Warto oglądać lubiąc seriale/filmy polityczne, ale nie znając profesjonalnych pojęć politycznych?
Jak nie znasz profesjonalnych pojęć politycznych to absolutnie nie oglądaj. Na 100% Ci się nie spodoba.
No to mamy dwie odmienne opinie! Na ogół interesuję się polityką i obserwuję sytuację rzeczywistą, więc jakieś pojęcie mam, ale wokół słyszę opinię typu "słabe, nic nie zrozumiałem". Jak to w końcu jest? ;)
To nie jest skomplikowany serial. Nie ma tam nic do rozumienia. Jeżeli spodobała Ci się np Rodzina Soprano czy Zakazane Imperium jest szansa ponad 50% że i ten serial Ci się spodoba.
Sprawdzę, ale może najpierw książka - jeszcze nie wiem.
Dzięki za pomoc, jestem pewny, że mi się spodoba, tylko nie wiem, czy już na tym etapie wtajemniczenia. :)
Serial nie wymaga wiedzy politologicznej, a odrobiny inteligencji, stąd opinie 'słabe, nic nie zrozumiałem'. Od siebie polecam.
Ja na polityce się w ogóle nie znam, i ona mnie potwornie nudzi. Wolę oglądać seriale o młodych ludziach, zombie, lekarzach, adwokatach, z dawką humoru. Ale nigdy w życiu nie powiedziałabym, że spodoba mi się jakiś film/serial polityczny! A ten wręcz mnie zauroczył, czasami nie rozumiem o co dokładnie chodzi, ale pozbieram wszystko do kupy, wytłumaczę sobie po swojemu i mam ochotę na więcej odcinków.
Serial dla każdego, kto lubi czekać w napięciu na zakończenie każdego odcinka;-)
Polecam.
O czym ja jeszcze nie oglądałam serialu?? ;-)
Zdecydowanie polecam obejrzenie.
O ile świadomość pewnych mechanizmów (np. wiedza nt. funkcjonowania systemu politycznego w USA) może ułatwić odbiór, o tyle jej brak nie przekreśla możliwości zrozumienia serialu. Jest to produkcja ambitna (o czym świadczy chociażby obsada i reżyseria) i dla odbiorcy może odrobinę bardziej wymagającego, ale zdecydowanie każdy może coś z serialu wynieść. Świetny, serialowy majstersztyk