PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 180024
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Nie rozumiem dlaczego w końcu Tusk poparł Franka u prezydenta.
Na początku w domu Tuska powiedział on Frankowi, że wesprze jego kandydaturę na vice, jeśli Frank pomoże jemu.
Później w barze Tusk wyjaśnia na czy miałaby ta pomoc polegać (coś z Chińczykami). Mówi, że w związku z tym (jako że prezydent nic nie zdziała u Chińczyków) Frank bardziej mu się przyda jeśli pozostanie w Kongresie. Skoro pozostanie w Kongresie to chyba znaczy że nie będzie tym wiceprezydentem, prawda?
Potem w Białym Domu jednak popiera go u prezydenta.
Na pewno coś źle zrozumiałam, bo w skrócie wychodzi na to, że Frank z Tuskiem się dogadali że będą współpracować a Frank tak jak chciał został wiceprezydentem. Tylko nie ogarniam tej rozmowy w barze :(
Proszę się nie śmiać, nie jestem w temacie polityki. I bez spojlerów, błagam

ocenił(a) serial na 7
SixteenJones

Skoro tego nie zrozumiales, to juz tylko Bozia ci pomoze... Obejrzyj jeszcze raz tamte odcinki, uwaznie.

Don_Tusco___

Nie znam Bozi ale jak ją spotkasz, to przekaż że się przyda.
Obejrzałam już 3 razy. Jeśli wiesz to sam odpowiedz, to nie jest raczej trudne.

ocenił(a) serial na 7
SixteenJones

3 razy? Lotnoscia umyslu to ty nie grzeszysz... Dawno to ogladalem, o ile mnie pamiec nie myli Underwood poprostu przystal na warunek Tuska, by zalatwic mu dogodne warunki importu materialu nuklearnego z Chin dla jego elektrowni atomowych. Underwood dlugo sie wachal, bo nie chcial byc od Tuska zalezny, ale w koncu sie zgodzil. To bylo w scenie spotkania Tuska i Underwooda w knajpce tego negra, obejrzyj jeszcze raz.

Don_Tusco___

no nie grzeszę. nic nie wyjaśniłeś, ale może po prostu oglądasz powierzchownie. ja chcę dokładnego wyjaśnienia dlaczego wspomniał o pozostaniu Franka w kongresie. nie pomogłeś, dzięki