIERWSZYCH ODCINKÓW BO NIE OGLĄDAŁAM
No właśnie ten happy end to jest beznadziejny koniec! :) Gdyby twórcy zokończyli film wtedy, gdy niby Keller umiera, zostawiliby widza bardziej zdezorientowanego i zaskoczonego i to byłoby fajniejsze :-)
sorki ale niestety nie wiem... a poza tym po co wiedzieć...to już nie będzie ciekawe...ale z tego co czytałam to nie będzie raczej kontynuacja...wiec w sumie dobrze bo wtedy musieliby coś na siłe kombinować z tego co było w 1 części a to byłoby beznadziejne...tak jak większość sequeli
najlepiej wklepać do wyszukiwarki słowo "zodiaque tf1" na stronce www.altavista.com ale wtedy będziesz mieć po francusku głównie więc zamiast na link do wybranej jakiejś strony najedź na ikonkę "translate" wtedy będzie po angielsku , polskich stron raczej nie ma albo są takie sobie
ps:pamięta ktoś jeszcze pierwsze odcinki.... któtkie streszczenie plisss
czy można prosić Cię o link do tłumaczenia po angielsku, bo próbowałam zrobić to, o czym piszesz i nie mogę znaleźć,może od czasu, gdy zostało to napisane coś się zmieniło na stronie. Będę wdzięczna.
czy można prosić Cię o link do tłumaczenia po angielsku, bo próbowałam zrobić to, o czym piszesz i nie mogę znaleźć,może od czasu, gdy zostało to napisane, coś się na stronie zmieniło.Będę wdzięczna.
Zodiaque 2
W Aix en Provence rozpoczyna się proces Mattiasa Rousseau, człowieka, który dał się poznać jako seryjny zabójca o pseudonimie Zodiak. Esther Delaitre – jego siostra i zarazem niedoszła ofiara – przyjeżdża ze Stanów Zjednoczonych, gdzie pracuje w specjalnym oddziale FBI, aby zeznawać w sądzie. Razem ze swym adoptowanym synem Quentinem zatrzymuje się w domu Jerome’a de Saint Andre, położonym nad brzegiem jeziora Lemańskiego. Pewnego dnia dziewczynka z sąsiedztwa, mała Lucy Daguerre, znika w niewyjaśnionych okolicznościach. Porywacz posługuje się tymi samymi metodami co Zodiak. Koszmar Esther zaczyna się na nowo...
Nie mogę powiedzieć dokładnie o czym jest , bo nie znam francuskiego.... ale zapewniam was , że w filmie ujrzycie na pweno Francis'a Huster'a (Antoine Keller) oraz Claire Keim (Esther Delaître).... Mniejsze role znane nam z Horoskopu I to Yannis Baraban (Mathias Rousseau), Stéphan Guérin-Tillié (Jérôme Saint-André) oraz Jean-Pierre Bouvier (Pierre Saint-André). Dalej o aktorach nie piszę , bo może się coś zmienić. To jedynie komplet castingowy , choć myślę, że aktorzy, którzy grali w Horoskopie jedynce będą grać i tu. Potwierdzam wypowiedź nade mną ;] To nie będzie kontynuacja ..... przynajmniej nie do końca. I jeszcze jedna prośba... zna tu ktoś francuski? Oto oryginalny tytuł : Le Maître du Zodiaque. Gdyby ktoś przetłumaczył, myślę, że wiele, by nam to dało i z góry dziękuję. Oooo właśnie jak ktoś przetłumaczy tytuł może również przetłumaczyć opis serialu ... jest tutaj : http://www.allocine.fr/series/ficheserie_gen_cserie=525.html. [www.allocine.fr/series/...] Pozdrawiam wszystkich fanów Kellera i Esther (aktorów piszę w skrócie ;p) oraz całego serialu !!! Powodzenia w przetłumaczniu opisu ! ;]
Ale z tego co wynikało z ostatniego odcinka to MaTHIAS zginał w starciu z kellerem (musze jeszcze raz zobaczyc bo puszczaja)