PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 179870
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Zamierzam się niedługo za niego zabrać i jestem ciekaw, czy Spacey po raz kolejny pokazuje swój
świetny kunszt aktorski? Czy może to tylko zwyczajna rola jakich wiele?

ocenił(a) serial na 8

Spacey gra po prostu NIESAMOWICIE, na pewno się nie zawiedziesz.

użytkownik usunięty
Kiken_

Nigdy się na nim nie zawiodłem, ale niektóre rolę miał naprawdę powyżej swojej genialnej normy i dlatego jestem ciekaw, czy ten jego cynizm aktorski i spokój ducha też się tu objawia. Dzięki, na pewno wkrótce obejrzę. A jak z akcją? Chodzi mi o takie właśnie kryminalne wątki, przekręty, szantaże, morderstwa? Dużo można tego znaleźć?

ocenił(a) serial na 8

Wątki kryminalne, przekręty, szantaże itp. to właściwie esencja tego serialu, odsłania on kulisy polityki i pokazuje z jaką łatwością można manipulować ludźmi. Po prostu fenomenalny duet Spacey i Wright, grający bezwzględne małżeństwo, które nie cofnie się przed NICZYM, aby osiągnąć swój cel. Dawno żaden serial mnie tak nie wciągnął.

ocenił(a) serial na 7
Kiken_

serial bardzo dobry ale do takiego niszczącego widza majstersztyku politycznego jak Boss to lata świetlne . Kevin Spacey jak zwykle świetny;)

ocenił(a) serial na 8
Ralph_S_

Zgadzam się. "House of Cards' jest serialem ciekawym, podczas gdy bardziej dramatyczny "Boss" wprost miażdży w ukazaniu wszystkich mechanizmów przejmowania i sprawowania władzy oraz kontroli nad podwładnymi. Boss wciska w fotel, a HoC intryguje. Burmistrz Kane "żywi" się władzą, bezustannie jej potrzebuje, natomiast kongresmen Underwood ma po prostu taki tyci apetycik. Co jeszcze..., nie nazwałabym duetu Spacey-Wright bezwzględnym małżeństwem, prędzej świetnie zgraną i uzupełniającą się drużyną. Bezwzględni i bardziej cyniczni są Kane i jego żona (patrz ich relacja małżeńska czy stosunki z córką, zarówno ojca jaki i matki)

ocenił(a) serial na 6
Kiken_

Jego wyraz twarzy kiedy spogląda w kamerę, niby to puszczając oczko do widza jest genialny. Żaden inny aktor tak by tego nie zagrał.

ocenił(a) serial na 8

Spacey błyszczy, od dawien dawna nie było tak mocnej roli serialowej w wykonaniu takiego weterana, przechodzi renesans.

ocenił(a) serial na 7

Rola skrojona specjalnie na niego. Moja opinia jest taka, że serial jest aż nadto popisem jednego aktora, wszystko tutaj jest pod niego. Prawie każda scena z jego udziałem to jego małe show, co mnie osobiście trochę nuży. Ale serial jak najbardziej godny uwagi.

użytkownik usunięty

Po prostu obejrzyj, trudno to opisać :d

ocenił(a) serial na 9

Brak słów, he is Ingenious!!!!!!!!!!!!! I love him :)

justa_pol

Naprawdę zabrakło Ci słów w języku polskim na opisanie tego co wstukałaś po angielsku? Znajomość języków obcych to jedno, ale nie uwsteczniajmy się w zakresie umiejętności posługiwania się językiem ojczystym... pozdrawiam!

wimsey

Dobry tok rozumowania. Polecam tez nie używać pojazdów, bo to spowoduje, że zapomnimy jak się chodzi. Dzięki za radę.

ocenił(a) serial na 9

"zjada" każdą scenę,w której się pojawia.Jest magnetyczny i rewelacyjny.Wierzę mu od początku do końca .Netflix wyłożył mnóstwo kasy na ten serial ,HBO chciało go kupic,ale HOC rewolucjonizuje USA.Szkoda,że w Polsce jest niedostępny,ale nie przeszkadza to w oglądaniu. Dawno nie wciągnął mnie tak serial .A to spoglądanie w kamerę - ubarwia.Polecam.