Idź przodem, bracie (2024)
Idź przodem, bracie: Sezon 1 Idź przodem, bracie sezon 1, odcinek 3

Idź przodem, bracie | odcinek 3

59m
6,9 734  oceny
6,9 10 1 734
Idź przodem, bracie
powrót do forum s1e3

Nie no, było dobrze, ale jak widzę jednego typa, który rozbija oddział antyterrorystów w szpitalu gdzie przeprowadzają akcję pomimo nie zarządzenia ewakuacji... Nienawidzę takiej komiksowości w produkcjach silących się być naturalistycznym dramatem.

użytkownik usunięty
dlugikrf_filmweb

no jest to najslabszy jak do tej pory motyw. prosta matematyka kilka luf przeciw jednej, sama sila ognia by go dojechali, no chyba ze szkolenie odbyli na playstation :). poza tym bezmyslnosc glownego bahatera ktorego coraz bardziej zjada drugoplanowy poraza. gosc ma hajs zeby zmienic bryke na cos mniej charakterystycznego i po akcji dachowania nie robi tego....

użytkownik usunięty
dlugikrf_filmweb

inny kretynski motyw, gosc poddusza bandziora i zamiast skrepowac mu rece czy na przyklad reke z noga i wezwac wsparcie idzie po ganata i bawi sie w rambo krzyczac rece....

Odwołanie do Rambo to czysty idiotyzm bo Rambo to nie był policjant. Od razu by typa tą torbą udusił. Odwołuj się może do postaci z filmów, które oglądałaś.

użytkownik usunięty
Tracker

no tu orzyznam racje malo fortunny kolokwializm - rambo urwalby gosciowi leb tym workiem

ocenił(a) serial na 7

Ktoś tutaj chyba używa słów, których znaczenia nie rozumie... Kolokwializm ? A może eufemizm ? :D

użytkownik usunięty
laik_filmowy

bawic sie w rambo to bardziej okreslenie z mowy potocznej niz okreslenie zastepcze omijajace tabu ale nie bede sie spieral z ekspertami, a jest ich tu mnostwo, eksperci od polszczyzny, eksperci wojskowi i tak dalej

użytkownik usunięty
Tracker

ja nie z milenialsow ani zetek wiec rambo z mojego pokolenia kazdy widzial

ocenił(a) serial na 2
dlugikrf_filmweb

Jeszcze lepsze było jak panowie rozbili razem murowaną ścianę jakby to był pojedynek Supermana z Batmanem xD

ocenił(a) serial na 2
dlugikrf_filmweb

Facet próbuje udawać lekarza po czym pierwsze co robi to daje pacjentowi w mordę przy pilnującym policjancie xD Scenarzyści w tym serialu to prawdziwa elita xD

ocenił(a) serial na 10
WB89

no ale przeciez dokladnie tacy sa policjanci najnizszefgo szczebla, wg mnie to realizm

ocenił(a) serial na 9
dlugikrf_filmweb

to nie jest dramat, poczytaj czym charakteryzuje się gatunek filmowy "thriller"

ocenił(a) serial na 4
Peter_Kurten

Nie za bardzo rozumiem takiej logiki. Thriller czy sensacja mają być głupie ? W definicji gatunku nic takiego nie jest napisane. Tutaj serio nikt nie czepia się detali, które z definicji się wybacza na rzecz widowiska. Tutaj głupota jest elementarna i na 1 planie. Dlaczego mamy akceptować kręcenie głupich filmów, skoro ten sam serial mógł być dużo lepszy bez idiotyzmów i nic by nie stracił na akcji?

ocenił(a) serial na 9
Foryster

a ja nie zauważyłem żadnych glupot i bedzie pewnie wysoka ocena 9 albo 10 ale zostały mi jeszcze 2 odcinki do konca i ocena może sie jeszcze zmienić ;]

ocenił(a) serial na 4
Peter_Kurten

Dla mnie fundamentalna że szpitalem i brakiem konsekwencji za tę akcję. Reszta by jakoś uszła.

ocenił(a) serial na 6
Foryster

A jak chłopaki wychodzą po napadzie i zdejmują kominiarki zaraz po wyjściu z domu bogaczy ? Nawet za plot mie wyszki. Przecież oni napewno mieli monitoring przed domem. Kwestia czasu i policja zginęłaby obu złodziei.

użytkownik usunięty
Marcin5800

nikt tego nie zglaszal jako napadu bo musieliby powiedziec skarbowce skad maja hajs

Tacy ludzie raczej nigdy nie mają 100% lewych dochodów bo inaczej już dawno by się do nich dobrali. Skoro oszukiwali na vat to spokojnie mogli to zgłosić, wystarczyło, że zaniżyliby wartość. Okradli ich na pół bańki (teraz już nie pamiętam) to spokojnie mogli zgłosić 100 tys. i nikt by nawet okiem nie mrugnął.

użytkownik usunięty
kretos_filmweb

serio warto zglaszac 1/5 tego co Ci ukradli gdzie i tak szanse na odzyskanie hajsu prawie 0 i nie wiesz na kogo w skarbowce trafisz, zaczna trzebac i odbije sie czkawka

ocenił(a) serial na 5
Peter_Kurten

Przeciętny konsument chłamu netflixa nie widzi żadnych głupot, bo ograniczona ilość szarych komórek na to nie pozwala

ocenił(a) serial na 9
Kusko11

dlaczego wiec masz tak dużo ocenionych produkcji od Netflixksa i wciąż je ogladasz skoro to dla ciebie chłam? chyba z twoją inteligencją też jest coś nie tak xDDDD

Kusko11

a pan zalicza się, jak rozumiem, do nieprzeciętnych. W związku z powyższym daje sobie prawo do oceny ludzi, którzy mają inne zdanie, choć mają do tego prawo. Z takim poczuciem o własnej wyjątkowości to musi być ciekawie ;) "Bo ja jestem najmądrzejszy w całej wsi".

ocenił(a) serial na 4
dlugikrf_filmweb

Dodałbym oddział specjalny kilkunastu chłopa - wszyscy wchodzą jednym wejściem, nikt nie zabezpiecza tyłu, nikt nie zabezpiecza ulicy.

ocenił(a) serial na 4
dlugikrf_filmweb

Policja traci z rąk bandyty kilku / nastu ludzi, a ten jeździ nadal swoją bryką po mieście i zabija kolejne osoby. Lol. Nawet w republice bananowej byłaby obława i mafia musiałaby wydać takiego faceta, a co dopiero we w miarę cywilizowanym kraju.

ocenił(a) serial na 6
Foryster

Cała akcja w szpitalu nie powinna mieć miejsca. Wystarczyło trochę poczekać aż chłopina dojdzie do siebie i wszystko powie. Ewentualnie trzeba było wysłać kogoś innego żeby z nim pogadał. Tymczasem poszedł sam szef osobiście i narobił syfu

ocenił(a) serial na 7
Marcin5800

Zgoda z przedmówcami, do tej akcji w szpitalu serial uważam był naprawdę na świetnym poziomie, ale poziom absurdu i sci-fi w trzecim odcinku powala. Szkoda, mała rysa na produkcji, ale mam nadzieję – jestem na trzecim – że na tym aż takich nagięć realizmu mamy koniec

Foryster

Facet musiałby się ukrywać po norach albo uciekać przez zieloną granicę na wschodzie, każdy patrol miałby jego portret pamięciowy, a to byłby priorytet dla policji w całej Europie dorwać takiego bandziora co rozwalił oddział antyterrorystów i pół szpitala

użytkownik usunięty
xavi91

no tak by bylo, nawet w malo cywilizowanej rosji zaraz jakichs kozlow ofiarnych mieli po kazdym ataku tego typu albo ich trupy. sama akcja mogla sie zdarzyc bo pamietajmy na przyklad "magdalenke" ale juz to co dzialo sie po akcji w sensie dlugoterminowym to bzdura. to nie meksykanskie kartele

ocenił(a) serial na 4

.

ocenił(a) serial na 4

Dokładnie tak. Łódzcy przestępcy jak meksykańskie kartele. Szopka.

ocenił(a) serial na 10
xavi91

ale nie ogladasz dokumentu ale film akcji lol

marti_no

Tylko, że klasyczne filmy akcji nie udają, że są czymś innym. Za to po zwiastunie serialu spodziewałem się scenariusza trzymającego jakieś ramy realizmu a dostajemy serial, który z odcinka na odcinek zaskakuje mnie coraz większymi absurdami. Jestem właśnie po odcinku ze szpitalem i po prostu mało tego, że reżyser robi idiotę ze mnie, to robi ją jeszcze z jednostek AT, które jakby nie patrzeć mamy jedne z lepiej wyszkolonych na świecie.

ocenił(a) serial na 10
CritiX

Ja poprostu swietnie sie bawilem ogladajac ten serial bez oczkekiwan ultra-realizmu. Raczej staram sie oszczedzac swoj cenny czas i jesli film/serial nie przejdize testu pierwszych 20 min odpuszczam. Od tego nie potrafilem sie oderwac.