PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 180024
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Drugi sezon zakończył się tym, że Frank osiągnął założony cel. Jest to więc jakaś klamra, zamknięcie wątku. Czy trzeci będzie o tym, jak Underwood radzi sobie na stanowisku prezydenta? Pewnie byłoby to równie ciekawe, ale moim zdaniem przydałyby się jakieś wątki niepolityczne i niemiłosne, bo to już przerabialiśmy. Mnie ciekawi na przykład, jak Frank czy Claire poradziliby sobie z chorobą (nie mam oczywiście na myśli grypy, tylko przewlekłą chorobę z finałem w drewnianej jesionce) czy śmiercią, jak Frank zniósłby śmierć żony albo ona jego śmierć.

Dotychczas zachowywali się tak, jakby Boga nie było, i nie dotyczyły ich tak ludzkie rzeczy jak choroba, cierpienie. Nie są już przecież najmłodsi, a bieganie jeszcze nikomu nie zapewniło nieśmiertelności. Zastanawiam się, czy byliby równie nieustępliwi i bezwzględni w życiu, gdyby dotknęła ich tragedia. Nie liczę na jakąś spektakularną przemianę bohaterów w obliczu nieszczęścia, ale interesuje mnie, czy dalej by frunęli tak hardo przez świat, czy może jednak wlekli się po ziemi na połamanych skrzydłach.

ocenił(a) serial na 9
jguti

Z pierwszego sezonu wynika, że Frank jest wierzący. A co do ludzkich cierpień, cóż ...There Are Two Kinds Of Pain...

jguti

"Czy trzeci będzie o tym, jak Underwood radzi sobie na stanowisku prezydenta?"
Tak właśnie uważam - dostaniemy z pewnością Franka jako prezydenta i jak sobie radzi na tym stanowisku. Zastanawia mnie tylko, czy będzie to ukazane na cały sezon, czy też będziemy oglądać Franka, który chce zaskarbić sobie ludzi co by wygrać wybory prezydenckie <w sensie: dalej być prezydentem>. Ale w sumie jedno nie wyklucza drugiego - zawsze 'wybory' mogą zostawić na koniec sezonu.