PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180804
8,2 53 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Nie wiem jak wy, ale dla mnie serial mógłby zakończyć się własnie w tym miejscu. Jako oddany fan
Franka powiem tak: właściwy człowiek na właściwym miejscu. Frak załatwiłby sprawę Ukrainy i
Krymu w 30 min :D

ocenił(a) serial na 7
lpojar

zakończenie było dosadne i mistrzowskie w swoim minimalizmie, ale uważam, że trzeci sezon jest potrzebny, żeby te wszystkie machlojki wyszły na jaw

lpojar

3 sezon "jest potrzebny", bo nie może osoba dochodząca do władzy w ten sposób być prezydentem.. ;P to nie wygląda dobrze, upadek jest konieczny :P choć osobiście też wolałbym żeby się skończyło na 2 sezonach

ocenił(a) serial na 10
Azejzel

z nieoficjalnych informacji wynika, że w sezonie 3 Frank Underwood będzie ubiegał się o tron papieski :P

ocenił(a) serial na 10
edi1704

z oficjalnych informacji też tak wynika :) twitter. co m/kevinspacey/status/441637708939530240

ocenił(a) serial na 6
lpojar

nikt nie bierze jednego pod uwagę
że Walker się czegoś nauczył od Underwooda i zostawił sobie asa w rękawie.... oddał mu kopertę bez tego listu, albo zrobił kopię

ocenił(a) serial na 10
amp_litude

Nic nie jest wart teraz list Franka, skoro Raymond Tusk się przyznał i pociągnął za sobą prezydenta. :) a zakończenie.. cudo! Aż ciekawość bierze co Frank odwali w 3 sezonie jako prezydent :)

ocenił(a) serial na 6
chycona

tylko dlaczego Tusk wkopał tylko prezia, a oszczędził Franka którego tak nie lubi - wykalkulował, że Underwood wygra i będzie mógł mu dać ułaskawienie... a pewnie z łaską ale mu da i będą razem kręcić lody

ocenił(a) serial na 9
amp_litude

Wiedział, że na Garetha nie może liczyć bo się wycofał z wcześniejszego układu, myślał, że Remi wkopie go. A jedyna jego nadzieja była we Franku. Pewnie miał nadzieje, że ten mu się odwdzięczy i go ułaskawi.

ocenił(a) serial na 10
lpojar

Też bym wolał żeby tak się skończyło. 3 sezon uważam za niepotrzebny.

ocenił(a) serial na 9
Coyotman

sezon 3 jest nie tyle potrzebny, co konieczny. Musi być upadek antybohatera :)

ocenił(a) serial na 9
czikiro

Wolał bym nie, ale bardzo możliwe, że to co budował Frank rozpadnie się jak domek z kart

ocenił(a) serial na 9
krimo7

I o to chodzi w tym serialu wg mnie. Francis buduje wszystko, w końcu mu się to udaje i wszystko się sypie kolejno. Jest haker, jest Rachel, ew. Lucas może coś jeszcze ugra jak ktoś mu pomoże. Nie wiadomo też czy prezydent Gareth nie ma jakiegoś asa w rękawie.

ocenił(a) serial na 9
Vangelis7

Ja obstawiam, że 3 sezon będzie o prezydenturze Franka a dopiero 4 to będzie jego upadek.

ocenił(a) serial na 9
Iolo

Bardzo możliwe, niczego nie wykluczam dopóki nie potwierdzą 4 sezonu. Wtedy to będzie formalność :)

ocenił(a) serial na 6
krimo7

tytuł filmu jest dwuznaczny bo na razie jest to dom kart (przetargowych) i może rozsypać się jak domek z kart

krimo7

Świetnie to ująłeś,na pewno w 3 sezonie tytułowy domek z kart się rozpadnie :).

ocenił(a) serial na 9
Coyotman

Zdecydowanie się zgadzam sezon jest nie potrzebny. A jeszcze gorzej jeśli stwierdzą, że świetna oglądalności i postanowią i 4 zrobić.

ocenił(a) serial na 9
lpojar

Oba sezony były znakomite, więc szkoda żeby wszystko zepsuli w trzecim. Należy mieć nadzieję, że nie obniżą poziomu. A co do Krymu to wydaje mi się, że Putin naoglądał się Franka i teraz gwiazdorzy ;)

krimo7

Hehe,Obama serial ogląda(na twitterze pisał) ale nazrazie nie widać by się czegoś nauczył xD.

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

bo Obama wie że jest słaby jak Walker :)

ocenił(a) serial na 8
lpojar

Tyle gadanie o samym Franku ale co z Dougiem?! Jak tak mogli zakończyć jego historię? :( Szkoda gościa, wydawał się lojalny i chyba dosyć bliski Frankowi.

ocenił(a) serial na 9
Bartolek

Moim zdaniem właśnie ta ostatnia scena z Dougiem była zapowiedzią, że wszystko się zacznie walić jak tytułowy domek z kart.

ocenił(a) serial na 9
Iolo

Będzie Kariera Nikodema Dyzmy w troche innym wydaniu, ale będzie zmierzać tym samym torem.

ocenił(a) serial na 8
lpojar

Dla mnie serial nie mógłby zakończyć się w tym miejscu! Po pierwsze chcę więcej ;) A po drugie szkoda by było, to taki świetny serial, zasługuje na więcej niż 2 sezony. Może nie musi ich nieć kilkunastu, ale tak z 4/5 byłyby idealne.

ocenił(a) serial na 9
weruda

A co miałoby się dziać przez te 5 sezonów? Frank osiągnął już swój cel i został prezydentem.

ocenił(a) serial na 8
Iolo

Można by pokazać jego prezydenturę a a później jego upadek i wyjście wszystkich afer na światło dzienne. Nie wiem czy znasz angielski pierwowzór tego serialu i nie chce Ci psuć oglądania spoilerem, ale tam po osiągnięciu tego wymarzonego stanowiska przez bohatera jeszcze baaardzo dużo się działo i to ciekawych rzeczy. Poza tym wiele wątków z 2 serii nie zostało rozwiązanych.

ocenił(a) serial na 9
weruda

Nie miałem okazji oglądać pierwowzoru. Jednak ile można ciągnąć serial. Im więcej sezonów tym wiekszę prawdzopodobieństwo, że zepsują ten serial.

ocenił(a) serial na 9
lpojar

3 sezon zapewne będzie m.in. o zmaganiach Franka z wiceprezydentem, co do którego jeszcze nie wiadomo kto nim będzie. Skoro Frank zaszedł tak wysoko to teraz z pewnością wszystko będzie się już tylko walić, na dobry początek śmierć Douga (szkoda go, ale mamy już jego następcę) i ucieczka Rachel, no i haker z pewnością też jeszcze odegra ważną rolę. Dużo można tu jeszcze rozwinąć, nie mogę się doczekać 3 sezonu.

ocenił(a) serial na 8
Wookie88

Frank ma wszystkie asy w rękawie, sam wybierze sobie vice czyli osobę nieszkodliwą, łatwą do kontrolowania.

ocenił(a) serial na 8
lpojar

Nie miałbym nic przeciwko takiemu zakończeniu. Serial jednak ogląda się świetnie, więc będą go ciągnąć ile można. Frank ma teraz niecałe 2 lata rządzenia, a potem walka w wyborach 2016. Wcale nie zdziwię się, że serial zakończy się wygraną Franka i ujawnieniem jego grzechów. Takie słodko-gorzkie zakończenie.