PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 180024
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Pierwszy sezon "połknąłem" w 2 dni, szukam jakiegoś w miarę krótkiego serialu, niekoniecznie w
podobnej konwencji. Nie przepadam za tasiemcami , ktoś coś poleci? :)

Ramzes1988

Nie będę oryginalna polecając Ci Bossa. Dwa sezony i, moim zdaniem, lepszy od HoC. No i też dotyczy polityka i s......na ;)

ocenił(a) serial na 9
sts111

Bossa odradzam. Dawałam mu szansę przez 7 odcinków i naprawdę męczyłam się oglądając ten serial.

ocenił(a) serial na 5
Justyna0810

Boss to Radio Gaga, HoF to Lady Gaga :)

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

Polecam Ci "The Newsroom",

ocenił(a) serial na 10
Ramzes1988

Polecam Homeland. I nowy serial The hostages - świetny.

Ramzes1988

Jeżeli ma być krótki to" Utopia"

ocenił(a) serial na 7
wirek72

Dzięki wam :)

Ramzes1988

Dorzucam Sherlocka :)

Ramzes1988

Popieram te podane i polecam Zkazane Imperium i White Collar.

ocenił(a) serial na 9
aluzja1117

White Collar? Baaardzo przeciętny serial, acz przyjemny, ot taki żeby puścić go sobie w tle jak szykuje się obiad czy maluje paznokcie.

Ramzes1988

Z krótkich: Rubicon, Terriers, Czarne lustro, Hunted i ewentualnie Orphan Black.
Z dłuższych: Synowie Anarchii, Breaking Bad, Downton Abbey, Gra o tron, Southland oraz Dexter.
Tematyka różna, więc na pewno coś sobie wybierzesz.

użytkownik usunięty
Ramzes1988

Również polecam Czarne lustro. Może jeszcze sprawdź sobie Zagubiony pokój.

ocenił(a) serial na 10

Black Mirror! Super, kilka odcinków- każdy z osobną fabułą :) Polecam!

ocenił(a) serial na 7
Ramzes1988

Breaking Bad, tylko ma 5 sezonów

Ramzes1988

666 Park Avenue, Bates Motel, Under the dome, Hannibal, American Horror Story.

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

Black mirror - zdecydowanie.

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

spartakus, dochodzenie, gra o tron, breaking bad, prison break ( teraz house of cards) to serialektore mi sie podobaly

użytkownik usunięty
Ramzes1988

Część tu z poleconych widziałam i polecam, oprócz Black Mirror. Badziewie

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

Polecam krótkie seriale brytyjskie:

The Take- 4 odcinki z niesamowitą rolą Toma Hardy
The Accused- 2 krótkie sezony
Luther- 3 krótkie sezony

Bardzo wciągające, mroczny angielski klimat, polecam

Kumpel polecał jeszcze The Shadow Line oraz Peaky Blinders ale jeszcze nie widziałem

Ramzes1988

Most nad Sundem. 10 odcinków w sezonie. Do tej pory ukazały się dwa sezony. Rewelacja!!!

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

Dlaczego nikt nie dodał Układów? ;) genialna Glenn Close i Rose Byrne. Serial wciąga jak ch....ra :) tyle że serial ma 5 sezonów ale warto poświęcić czas. Polecam.

ocenił(a) serial na 9
Ramzes1988

Zdecydowanie polecam House of Lies. Tematyka serialu powiązana z korporacjami i manipulacjami z nimi związanymi.

Ramzes1988

http://www.filmweb.pl/serial/Secret+State-2012-671935 ciekawy mini serial z interesującą intrygą polityczną
http://www.filmweb.pl/serial/Na+granicy+cienia-2011-622954 bardzo dobry serial kryminalny
http://www.filmweb.pl/serial/The+Black+Donnellys-2007-304362 historia 4 irlandzkich braci zamieszkujących dzielnicę NY,którzy mają problem z mafią
http://www.filmweb.pl/serial/John+Adams-2008-303288 rewelacyjny Paul Giamatti jako jeden z ojców demokracji USA
http://www.filmweb.pl/serial/Generation+Kill%3A+Czas+wojny-2008-427201 II wojna w Iraku przedstawiona w ciekawy sposób
http://www.filmweb.pl/serial/Prawo+ulicy-2002-87721 to już na dłuższe posiedzenie,ale moim zdaniem prawdziwe ARCYDZIEŁO

ocenił(a) serial na 9
Ramzes1988

Pierwszą część "zaliczyłem" w dwa dni. Drugiej, jakieś trzy miesiące nie mogę skończyć. Jak dla mnie, flaki z olejem.
Podobna tematyka? Nasz, krajowy "Ekipa", ewentualnie duński "Borgen". Boss, pierwsza część, dla mnie taka sama jak druga HoC, za to druga, rewelka.
Ale cóż, gusta, i guściki.

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

Koniecznie obczaj "Fargo" w takim razie :)

ocenił(a) serial na 10
Ramzes1988

Koniecznie "the confession" z Sutherlandem 10odcinków po 6min. Serial w którym kazda sekunda była przemyślana do końca.

Ramzes1988

True Detective (Detektyw) na razie ma tylko jeden sezon, a w seoznie 8 odcinków. Polecam też Rodzinę Borgiów (The Borgias), 3 sezony, każdy mniej więcej po 10 odc.

ocenił(a) serial na 7
marry222

Na razie sprawdziłem Rubicon, Detektywa, Orphan Black i Black Mirror , w kolejce czekają Newsroom, Boss , potem będa nastepne, dzięki !

ocenił(a) serial na 10
Ramzes1988

Obejrzyj American Horror Story , wciaga ,co prawda nie jest o politykach ,a raczej o rzeczach z nutka dreszczyku ,ale zaden mnie tak nie wciagnal ,polknelam w 3 dni , i to 2 sezony, jestem na 3 cim ,i mam nadzieje ze bedzie 4 ty . Jessica Lange wymiata po prostu :-D

verdell_23

AHS tak, ale dla mnie tylko 1 sezon. Właśnie leci drugi odc. na Pulsie :)

Ramzes1988

Homeland albo Fargo. Oba świetne! Frago tylko 10 odcinków, Homeland dwa sezony i za jakieś 26 dni wychodzi kolejny...

agg16

3 sezony Homeland, sorry :) Ale naparwdę warte obejrzenia!

Ramzes1988

True detective. MAsz tylko 7 odcinków

ocenił(a) serial na 6
Ramzes1988

Polecam Suits (niecałe 4 sezony). Całość połknęłam w 4 dni

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

true detective!!! oglądam seriale masowo i jest naprawdę godny polecenia. i jak narazie wyszedl tylko jeden sezon.

ocenił(a) serial na 7
dzikudzina

Detektywa już widziałem :)

Ramzes1988

Last Resort - zajebisty serial

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

GRA O TRON... polecam.....

Ramzes1988

Duński serial Borgen, albo po polsku "Rząd".
3 sezony po 10 odcinków z zamkniętą fabułą.

Tematyka podobna, konwencja zupełnie inna, dużo bardziej kameralny i europejski.

piopix

Ciekawe dlaczego nikt nie wspomniał o Kompanii braci ? Dla mnie bomba.

ocenił(a) serial na 10
Ramzes1988

TRUE DETECTIVE - jeden sezon, 8 odcinków po godzinę, rewelacyjny. Tylko trzeba przebrnąć 2-3 pierwsze odcinki, kiedy nie wiadomo o co chodzi, ale naprawdę warto. Cenię wyżej niż HoC.

ocenił(a) serial na 7
Ramzes1988

Ja polecam Bossa. Można znaleźć wiele podobieństw z HoC, tylko HoC jest taki bardziej realny, mniej przerysowany.

ocenił(a) serial na 7
Ramzes1988

polecam The Fall.

ocenił(a) serial na 7
Azito1616

Pierwszy sezon bardzo dobry ale drugi to juz sie na sile ogląda :( ja polecam The Killing!!!

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

Dziesięcioodcinkowy Fargo(2014) dobra intryga i świetna kreacja Billy Bob Thorntona.

ocenił(a) serial na 8
pokemon227

No i zapomniałem o rewelacyjnym Gomorra (2014) taka włoska rodzina Soprano

ocenił(a) serial na 7
pokemon227

Oba widziałem :)

ocenił(a) serial na 9
Ramzes1988

Nie czytałem wszystkich odpowiedzi, więc nie wiem czy był może Band of Brothers(Kompania Braci)?
Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali o tematyce wojennej :D

ocenił(a) serial na 8
Ramzes1988

W takim razie z godnych polecenia to jeszcze: Carnivàle (2003),Zagubiony pokój (2006) ,Na granicy cienia (2011) ,Oz (1997),Deadwood (2004),The Take(2009) i oczywiście Prawo ulicy (2002).Z trochę niższej półki to: Peaky Blinders (2013),Chicago PD (2014),Piętno gangu (2014),Po tamtej stronie (1995)

użytkownik usunięty
Ramzes1988

True detective - krótki i na temat :-) Jeden z lepszych.