House of Cards

2013 - 2018
8,3 184 tys. ocen
8,3 10 1 183920
8,2 37 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Po obejrzeniu pierwszych 6 odcinkow pierwszego sezonu jestem szczerze zdegustowany serialem, ktory wydaje sie ukazywac ludzka nikczemnosc na szczytach wladzy, wyscig szczurow, gdzie cel uswieca srodki. Poniewaz nie ciekawi mnie w jaki sposob dalej glowny bohater bedzie szedl po trupach do celu - przerywam ogladanie serialu w ktorym nic wartosciowego nie widze. Jestem szczerze rozczarowany...

ocenił(a) serial na 8
cmdrdata

I masz do tego pełne prawo. Fajnie, że podzieliłeś się swoją opinią :)
Jednak na Twoim miejscu podszedłbym do tematu z trochę większym dystansem - to w końcu political fiction. A gra Kevina jest na tyle olśniewająca, że warto wytrwać do ostatniego odcinka drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
cmdrdata

Każdy ma prawo do swojego zdania. :)
Dla mnie jest to najlepszy serial jaki do tej pory powstał. Pamiętam jak zabierałam się za oglądanie - serial o polityce, to nie dla mnie. A potem tak mnie wciągnął, że oglądałam w nocy po 5 odcinków. :) Jeszcze żaden serial mnie tak nie wciągnął. :) Mistrzostwo!!!

dycha24

Faktycznie serial jest wciągający i gra aktorska na dobrym poziomie, ale i tak dla mnie numerem jeden będzie serial Homeland. Polecam!

dycha24

Lepszy od The wire czy Breaking Bad napewno nie jest.

cmdrdata

Ja również porzuciłem ten serial. Nie będę już pisał dlaczego, bo to w sumie nieistotne.
Serial zostawiam bez oceny, ponieważ byłoby nie uczciwe oceniać go bez obejrzenia w całości choćby jednego sezonu

ocenił(a) serial na 8
cmdrdata

Masz racje, szczerze radze ci przerzucic sie na Ojca Mateusza. To jest serial dla takich jak ty.