PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180816
8,2 53 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Ktory serial waszym zdaniem jest lepszy "House of Cards" czy "Detektyw". Dodam ze moje ulubiony
serial to "Breaking Bad",

ocenił(a) serial na 7
xxxpiotrekxxx

Zupełnie co innego. Każdy z tych trzech seriali to co innego. Nie da się porównać, inne gatunki, mimo że oglądałem wszystkie. Każda pozycja jest warta obejrzenia, to na pewno.

użytkownik usunięty
xxxpiotrekxxx

W HoC w każdym odcinku się coś dzieje, jest napięcie. W Detektywie czasem ono siadało.

xxxpiotrekxxx

Oglądałem "Breaking Bad" i ostatnio "Detektyw".
Zastanawiam sie nad House of Cards,ale jak każdy warty obejrzenia to zaufam i się zabieram za niego.

ocenił(a) serial na 6
kamilx98

Wszystkie wymienione są dobre ja bym dorzucił " sons of anarchy" i "trawka " to moje ulubione seriale oczywiście "Breaking Bad" jest u mnie na topie :)

ocenił(a) serial na 9
xxxpiotrekxxx

wszystkie wymienione są znakomite :) i każdy inny, trudno je porównywać skoro tematyka odrębna i klimat...

xxxpiotrekxxx

Jesteś w sytuacji, w której pewnie wielu, a przynajmniej ja, chciałoby się znaleźć. Masz przed sobą nieobejrzane dwa znakomite seriale. To są seriale z czołówki, których się nie porównuje, tylko ogląda i podziwia :D Mnie niestety pozostało oglądanie ich raz jeszcze za jakiś czas, Ty masz je dopiero przed sobą (jeśli jeszcze nie zaczales ogladac).

Pzdr, miłego seansu.

eEn

No wlasnie zamierzam obejrzec i nie wiedzialem za ktory sie zabrac, ale widze ze warto obejrzec obydwa :)

eEn

Jestem po 5 odcinkach HoC i jakoś nie wciągnął mnie. No ale oglądam dalej może się rozkręci chociaż trochę.

kamilx98

Obejrzałem 6 odcinek i bardzo mi się podobał,wreszcie nie nudził i nie było dłużyzn,oby tak dalej.

xxxpiotrekxxx

Obejrzałem zarówno True Detective jak i House of Cards, i mi znacznie bardziej podoba się HoC. TD nudziło w wielu miejscach, często był kompletny zastój akcji. Tymczasem w HoC zawsze coś się dzieje, jest wiele intryg naraz z którymi bohaterowie starają się sobie radzić. Sama tematyka też znacznie bardziej mi się podoba. Osobiście znam się bardzo dobrze na amerykańskiej polityce więc dobrze wiem do jakich rzeczy się ciągle odnoszą, typowego polskiego widza może to nudzić z powodu nieznajomości systemu.

ocenił(a) serial na 6
xxxpiotrekxxx

Moim zdaniem tych seriali nie da się porównać. HoC to czysta polityka z domieszką (jak dla mnie niepotrzebną) sensacji i skandali obyczajowych.
Detektyw to natomiast czysty kryminał i możliwość uczestnictwa w śledztwie. Oba są b. dobre jak lubi się te klimaty. BB to też zupełnie co innego, też b. dobre i warte polecenia ;)

ocenił(a) serial na 9
xxxpiotrekxxx

Oglądałam wszystkie wymienione przez ciebie wszystkie wymienione seriale, ale uważam, że nie da się i nie powinno ich porównywać, bo nie mają wiele wspólnego. Jeśli miałabym odpowiedzieć na pytanie 'House of Cards' czy 'True Detective', odpowiedziałabym 'House of Cards', aczkolwiek każdy z tych seriali jest bardzo dobry, ale w swoim gatunku. 'House of Cards' serialu politycznego, a 'True Detective' kryminalnego. 'Breaking Bad' jest również bardzo dobrym serialem, ale to również zupełnie inna bajka.