Zawsze kiedy włączam kolejny odcinek kilkakrotnie przewijam czołówkę serialu do początku i
relaksuję się muzyką i zdjęciami. Dla mnie bomba - jak i cały serial.
A dla mnie czołówka to jedna z najsłabszych jakie widziałem. Przy czym za dobre czołowki uważam np. z The Sopranos, Dextera, True Blood. Jakoś mało klimatyczna, muzyka też mi nie pasuje.
wiem, nie skapnąłem się, że ironizujesz. Trzy znaki zapytania w Twojej wypowiedzi myślałem, że świadczą o czymś innym, ale jak miałeś zamiar ironizować to ok :)
:):) kurczę już Cię lubię :) przynajmniej bez wyzwisk i pretensji, większość nie ma pojęcia o ironii :)
Po prostu Dexter to nie moja bajka, dlatego tak wyszło :)
Dokładnie, ładne zdjęcia, ale można to obejrzeć raz, potem nudzi. Zdecydowanie wolę czołówkę dexa, true blood i justified. Może też trochę przez to, że muza w czołówce House of Cards jest wg mnie strasznie mdła.
Też uwielbiam opening. Bardzo dobrą zrobił też do Carnivale. Często jej słucham.
Też mi się podoba (to zdaje się film/zdjęcia poklatkowe?), chociaż zwykle i tak przewijam.
ja zawsze przewijam, no chyba, że mi si akurat nie chce ręka do myszki/klawiatury sięgnąć
ja zastanawiam się jak im się udało z tych wszystkich ujęć usunąć ludzi... całkiem dobra symbolika im wyszła z tym ;) też lubię tę czołówkę
Nie lubię długich czołówek w serialach i zawsze przewijam, ale samą ścieżkę dźwiękową często sobie włączam, np. do pracy czy czytania :)
ze wszystkich czołówek aktualnie lecących w serialach jest jedną z najkrótszych :D
Jestem fanką czołówek w stylu Breaking Bad - kilka sekund, wprowadzenie klimatu, charakterystyczny motyw muzyczny - to w zupełności wystarczy, nie mam ochoty na długie czołówki przy każdym kolejnym odcinku.
HoC? Chyba żartujesz ;p Raz można posłuchać, bo muzyka jest ładna, owszem. Ale na dłuższą metę, takie długie czołówki są męczące.
Wiele seriali ma dłuższe czołówki. Mi nie chodzi o to, żeby przegrać na mp3 i słuchać w aucie, ale muzyka z czołówki świetnie przenosi klimat serialu.
Moim zdaniem jest troche "anemiczna" i po pewnym czasie irytuje. Slaba, niezapadajaca w pamiec muzyka i zdjecia nie nawiazujace do serialu, rownie dobrze by mogli wstawic losowe zdjecia DC z google earth. Czołówka z Better Call Saul 4eva
"Anemiczna"? ,słaba muzyka? Jesteś pewny że mówisz o House of Cards? Dżizas.... House of Cards ma owszem długą ale też jedną z najlepszych czołówek ever. Jej symbolizm i wymowa są świetnie ujęte, a zdjęcia niezwykle plastyczne i perfekcyjnie skadrowane.
Tak, bardziej by mi pasowala do Wiadomosci niz do serialu.
Jak chcesz symbolicznej, wymownej i plastycznej czołówki to obejrzyj Dextera.