PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 179988
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Ten serial to jedna wielka kampania reklamowa dzieci Steve'a Jobsa. Nie jestem żadną
przeciwniczką tej marki, ale wszechobecne jabłuszka są irytujące. Jest w tym serialu dużo
elementów z serii product placemnet, ale fakt,że WSZYSCY mają telefony,komputery i tablety
Apple'a sprawia, że reklama staje się nachalna i przeszkadza w płynnym odbiorze serialu.

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

Też na to zwróciłem uwagę. Narzeka się na nachalne reklamy u nas, ale to co robią Amerykanie to już przegięcie. Fincher (którego uwielbiam) wrzucał już Moutain dew do "Social network", ale to się jeszcze dało przeżyć. Mimo wszystko nadal lepiej jest niż debilna reklama "Shape'a" w "World war Z"

ocenił(a) serial na 8
Mikasa08

tezmam juz tegodosyc...ujęcia są robione tak zeby cokilka chwil bylo widac toprzeklete jablko, co u mnie wywoluje taki efekt, ze absolutnie zaczynam niecierpiec tej firmy:P

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Nie rozumiem. Przecież w firmach itp. najczęściej używanymi telefonami są właśnie telefonu Apple'a i Blackberry (szczególnie w Stanach).

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Product placement to nie jest polski wymysł. Większość reklamowych sztuczek pochodzi zresztą ze Stanów. W amerykańskich filmach jest to zwykle bardziej zjadliwe niż w polskich produkcjach, bo, po pierwsze, nie wszystkie firmy znamy i rozpoznajemy, a poza tym jest to nieco bardziej dojrzałe (zresztą nie da się tego chyba bardziej nachalnie zrobić niż producenci niektórych polskich seriali ostatnio).
Tutaj jednak wstrzymał bym oburzenie o tyle, że tam naprawdę prawie każdy ma iPhony. A jak nie to ewentualnie Galaxy. Ten sprzęt jest tam śmiesznie tani. (Wspomniane Blackberry to już w ogóle dla plebsu:).

ocenił(a) serial na 8
Mikasa08

ja tam nawet na to specjalnie nie zwróciłem uwagi. dexter też cały czas siedział przed swoim makiem appla. iphony, maki w usa sa duzo tansze, znacznie wiecej ludzi moze sobie na nie pozwolic i ma znaczy udzial w rynku. blackberry tez tam uzywali poza tym. chyba wola promowac swoja firme niz koreanskiego samsunga czy japonskiego sony.

ocenił(a) serial na 8
miqel10

Ale nie chodzi o to, ze tam są popularne czy tanie,tylko oto, że oni tak robią ujęcia, aby co chwilę bylo wyraznie widać JABŁKO

dzikudzina

Dokładnie o to mi chodzi, dzikudzina to dobrze wyjaśniła.