PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180816
8,2 53 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

O co dokładnie chodziło z tym wypadkiem i śmiercią dziewczyny? Mówili, że dziewczyna myślała, że to... (tak było chyba w napisach, "myślała, że" i trzy kropki, z tego co pamiętam. Podobno pomyliła coś z brzoskwinią, wtf?) Dlaczego wszyscy rzucili się tak na tego Francisa? Pamiętam, że brakowało tam ogrodzenia czy czegoś, ale co on ma z tym wspólnego?

A jeszcze tak z ciekawości. Czy Francis i ta Zoe będą mieli jakiś romansik? Bez zbędnych spoilerów, chciałbym wiedzieć, tak czy nie.

NexaT

Dopatrywali sie w kształcie tej wieży podtekstów erotycznych, tam chyba było że dziewczyna przejeżdżała po prostu tamtedy i nagle postanowila podzielic sie ze swoim chlopakiem spostrzezeniem ze wygląda ona jak ogromne żeńskie genitalia i dlatego smsowała i miała wypadek ;x
a Frank pare lat wczesniej bronil tej wieży, kiedy mieszkańcy chcieli ją usunąć więc teraz całą wine zrzucają na niego, po za tym właśnie nie było żadnego ogrodzenia ani oświetlenia w nocy, z tym że sam Frank zauważył, że takie rozwiązanie również nie spodobałoby się ludziom, ponieważ wydatki miasta na prąd znacznie by wzrosły.

ocenił(a) serial na 9
ecliipsee

No to beka z nich. Trochę naciągany ten wątek. Dzięki za wyjaśnienie.

NexaT

dla mnie to jeden z ważniejszych wątków w tym serialu. pokazuje on jak działa "demokracja medialna". system polityczny który mamy również w Polsce.

pomyśl o przykładach z naszego podwórka. jak próbuje się dezawuować niektórych polityków. bo posiadają np. kota, itd.

dziura budżetowa? ciężko kogoś ośmieszyć dziurą budżetową.

NexaT

I odpowiadając na drugie pytanie - tak, będą mieli "romans", jeśli tak to można ująć.

Szczur_chan

w takim razie ten serial już traci, przynajmniej u mnie, jestem dopiero na poczatku ale sądziłam że ich relacja będzie dotyczyła raczej tylko biznesów. Byłoby dobrze gdyby Frank po prostu pomógł jej się wybić, ona jemu zyskać to czego potrzebuje, myślałam raczej o relacji mentor-uczeń.

ocenił(a) serial na 10
Szczur_chan

Zaden romans, Zoe jest tak samo niemoralna jak Francis, zwykla sprzedajna k...a ktora sypiala z nim tylko po to, zeby miec material do artykulow

Wikol

Dlatego słówko "romans" dałam w cudzysłów. Jenak Zoe początkowo brała to za hmpf.. prawdziwy romans. Dopiero kiedy zdecydowała się na zaprzestanie tego niecnego procederu, wyszło, że tylko z jej strony był to romans(dopiero później jakoś jej zbrzydł seks z dużo starszym od niej facetem i bycie uzależnioną od niego), a Francis od początku ją wykorzystywał - nie tylko w celu posiadania wtyki i manipulowaniem mediami, a również w kontekście seksualnym.