Po zakończeniu Breaking Bad szukałem czegoś co mi je zastąpi. Wcześniej oglądałem The
Sopranos, Six Feet Under, ..polecono mi THE WIRE - jednak po 6 odcinkach odpuściłem ...z
nudów sięgnąłem po House of Cards i jestem w gęstym szoku..toć to cholerne arcydzieło !
Fantastyczny Kevin Spacey, genialna reżyseria i przede wszystkim super wciągająca fabuła.
Polecam !!
W oczekiwaniu na drugi sezon House of Cards czy ktos moglby mi polecić coś równie dobrego ?
NIe cięrpię seriali typu LOST, PRISON BREAK, DEXTER ...lubie za to BB, Sopranos, SixFeet ..czy
coś na tym poziomie warto jeszcze zobaczyć ?
Może Homeland? Co prawda z każdym kolejnym sezonem się psuje, ale pierwszy jest moim zdaniem warty obejrzenia.
Dziwne ze dexter ci sie nie podobal i uwierz mi na slowo ze lost tez jest swietny tylko trzeba znalezc klucz do tej zagadki czym tak naprawde jest ta wyspa . Ze swojej strony polecam tez rzym tak jak kolega wyzej homeland i boardwalk empire
Od czasu The Office (pierwowzór BBC oczywiście) nie widziałem nic równie dobrego,świetny serial ale w małych dawkach:) Cynizm bohaterów w nadmiarze mnie miażdzy:) że "aż się chce wyjść z kina".Pocieszam się myślą że to fikcja bo aż tak gładko takie wałki nie przechodzą.Dobra robota.
Heh, ja właśnie też kilka seriali zakończyłem i szukałem czegoś nowego. Również znajomi mi polecili The Wire i zmęczyłem 4 epizody i dałem na luz, może wrócę bo podobno trzeba przebrnąć przez więcej, żeby "się wkręcić".
Wpadłem na House Of Cards i łyknąłem wszystkie odcinki w 2 dni. Właśnie zasysam Krew z krwi, polski - mówią, że dobry - się okaże.
Co mogę polecić ze swojej strony ?
Homeland, Hell On Wheels, The Shield, Deadwood - tak na początek jeśli już nie widziałeś
"NIe cięrpię seriali typu LOST, PRISON BREAK, DEXTER" dość spory rozrzut gatunkowy :)
Ja też się nudziłem na początkowych odcinkach The Wire... ale potem jest tylko lepiej.
Polecam przebrnąć przez początek - imho serial znacznie lepszy niż House of Cards.
Jeżeli podobało ci się House of Cards i The Sopranos, to powinieneś sprawdzić Boardwalk Empire (Zakazane Imperium) :)
Tak jak poprzednicy polecali: Boardwalk Empire, Hell on Wheels, Justified i klasyka Deadwood - na pewno Ci się spodobają.
Myślę, że masz podobne oczekiwania co ja. Pozdrawiam
Ja polecam Orange is the new black, Arrested development, the office, Scandal, Modern Family, Glee, American Horror Story, Parcs and recreation, Revenge ;) Sporo ich wypisałam, ale każdy z nich jest bardzo dobry, według mnie.