Witam,dopiero zaczynam przygodę z tym serialem,choć na początku nie zachęca zbytnio robi się coraz ciekawiej,ale jedną rzecz zgubiłem po drodze chyba,albo nie zostało to przedstawione.
Otóż,kiedy Frank chciał przepchnąć ustawę potrzebował zgody tych Czarnych Kijów,czy jakoś tak,żeby ich przekupić potrzebował zapewnić zostawienie jednostki wojskowej kosztem stoczni w okręgu P.Russo. Teraz nieścisłość,dlaczego Peter się nie przeciwstawił? Co mógł mu zrobić Frank tak na prawdę gdyby się nie zgodził? I jaka jest w ogóle zależność między nimi? Przecież to raczej oczywista machlojka,gdzie zostawia się biznes z 3000 ludzi kosztem 12 000 i gdy tylu ludzi traci pracę przez niego,to nie ma szans na reelekcje. Pomożecie mi to ogarnąć,tylko proszę bez spoilerów za bardzo do przodu i tak trafiłem na jeden,że SPOILER Peter umrzę KONIEC SPOILERA.
Russo miał zarzuty za jazdę pod wpływem alkoholu, ponadto jechał wtedy z prostytutką. Underwood wyciągnął go i zatuszował sprawę. Russo nie wiedział, za czyją przyczyną to się stało dopóki Frank nie odkrył swoich kart - lojalność w zamian za przyciszenie sprawy. Dopiero potem Russo dowiedział się, że ta lojalność kosztować będzie go stocznię.