PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868514}

I tak po prostu...

And Just Like That...
2021 -
5,0 9,0 tys. ocen
5,0 10 1 9001
4,0 11 krytyków
I tak po prostu...
powrót do forum serialu I tak po prostu...

No nie :(

ocenił(a) serial na 1

Co tu się wydarzyło? :( Aktorstwo jak z trudnych spraw, przerysowane zderzenie boomerów z millenialsami, rozmowy o masturbacji prowadzone półgębkiem i najbardziej niemrawy samogwałt w historii telewizji w wykonaniu Biga - żenadometr poza skalą.
Bohaterki SATC zostały pozbawione swoich charakterów, twórcy skupili się na tym, jak bardzo są stare, niedopasowane, jak bardzo nie nadążają za zmieniającym się światem.
Na każdym kroku dostajemy przypomnienia, że ekipa SATC jest stara i się sypie. Steve ma aparat słuchowy - i ten jego niedosłuch jest niewyczerpanym źródłem inspiracji do "żartów".
Kłótnie Stamforda i Antony'ego to taki Benny Hill z dialogami, czyli żarty na poziomie skeczu z Mariolką.
Syn Mirandy i Steva uprawia seks ze swoją dziewczyną tak głośno, że aż słychać stukanie w całym domu - rozumiecie, jakie to śmieszne, uprawiajo głośny SEGZ, hehehe. A do tego jarał zioło po pogrzebie Biga i nie rozumie, czemu jego madka robi mu o to awanturę.
Miranda uczestniczy w jakimś kursie, otoczona przez "młodzież". Kurs prowadzi kobieta nie tylko od niej młodsza, ale przede wszystkim o innym kolorze skóry, co daje twórcom możliwość wplatania nauki o tym, jak wygląda rasizm - ale w taki sposób, jak w scenkach z filmów o BHP z lat 90'. Scena "napadu" na stacji metra... nie wiem, co napisać. Konieczna jest mi oczu kąpiel.
Do tego 46-letnia Sara Ramirez gra wyzwoloną i młodzieżową, o milowy krok przed staruszkami z SATC - jest w końcu aż o dekadę młodsza, wow.
Nie da się tego oglądać. Fani SATC antycypowali, że to będzie niewypał przez brak Samanthy, ale to jest niewypał przez brak pomysłu na zrobienie przyzwoitego serialu.

JoasiaAsia

Zgadzam się. Serial to dno. CHWAŁA KIM za to, że nie wzięła w tym udziału. Patrząc na to, co zrobili z bohaterkami, jej postać zostałaby wzniesiona na szczyt żenady, co zresztą już miało miejsce w drugiej części filmu. Doprawdy nie rozumiem, jak mogli w taki sposób potraktować te wszystkie wątki i uznać, że jest super. Nie dało się tego oglądać. ŻADEN odcinek nie był dobry.

JoasiaAsia

Trudności? A ostatnio czytałem, że 50 lat to czas na rozpoczęcie życia na nowo, że wtedy warto o dzieciach pomyśleć itd.

ocenił(a) serial na 1
Bilet95

Do której wypowiedzi się odnosisz?

JoasiaAsia

Ogólnie o tym serialu.

ocenił(a) serial na 5
JoasiaAsia

dopłata z funduszu DEI większa, niż przychody z wyświetlania zabija współczesne seriale...