PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180816
8,2 53 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Czołówka

ocenił(a) serial na 9

Zawsze kiedy włączam kolejny odcinek kilkakrotnie przewijam czołówkę serialu do początku i
relaksuję się muzyką i zdjęciami. Dla mnie bomba - jak i cały serial.

ocenił(a) serial na 7
Unibet_78

A dla mnie czołówka to jedna z najsłabszych jakie widziałem. Przy czym za dobre czołowki uważam np. z The Sopranos, Dextera, True Blood. Jakoś mało klimatyczna, muzyka też mi nie pasuje.

ocenił(a) serial na 9
piotrek_skc

True Blood owszem, super, Dexter - tam jest jakaś czołówka??? :D

ocenił(a) serial na 7
Unibet_78

a to nie jest czołówka? :)
http://www.youtube.com/watch?v=ej8-Rqo-VT4

ocenił(a) serial na 9
piotrek_skc

a wiesz co to ironia?

ocenił(a) serial na 7
Unibet_78

wiem, nie skapnąłem się, że ironizujesz. Trzy znaki zapytania w Twojej wypowiedzi myślałem, że świadczą o czymś innym, ale jak miałeś zamiar ironizować to ok :)

ocenił(a) serial na 9
piotrek_skc

:):) kurczę już Cię lubię :) przynajmniej bez wyzwisk i pretensji, większość nie ma pojęcia o ironii :)

Po prostu Dexter to nie moja bajka, dlatego tak wyszło :)

ocenił(a) serial na 9
piotrek_skc

Dokładnie, ładne zdjęcia, ale można to obejrzeć raz, potem nudzi. Zdecydowanie wolę czołówkę dexa, true blood i justified. Może też trochę przez to, że muza w czołówce House of Cards jest wg mnie strasznie mdła.

ocenił(a) serial na 8
Unibet_78

Też uwielbiam opening. Bardzo dobrą zrobił też do Carnivale. Często jej słucham.

ocenił(a) serial na 8
Unibet_78

Też mi się podoba (to zdaje się film/zdjęcia poklatkowe?), chociaż zwykle i tak przewijam.

ocenił(a) serial na 10
Unibet_78

ja zawsze przewijam, no chyba, że mi si akurat nie chce ręka do myszki/klawiatury sięgnąć

ocenił(a) serial na 9
Unibet_78

ja zastanawiam się jak im się udało z tych wszystkich ujęć usunąć ludzi... całkiem dobra symbolika im wyszła z tym ;) też lubię tę czołówkę

Unibet_78

Dla mnie zdecydowanie za długa.

Unibet_78

Nie lubię długich czołówek w serialach i zawsze przewijam, ale samą ścieżkę dźwiękową często sobie włączam, np. do pracy czy czytania :)

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

ze wszystkich czołówek aktualnie lecących w serialach jest jedną z najkrótszych :D

Unibet_78

Jestem fanką czołówek w stylu Breaking Bad - kilka sekund, wprowadzenie klimatu, charakterystyczny motyw muzyczny - to w zupełności wystarczy, nie mam ochoty na długie czołówki przy każdym kolejnym odcinku.

Unibet_78

HoC? Chyba żartujesz ;p Raz można posłuchać, bo muzyka jest ładna, owszem. Ale na dłuższą metę, takie długie czołówki są męczące.

ocenił(a) serial na 9
griet

Wiele seriali ma dłuższe czołówki. Mi nie chodzi o to, żeby przegrać na mp3 i słuchać w aucie, ale muzyka z czołówki świetnie przenosi klimat serialu.

ocenił(a) serial na 5
Unibet_78

Moim zdaniem jest troche "anemiczna" i po pewnym czasie irytuje. Slaba, niezapadajaca w pamiec muzyka i zdjecia nie nawiazujace do serialu, rownie dobrze by mogli wstawic losowe zdjecia DC z google earth. Czołówka z Better Call Saul 4eva

ocenił(a) serial na 9
manga_maniak

"Anemiczna"? ,słaba muzyka? Jesteś pewny że mówisz o House of Cards? Dżizas.... House of Cards ma owszem długą ale też jedną z najlepszych czołówek ever. Jej symbolizm i wymowa są świetnie ujęte, a zdjęcia niezwykle plastyczne i perfekcyjnie skadrowane.

ocenił(a) serial na 5
hezron

Tak, bardziej by mi pasowala do Wiadomosci niz do serialu.
Jak chcesz symbolicznej, wymownej i plastycznej czołówki to obejrzyj Dextera.

ocenił(a) serial na 9
manga_maniak

Obejrzałem Dextera, na długo przed tobą, trust me.

manga_maniak

czyli według Ciebie czołówka musi koniecznie nawiązywać zdjęciami do samej fabuły? no faktycznie, mogli dać zdjęcie każdego aktora jak kiedyś w 'Modzie na Sukces' i byłbyś zadowolony :]
według mnie jest świetna, prosta i z mocnym wydźwiękiem: wszystko przemija, ale władza jest wieczna.