Zdecydowanie najlepszy obok "Suits" serial jaki widziałem. Zwracam ogromną uwagę na poziom
dialogów, dlatego oba te seriale polecam osobom bardzo wymagającym. Zwracam się też z
prośbą o polecenie serialu, o podobnych walorach. Ostatnio obejrzałem 'Homeland' - serial
dobry, momentami b.db., ale tylko w 1. sezonie. Drugi to totalna kicha, podobnie jak 3. sezon 'The
Walking Dead'.
Seriale z dialogami na wyższym poziomie - Boardwalk Empire, Mad Men.
Suits, to wesołkowaty serial o historii, która w realnym życiu nigdy nie miałaby miejsca, jak to się określa, jest przerysowany i schematyczny. To w sumie nawet bardziej serial dla kobiet, jak oceniam z dzisiejszego punktu widzenia. Wszyscy są piękni/przystojni, poza Louisem, który jest wredny i celowo odpychający. I do tego odcinka, który obejrzałem, bo darowałem sobie kilka ostatnich, prawie wszystko się tam im udaje rozwiązać, zawsze dziwnym zbiegiem okoliczności, eureka. Są jak Smerfy, a Louis to taki Gargamel. Bajka dla dorosłych ludzi, a raczej dla dorosłych kobiet.
Poza tym porównywanie Suits i Walking DEad - WD to serial akcji, gdzie postaci to prości ludzie walczący o przetrwanie, nie bedą się bawić w rozbudowane dialogi. Sezon 3 był i tak lepszy od 2 Suits to bajka o gogusiach w drogich garniturach, którzy dokonują rzeczy niemożliwych w swoich szklanych wieżowcach.
Co do Suits - kompletnie się nie zgadzam. Nie wiem czy widziałeś wszystkie odcinki 2. sezonu "W garniturach" - jeżeli tak, to powinieneś wiedzieć, że wiele rzeczy nie poszło po ich myśli.
"Bajka dla dorosłych kobiet" - trochę przesadziłeś, bo ani to bajka ani nie każda kobieta lubi seriale typu "Ally McBeal", a ten jest kompletnie inny.
Owszem, walka toczy się "w szklanych wieżowcach", ale taka jest koncepcja serialu. Nie powiesz mi chyba, że w prawdziwym życiu nie istnieją korporacje, które miażdżą innych i wygrywają wszystko po kolei, z małymi wyjątkami.
"Bajka o gogusiach w drogich garniturach" - bajka - już się odniosłem do tego stwierdzenia. "Gogusie" - nie powiesz mi chyba, że postać Harvey'a jest gogusiowata w jakikolwiek sposób. "Drogie garnitury" - owszem, sama nazwa wskazuje na kierunek tego serialu.
Co do Twoich propozycji - na pewno zobaczę każdy z nich. Na razie się nie wypowiadam, bo ich nie widziałem. Dzięki.
Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek Justified - zapowiada się zacnie. Fabuła Deadwood na razie mnie nie przekonała, ale jesteś drugą osobą, która poleca ten serial, także też się skuszę.