PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180804
8,2 53 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

zaczełam serial jestem po drugim odcinku wiec tak jak wspomnialam w tytule są to poczatki, nie bede klamac- srednio rozumiem niektore dialogi.. nie wiem czy to przez moja 'nieuwage' czy też przez to iz serial jest dla mnie za inteligentny.. ogolem nie wyrobilam sobie jeszcze opinii na jego temat, myslicie ze jest sens kontynuowac?

ocenił(a) serial na 8
szukajacszczescia

To prawda,pierwsze odcinki są bardzo trudne dla przeciętnego widza,chociaż większości się podobają to zdarzają się osoby dla których jest to po prostu za ciężkie w rozumowaniu. Sam się przyznam,że obejrzałem pierwsze 5 odcinków dwa lata temu i odstawiłem serial na ponad rok,ponieważ nie widziałem sensu w ciągnięciu tego czego do końca nie rozumiem.Odcinki wydawały mi się nudne,gdyż zwykle były przegadane tematami o polityce,nie rozumiałem także czymś się ci ludzie tak podniecają.Na szczęście teraz już wiem i sam się jaram niesamowicie tym serialem.Trzeba dorosnąć,aby zrozumieć geniusz tego serialu,na prawdę jak się wczujesz w sytuację Underwoodów i w ich system radzenia sobie z przeciwnościami losu, na pewno pokochasz ten serial. Jeżeli jest on dla ciebie za trudny teraz,wróć za parę miesięcy,może i nawet za parę lat i na pewno się nie zawiedziesz ;) Pozdrawiam

falcon309

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) Obejrzę jeszcze kilka odcinków jeżeli nadal serial nie wciągnie mnie jak większość osób to powrócę do niego w przyszłości- tak jak radzisz

szukajacszczescia

Może Ci pomóc, jeżeli przed zabraniem się za kolejne odcinki przeczytasz trochę o amerykańskim systemie politycznym. Chociażby w zarysie, jak działa Kongres, jaką funkcję pełni whip/speaker. To Ci powinno ułatwić odnalezienie się w sytuacji, a wtedy z pewnością się wciągniesz.
Powodzenia :)

grzysiek

Dziękuję :)