Idź przodem, bracie
powrót do forum 1 sezonu

Patrząc na oceny, idziemy od skrajności w skrajność: albo kompletnie na "nie" albo zachwyt pod niebiosa:-) Po trzech odcinkach daję 6 z plusem, pewnie byłoby więcej, ale niektóre wątki są (jak na mój gust) trochę naiwne (dla mnie kuriozalna była kradzież GPSów z magazynu policyjnego). Ale nie chcę się czepiać szczegółów - to nie dokument, więc nie ma co drzeć szat, że coś jest mało realne, pamiętajmy, że to serial akcji i oceniając go w tych kategoriach ogląda się bardzo sympatycznie.
Co do uniesień i zachwytów nad scenami akcji - jeśli w każdym artykule na temat serialu jest hasło, że "takich scen akcji nie widzieliśmy w kinie polskim", to pamiętajmy przy zachwytach, z czym je porównujemy i jaki jest punkt odniesienia. Nie twierdzę, że są złe, bo widać kawał dobrej roboty, ale porównanie do innych polskich scen akcji to nie jest zbyt wyszukany komplement.
Dla mnie fajny i dobrze zrealizowany serial, fajne kreacje, trochę mnie denerwował "przesterowany" Peszek, ale może to celowo.
Wciąga - gdyby nie fakt, że jutro znowu robota, pewnie ogarnąłbym cały sezon na jednym posiedzeniu