PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 179972
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Zdecydowanie najlepszy obok "Suits" serial jaki widziałem. Zwracam ogromną uwagę na poziom
dialogów, dlatego oba te seriale polecam osobom bardzo wymagającym. Zwracam się też z
prośbą o polecenie serialu, o podobnych walorach. Ostatnio obejrzałem 'Homeland' - serial
dobry, momentami b.db., ale tylko w 1. sezonie. Drugi to totalna kicha, podobnie jak 3. sezon 'The
Walking Dead'.

CrazyFigo

Jeżeli dla Ciebie Suits to dobry serial dla wymagających to ja wysiadam.

ocenił(a) serial na 10
Arg

;) ja też:> the suits jest niezły ale nie dla wymagających :>

ocenił(a) serial na 10
Arg

Pokaż mi inny serial z dialogami na podobnym poziomie...

CrazyFigo

Seriale z dialogami na wyższym poziomie - Boardwalk Empire, Mad Men.

Suits, to wesołkowaty serial o historii, która w realnym życiu nigdy nie miałaby miejsca, jak to się określa, jest przerysowany i schematyczny. To w sumie nawet bardziej serial dla kobiet, jak oceniam z dzisiejszego punktu widzenia. Wszyscy są piękni/przystojni, poza Louisem, który jest wredny i celowo odpychający. I do tego odcinka, który obejrzałem, bo darowałem sobie kilka ostatnich, prawie wszystko się tam im udaje rozwiązać, zawsze dziwnym zbiegiem okoliczności, eureka. Są jak Smerfy, a Louis to taki Gargamel. Bajka dla dorosłych ludzi, a raczej dla dorosłych kobiet.

Poza tym porównywanie Suits i Walking DEad - WD to serial akcji, gdzie postaci to prości ludzie walczący o przetrwanie, nie bedą się bawić w rozbudowane dialogi. Sezon 3 był i tak lepszy od 2 Suits to bajka o gogusiach w drogich garniturach, którzy dokonują rzeczy niemożliwych w swoich szklanych wieżowcach.

ocenił(a) serial na 10
Arg

Co do Suits - kompletnie się nie zgadzam. Nie wiem czy widziałeś wszystkie odcinki 2. sezonu "W garniturach" - jeżeli tak, to powinieneś wiedzieć, że wiele rzeczy nie poszło po ich myśli.
"Bajka dla dorosłych kobiet" - trochę przesadziłeś, bo ani to bajka ani nie każda kobieta lubi seriale typu "Ally McBeal", a ten jest kompletnie inny.
Owszem, walka toczy się "w szklanych wieżowcach", ale taka jest koncepcja serialu. Nie powiesz mi chyba, że w prawdziwym życiu nie istnieją korporacje, które miażdżą innych i wygrywają wszystko po kolei, z małymi wyjątkami.
"Bajka o gogusiach w drogich garniturach" - bajka - już się odniosłem do tego stwierdzenia. "Gogusie" - nie powiesz mi chyba, że postać Harvey'a jest gogusiowata w jakikolwiek sposób. "Drogie garnitury" - owszem, sama nazwa wskazuje na kierunek tego serialu.

Co do Twoich propozycji - na pewno zobaczę każdy z nich. Na razie się nie wypowiadam, bo ich nie widziałem. Dzięki.

ocenił(a) serial na 9
CrazyFigo

Widziałeś Justified czy Deadwood?

ocenił(a) serial na 10
tomkow2

Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek Justified - zapowiada się zacnie. Fabuła Deadwood na razie mnie nie przekonała, ale jesteś drugą osobą, która poleca ten serial, także też się skuszę.

CrazyFigo

To ja jestem trzecim, który poleca Deadwood.