PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10025580}
7,2 36 tys. ocen
7,2 10 1 35764
6,8 12 krytyków
Idź przodem, bracie
powrót do forum serialu Idź przodem, bracie

Wszystkie głupotki i nierealność można wybaczyć, taki gatunek. Ale że tak paskudna kobieta jest nazywana "bardzo ładną" i rzekomo facet tak się zakochuje w takiej maskaradzie to już przesada. Typowa propaganda lewicowa, wszystko jest względne i można brzydkie nazywać ładnym i wciskać taki kit. A zatem to jest największa nierealność psujaca cały serial - młody przystojny facet zakochał się na zabój w najbrzydszej kobiecie jaką poznał w życiu;)

ulpianus

Co ty pitolisz chłopie. Normalna w miarę ładna dziewczyna.

ocenił(a) serial na 8
HRA

To mamy inne standardy piękna;) Ale sam napisałeś "normalna w miarę ładna"... A na dworcu zaczepia ją obca dziewczynka i mówi "ale Pani piękna";) Nie no, tak ewidentnie najbrzydsza i niezadbana kobieta z całego serialu a gra rolę tej pięknej miłości głównego bohatera. Kabaret. I mi nie chodzi o to że Ukrainka, Ukrainki są zasadniczo ładne, nawet bardzo, ale tu było zlecenie - znajdźcie brzydule, wbrew logice, ale zgodnie z ideologią;)

ocenił(a) serial na 5
ulpianus

Piotrusiu ona jest ładna. To zwykła kobieta a nie silikonowa Pamela czy Doda. Btw> maskarada to bal maskowy

ocenił(a) serial na 8
Dariusz_Zarczynski

Myślę, że to jasne, że wkradła mi się literówka i chodziło mi o maSZkaradę, jak w tytule. Zły trop również z silikonowymi laskami. Po prostu - ładna to jest Martyna Byczkowska czy Julia Wieniawa i one byłyby wiarygodne w tej roli, jak i pewnie znalazłoby się jeszcze i 100 innych aktorek. A ta Ukrainka to sorry, ale tylko dla pasjonatów "nietypowej" urody, no dziewczyną Bonda to ona nigdy nie będzie;)

ocenił(a) serial na 5
ulpianus

Maszkarada to także słowo które sam wymyśliłeś. W serialu nie było Bonda więc i nie była potrzebna dziewczyna Bonda. Ukrainka grała prosta kobiete która pracuje jako służba domowa oraz w hali targowej. To serial o takich ludziach. I nie jestem wielbicielem nietypowej urody.  Ona jest ładna. Czepiasz się i tyle oraz jesteś głupio złośliwy. 

ulpianus

Chłopie ciul z jej wyglądem, zobacz sobie jej profil na twitterze to wstyd że ktoś taki gra w polskim serialu, to coś jest zwolenniczką zbrodniarza Stefana Bandery! Każdy normalny naplułby takiej w twarz a nie grał w jednym filmie, wstyd dla aktorów że z kimś takim przebywali na planie... Przykre to jest jak bardzo to daleko zaszło że Polscy aktorzy występują w serialach ze zwolenniczkami zbrodniarzy, naród który nie pamięta swojej historii jest skazany na powtórkę.

ocenił(a) serial na 8
Artur_140

Słyszałem o tym. Myślę, że tu akurat wiarygodnie, grała w końcu Ukrainkę a nie Polkę. I to Ukrainkę, która gra na dwa fronty wpędzając swojego chłopa Polaka w śmiertelne niebezpieczeństwo. Ten wątek zmarginalizowano, ale jednak gdyby nie jej współpraca z Tomczykiem to akcja potoczyłaby się zupełnie inaczej... I wszystko fajnie się by spinało, gdyby tylko ona była faktycznie pięknością i roztaczała czar, a nie była taką paskudą, że ja to wręcz musiałem odwracać wzrok przy zbliżeniach na twarz.

ulpianus

Bezpłciowa taka XDi powinna mieć przekichane za to że go wydała a ten ja zabrał na wakacje XDale uważaj z określeniami bo się obraził ten co Gwiazdę gra i aż użył maszkarona w hashtagach na IG XD

ocenił(a) serial na 8
Marlenagosek

Tak? Haha, nie mam IG. Ale to była maszkarada a nie maszkaron;) Nie no Witkowski akurat w punkt pasował do roli - wygląda na tępaka i grał tępaka;) W zasadzie cały serial podejmuje nieracjonalne decyzje, a najbardziej nieracjonalną jest wybór i zaangażowanie się w związek z taką maszkaradą;)

ulpianus

Nawet się tu odzywał w którymś z tematów jak ktoś napisał że źle zagrał bo wątpię że akurat się tu ktoś podszył pod niego XD

ulpianus

A cały ten wątek Ukrainki to się niczego nie trzyma. Wygląda jak wygląda ale to już tam kij z tym. Tu niby nie chce tu idzie z Oskarem jak prostytutka do hotelu a potem go wystawia żeby na końcu z nim być. A chłop zamiast walnąć pięścią w stół to potulny jak baranek łyka to że go wkopala

ocenił(a) serial na 9
ulpianus

Ulpianus - Ty tak na poważnie? Kwestie gustu topisz w ścieku polityki ? Doprawdy wy pisiory już macie tak sprane te durne łby, że w guście urody widzicie nawet lewactwo? Gdybym był adminem na tym portalu banowałbym takich siejących nienawiść międzyludzką półgłówków jak Ty. Bez odbioru

ocenił(a) serial na 8
_Lennox_

Nienawiść to ty siejesz wyzywając mnie, ale tak to już z wami jest;) Ja żadną nienawiścią się nie wykazałem. A piękno, podobnie jak dobro czy mądrość, nie jest subiektywne tylko obiektywne;) Więc to nie jest żadna kwestia gustu. Daję sobię rękę uciąć, że celowo do roli pięknej wzięli brzydką. Czemu jestem taki pewny? Bo nie jestem naiwnym debilem, żeby sądzić, że to przypadek;) Do ról białych też czarnych nie angażują przypadkiem.