PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 180024
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Czy to ostatni sezon?

ocenił(a) serial na 9

Bo zakończenie wręcz prosi się o kontynuację.

ocenił(a) serial na 8
Dasot

4 sezon będzie ostatnim

ocenił(a) serial na 9
Arturro_P

Mam nadzieję, że zakończy się skazaniem Franka i jakimś jego monologiem za kratami.

ocenił(a) serial na 8
Dasot

pffff, przestan

ocenił(a) serial na 9
Arturro_P

No nie mów mi, że chcesz, by mu to uszło na sucho?

ocenił(a) serial na 10
Dasot

Serial powinien się zakończyć pozornym zwycięstwem Franka. Niech wygra wybory w 2016 niech zostanie prezydentem i niech żadne z jego przewinień nie wyjdzie na jaw. Ale na końcu u szczytu potęgi niech obejrzy się dookoła i zda sobie sprawę ze na tym szczycie stoi sam bez żony bez Stampera bez Remyego bez Setha. Tylko on i tłum pochlebców z których każdy jest równie dwulicowy i podły jak on sam i ażdy tylko czeka by wbić nóż w plecy prezydenta Underwooda

ocenił(a) serial na 9
kubapol21

Remy i Seth to dla niego pionki, nie przyjaciele, zresztą pokazano to w 3 sezonie. Żonę jeszcze jako tako uważa za bliską osobę, ale coraz mniej.

ocenił(a) serial na 10
Dasot

Wiem że Remy i Seth to tylko pionki podobnie jak pionkiem była Jackie, problem w tym że coraz mniej tych pionków na szachownicy Franka. W zasadzie na końcu 3ciego sezonu został mu już tylko Stamper. Ale jestem 100% pewien że to odejście Claire to tylko taki zabieg by widz czekał na 4rty sezon. założę się ze na początku kolejnego żona będzie wiernie stać ze sztucznym uśmiechem u boku męża.

użytkownik usunięty
Dasot

W tym serialu wszystko jest możliwe i wątpię, by sezon 4 był ostatnim. Ponieważ serial przynosi niesamowite zyski finansowe

ocenił(a) serial na 9
Dasot

mam nadzieję, że będzie 4 sezon...3 sezon nie był zły, ale byłam przekonana, że będzie się koncentrował na powolnym upadku Franka i odkrywaniu jego przewinień, a tutaj wszystko zostało zamiecione pod dywan...Plus praktycznie zerowa akcja. 1 i 2 sezon były wybitne, ten jest "tylko" poprawny.

ocenił(a) serial na 9
Arturro_P

i mam nadzieje, że skończy się tak jak angielski odpowiednik ;) miałem na to nadzieje już w tym sezonie, ale widzę, że przedłużyli na fali popularności.

ocenił(a) serial na 10
dudek08

serial ma mieć tyle odcinkow co talia kart

dudek08

Jak zakończył się brytyjski odpowiednik? :)

ocenił(a) serial na 9
chillosik

dwa pierwsze sezony są odpowiednikami brytyjskiego czyli Urquhart zostaje głową państwa

ocenił(a) serial na 6
Ponteus

Głową państwa? Zostaje królem? Bo o ile mi wiadomo w Wielkiej Brytanii głową państwa jest monarcha aktualnie panujący.

ocenił(a) serial na 9
per333

Dobrze niech będzie użyłem złego sformułowania , został Szefem Rządu( czyli premierem Wielkie Brytanii) i zaczął urzędować przy 10 Downing Street, London SW1A 2AA, Wielka Brytania lepiej ?

ocenił(a) serial na 6
Ponteus

Lepiej. Nie wszędzie szef rządu jest głową państwa. Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że w większości państw szef rządu NIE JEST głową państwa. ;)

ocenił(a) serial na 9
chillosik

Po co zdradzać? ;) Jeszcze się ktoś tutaj wzburzy tą wiadomością. Poszperaj w necie, nawet na YouTube jest ostatnia scena, trzeciego sezonu, który nazywał się "The Final Cut" ;)

Dasot

Netflix nie zamówił 4 sezonu. Według tego co czytam mocno zastanawiają się nad stworzeniem wersji fabularnej, która miałaby zakończyć historię Francisa. Decyzja ma zapaść dopiero na przełomie roku. Jeżeli zamówią 4 sezon lub nawet zdecydują się na film fabularny to i tak my zobaczymy go nie wcześniej niż 2017, a i tak obstawiam 2018.
Nie wiadomo dokładnie co miałoby być w 4 sezonie. W 2014 roku Netflix poinformował, że 3 sezon będzie ostatnim. Zakończenie jednak jest... dziwne. Powiedzmy sobie szczerze co miałoby być w 4 sezonie? Na pewno Frank nie mógłby wygrać. Moim zdaniem zaprzepaszczono sezon 3. Ostatnie dwa odcinki powinny być pierwszymi dwoma. Wówczas żona powinna startować w prawyborach. Na koniec ona wygrywa, a załamany Frank strzela sobie w łeb.