PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 180024
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Polskie House of Cards

użytkownik usunięty

Kogo widzielibyście w polskiej wersji House of Cards?

Frank - Tu mi idealnie pasuje Gajos, ale niestety z całym szacunkiem, jest zbyt stary.
Claire - Agnieszka Wagner, Magdalena Cielecka, Katarzyna Figura
Najodpowiedniejsi wydają się więc Cezary Pazura lub Marek Kondrat
Zoe - 10 lat młodsza Agata Buzek, Joanna Kulig
Russo - Adam Woronowicz
Doug - Andrzej Chyra
Christina - Alicja Curuś
Linda - Dorota Kamińska

ocenił(a) serial na 9

Frank - Zdecydowanie Bogusław Linda. Kevin Spacey ma przyjazny wyraz twarzy z lekkim uśmieszkiem, ale kiedy trzeba robi się śmiertelnie poważny. Cały Linda.
Claire - Znów bez wątpliwości - Danuta Stenka. Zachowanie damy z pięknym uśmiechem lub z wielkim chłodem.
Zoe - hmm.. może Żmuda-Trzebiatowska
Russo - Woronowicz
Doug - Marcin Dorociński z kamienną twarzą
Prezydent Walker - Andrzej Chyra

ocenił(a) serial na 10
ja27

A jako Franka widziałby Przemysława Bluszcza

i znowu Polacy pewnie zrobią kopie kolejnego z amerykańskich seriali, przecież Sami nie potrafią nic wymyślić

ocenił(a) serial na 9
bakusinski

tak sie sklada ze ten serial to remake brytyjskiej wersji z 1990 o tym samym tytule, co moim zdaniem wcale nie czyni go dzielem slabszym. Zarowno oryginal jak i amerykanski remake trzymaja najwyzszy poziom. Jesli kiedys doczekamy sie naszego domu z kart to wcale nie musi oznaczac ze bedzie on gorszy od poprzednikow tylko dlatego ze juz wczesniej ktos wpadl na pomysl przedstawienia kulisow wladzy, ja osobiscie chetnie bym to obejrzal

trippp

przesłanie było takie, iż wszystkie seriale w Polsce były i są kopiowane z zagranicy. Nie znaczy to wcale, że jesteśmy gorsi.

trippp

cieszę się również, że są jeszcze Ludzie którzy potrafią prowadzić normalną konwersacje, bez "ty ku... nie znasz się" itp:)

ocenił(a) serial na 9
trippp

Ciekawe w tym serialu jest to że można nim zobrazować każdy ustrój polityczny. Ciekawa była by Polska wersja, ale wyobrazmy sobie np: House of Cards made in Moscow :D :D

bakusinski

Mieliśmy już polski serial polityczny i była to Ekipa Agnieszki Holland. Nie przyjął się...

ocenił(a) serial na 10

Frank- mam takie typy Piotr Adamczyk(ostatnio znakomity jako Rainer w Czasie Honoru), Michał Żebrowski
Clarie to pewnie jak wspomniał autor tematu Agnieszka Wagner
Zoe- Agnieszka Więdłocha
Russo to Adam Woronowicz

maciekd_filmweb

Ja bym trochę zmieniła kolejnośc obsady
Frank- Andrzej Chyra
Clarie - zdecydowanie Magda Cielecka, oboje świetnie grają trudne role, współpracowali już razem wielokrotnie, byli para w życiu prywatnym, wiec jestem pewna, że przełożyło by się to na "chemię" na ekranie
Zoe - Karolina Gorczyca
Doug - Jacek Braciak gdyby kręcili za kilka lat, z dobrą charakteryzacją ogarnąłby już teraz
Russo - Tomasz Kot, śmiało mógłby zagrać taką poczciwinę a talentu do ról ludzi na dnie, nikt mu się odmówi. Ewentualnie Jarosław Boberek

ocenił(a) serial na 9

A ja w roli Franka widziałbym Jerzego Radziwiłowicza :)