PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 180011
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Zoey w metrze

ocenił(a) serial na 8

absurdalne jest, że przy sprawdzaniu materiału wideo z kamery na dworcu kompletnie olano fakt że ewidentnie z kimś gadała (gdy opierała się o ścianę), oraz to, że zniknęła za ścianą żeby nagle skoczyć pod pociąg. Irytujący szczegół. Ale poza tym 2 sezon jest świetny.

ocenił(a) serial na 7
kacukac

też nie daje mi to spokoju, przecież to takie oczywiste. Przez cały drugi sezon miałam nadzieję, że ktoś jeszcze ten motyw wyciągnie.

ocenił(a) serial na 8
kacukac

Czy ja wiem, Frank był dobrze schowany, miejsce było zaciemnione a patrząc na film z kamery widać, że jego jakość nie jest rewelacyjna. Na pewno nie nagrywała w FullHD więc i ewentualnej rozmowy też raczej nie szło by dostrzec :)

ocenił(a) serial na 8
MeSt0

To prawda, ale przecież Francis musiał tam przejść, kamera na pewno go ujęła. Wiadomo- był dobrze przebrany, ale tak czy siak nie powinno być mowy o "potknięciu" albo samobojstwie...

ocenił(a) serial na 8
kacukac

Z oceną takich sytuacji, jak w życiu. Jeden coś zauważy, drugi nie. niektóre sprawy są dopiero po latach wyjaśniane bo ktoś sie na coś przypadkiem natchnie. My widzowie wiemy czego szukać, ale typowy policjant z komisariatu nie. Ja uważam, że Frank dostał się jak i opuścił to miejsce w taki sposób, że akurat ta kamera go nie nagrała. Ale zapewne zrobiła to inna. Jeżeli 3 sezon będzie ostatni, to ktoś trafi na ślad tego filmu, a jeżeli nie to i tak uważam, że znajomość z Zoey będzie gwoździem do trumny Franka.

MeSt0

Kiedy ten dziennikarz co z nią sypiał (nie mam pamięci do nazwisk) przeglądał taśmę było wyraźnie widać, że w kamerze ujęta jest całą szerokość peronu... byłoby wyraźnie widać człowieka, który spokojnie odchodzi kiedy inni lecą zobaczyć co się stało..tymbardziej, że szedł w stronę monitoringu... a to, że był przebrany dla niepoznaki dodatkowo wzbudza podejrzenia

poza tym nawet w Rosji i na Ukrainie śmierć dziennikarz nie przechodzi tak bez echa...

ocenił(a) serial na 8
kukubadzo

No właśnie dlatego, że to Rosja lub Ukraina, taka śmierć nie przechodzi bez echa. Gdyby identyczna sytuacja stała się w jednym z tych państw to na pewno nie obyło by się bez komentarzy typu: opozycyjny dziennikarz ginie w niewyjaśnionych okolicznościach, natomiast gdyby wydarzyła się w cywilizowanym kraju jak np. Niemcy czy Francja, to zapewne pierwszym komentarzem byłoby "dziennikarz ginie w wypadu" , albo "nieostrożna dziennikarka potyka się na peronie" oczywiście podczas działań policyjnych mogłaby wyjść na jaw ingerencja osób trzecich. Fakt, że przy przeglądaniu nagrania widać jak na dłoni miejsce z którego Frank szedłby w stronę wyjścia. Ale skoro i policjant i dziennikarz nie zauważyli idącej postaci, a temu drugiemu najbardziej by na tym zależało, obaj zachowują się jakby nikt nie wychodził z tamtego miejsca, nie ma wzmianki o żadnej postaci nie mówiąc już o przebranej, to można to potraktować jako błąd kamerzysty, że nam to pokazał :) w tej samej scence z dziennikarzem ale w drugim ujęciu peron nie jest już tak widoczny. Co nie zmienia faktu, że też chciałbym aby Franka ktoś tam jednak przyuważył. :)

MeSt0

no patrz.. a to właśnie z USA pochodzi najwięcej teorii spiskowych: o Kennedych obu, o Kingu, O WTC... gdyby nie Amerykanie wielu na świecie nawet nie pomyślałoby, że coś z tym samolotem, który wyparował w polu i trzecim budynkiem WTC było coś nie tak :-)

ocenił(a) serial na 8
kacukac

Dla mnie sama scena była tak samo zaskakująca jak absurdalna. Przy Russo Frank wykorzystał okazję, nie było świadków. Przy Zoe ryzykował tak bardzo i tak wiele. Publiczne miejsce, monitoring. Bardzo naciągnięty był ten wątek. Sam serial świetny, ale miewał słabsze momenty.

ocenił(a) serial na 10
siLk_2

Dla mnie tylko ten moment rzeczywiście był słaby...to dziwne, że Perfekcyjny Frank tak zaryzykował, ale nie widzę już niczego złego w tym sezonie, może Doug i jego miłość, która teraz może zamieszać.