Podobał mi się wywiad Clair.. piękne rozegrane.
Podoba mi się również wątek z hakerem ale jednocześnie mi się nie podoba.
Co jak co ale po tym serialu oczekiwałem ciut więcej realności czy to sytuacji czy zachowań postaci.
Scena po której wiłem się po podłodze w agonii jak potrącony przez samochód kot to oczywiście skan odcinka palca kamerą... lol to tak nie działa. W rzeczywistości byłoby tylko czarne zdjęcie, kamera potrzebuje światła, a nawet jakby zrobił przed samą kamerą też nic by z tego nie wyszło bo jest za słaby sprzęt w urządzeniach mobilnych aby takie ostre zdjęcia robić.
Następnie serwuje się nam idiotyzm bohatera, któremu nie zapala się lampka jak ktoś mu wyświetla zdjęcie Zoe na ekranie monitora.. haker nie miał możliwości o niej wiedzieć i powiązać z klientem. Chyba że już zrobił to co miał zrobić czyli włamał się do wiadomości i połączeń.. ale nie, jemu się nie zapala.. jak tu nie skojarzył to mógł skojarzyć po prośbie o wpięcie sticka do serwerowni.. bo to znaczy że haker nie ma tych danych to skąd wiedział o Zoe ? Nie mógł, ale nie on dalej nic.. No i oczywistą oczywistością było, że ten hakier robi dla rządu, ale pewnie będzie miał change of heart i będzie pomagał temu chłopakowi.
Wątek śmierci samej Zoe zaskakujący, dlatego, że nie spodziewałem się że jej postać będzie aż taka głupia.. Poza tym czy informatyk w tej firmie i dziennikarka w spiskach, nie słyszeli o czymś takim jak backup danych w chmurze, również wiadomości ? Czemu ten chłopaczyna, zamiast szukać po Torach hakierów najpierw nie udał się do jej mieszkania aby poszukać jakiś wskazówek ? Nie sprawdził właśnie takich rzeczy jak to czy miała chmure, jej skrzynki email, jej konta na różnych portalach gdzie można takie dane czy odnośniki poukrywać czy też fizycznie np jakieś w domu poukrywane sticki.. i proszę mi nie pisać że ktoś by na niego tam polował, dlatego że oni dowiedzieli się o nim dopiero jak napisał na torze. ja nigdy na nikogo nie skasowałbym kompromitujących danych, ale oczywiście zagrałbym że mam je skasowane. I mam te kopie w wielu miejscach w tym i na wielu serwerach na świecie, na wielu urządzeniach itd. nigdy nie wiesz kiedy mogą się przydać..