PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180804
8,2 53 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

WOW

ocenił(a) serial na 9

Wciągnąłem ten serial w 3 tygodnie. Rzeczywicie 6 sezon jest specyficzny bez Kevina. Dziś można i trzeba napisać jak lewactwo niszczy ludzi. Oskarżenia o molestowanie powinny sie przedawaniać po max 2-3 latach. To co zrobiło faszystwoskie lewactwo jest obrzydliwe. Sam serial momentami mnie szokował (np kiedy Underwood napluł na Jezusa). Homoseksualne wstawki były idiotyczne no ale to netflix....

Nie bardzo wiem dlaczego Francis nie spał ze swoją żoną. Dziś z perspektywy czasu można napisać ze to co pokazali jest bardzo prawdziwe. Np jak ingerują wielkie rodziny w życie i polityke. Tu mozna pokazać przykład Trumpa, który jeszcze będąc Prezydentem został odcięty od mediów. Boże dziękujemy Ci za Elona Muska, który informuje np jak UE chce cenzurować nas (ZSRR bis). W 6 sezonie spotkanie przy stole syndycatu - takie rzeczy maja miejsce. Trumpa próbowali zdeskrydytować, skazać a na końcu zabić. Szef FBI opowiadał ze to w sumie nie zamach a Trumpa trafił odłamek. Szefowa Secret Service nie umiała wytłumaczyć zaniedbań (spisek). Dziś juz jest troche głośniej o takich firmach jak BlackRock czy Vounderground, które mają udziały we wszystkich firmach. Na ich czele stoją nikomu nieznani ludzie bo to pionki. Zapewne dowodzą nimi największe rodziny tego świata. Uważam ze 6 sezon dobrze jest zrobiony. Oczywiscie brakuje nam Francisa ale jego żona przejmuje pałeczkę i jest równie bezwględna. Co jest logiczne bo oboje tworzyli zgrany tandem. Zaskoczyło mnie to ze cholernie bardzo kibicowałem Francisowi a przecież ta postać jest psychopatyczna :-)

ocenił(a) serial na 8
magik30

Szatan tez moze miec klase - to tak dlaczego czasami kibicujemy temu zlemu . Co do oskarzen - masz racje - 1 rok a pozniej sprawa nie istnieje , zreszta kto normalny wierzy w te molestowanie ? Kevin komus podpadł , przekrety finansowe - podatkowe juz nie robia wrazenia , cpanie , czy handel narkotykami tez sie przejadło , obecnie w HAMIERICE najbardziej bolesnym jest molestowanie - najlepiej BIEDNYCH DZIECI albo bicie zony , to uderzono w te nute. Szkoda Specyego . Sezon bez niego juz stracil polowe swej wartosci

ocenił(a) serial na 9
Mslaw_Mslaw

jego oskarżył facet xD

ocenił(a) serial na 8
magik30

Co za roznica ? Spacey lubi chlopców - trudno , mi to nie przeszkadza w koncu oceniam go jako aktora a nie to co robi po godzinach. Z tego co wiem jakos nigdy publicznie nie umoralnial i nie pouczal wiec tym bardziej jego upodobania sa jego sprawa. Takie oskarzenia sa zazwyczaj sprokurowane i maja konkretny cel a ze ludzie to idioci to to lykneli. A to rzekome molestowanie to bylo po pijaku na imprezie i polegalo na tym ze gosc sie dobieral do drugiego i nic z tego nie wyniklo , takie cos to nawet mi sie raz przytrafilo - przez pomylke(bylo ciemno) ale kolega jakos nie mysli mnie oskarzac o molestowanie ani ja jego , co najwyzej sie posmiejemy jak to sobie przypomnimy