Naiwne sceny, koszmarne "dialogi"...
Wszystko w tym serialu jest nieprawdopodobnie naiwne, zachowania postaci pozbawione instynktu samozachowawczego, źle umotywowane zwroty akcji, źle napisane sceny, po prostu naiwna bajka dla niemyślącego widza. Chciałem żeby to było dobre, naprawdę chciałem. Ale to zwykły szajs.
tylko dużo kasy na efekty specjalne i scenografię - nic ponadto
tak jak piszesz, zachowanie bohaterów kompletnie z czapy, nie umotywowane, mało wiarygodne, nielogiczne
i bzdury, bzdury i bezbronne, głupie służby, którymi można pomiatać jak się chce
Totalnie się zgadzam. To mogłoby być niezłe. Niestety tyle tam głupot i błędów że nawet nie wiem od czego można by zacząć uzdrowienie tej produkcji.
Całkowicie się z Wami zgadzam, Panowie. A ja myślałam, że tylko twórcy filmów kostiumowych i melodramatów lecą po kliszach i schematach, tak że film wychodzi mimowolnie śmieszny. Przekonałam się teraz, że także filmy sensacyjne i kryminalne są dotknięte brakiem logiki. Więc nieważne, czy grupa docelowa danej produkcji jest "męska" czy "damska", scenarzyści mają widzów, niezależnie od ich płci, za idiotów, którzy łykną każdą bzdurę fabularną.
Najgorzej, że jest wiele osób broniących tego typu filmów argumentem: "to jest sensacja, rozrywka nie musi być logiczna". Może i nie musi ALE MOŻE i POWINNA i powinniśmy się tego domagać.
Wg mnie dałoby się ten serial, bez zmieniania osi fabularnej, wyprowadzić na prostą.
Ale może własnie o to chodzi, że przeciętny widz tego nie oczekuje, bo sensacja może być głupia?
Znowu zgadzam się. Według mnie nawet rozrywka powinna być na jakimś podstawowym poziomie, chociażby logiki, bo inaczej człowiek ma wrażenie, że twórcy kręcą te swoje filmy dla beki, obojętnie, czy chodzi o melodramaty kostiumowe, czy filmy sensacyjno-kryminalne.
Widzę, że przegapiliście jakieś 15 lat kina akcyjnego jakie się obecnie robi w kinach
Kina akcyjnego, fajna zbitka słowna, czy chodzi po prostu o bardzo słabe filmy gdzie się tylko piorą i strzelają
To że powstają gnioty do chipsów i piwa i można je obejrzeć a potem zapomnieć - OK. Tylko czemu im dawać wysoką ocenę? I czemu nie wymagać od twórców wyższego poziomu?
No nie przegapiliśmy, nie przegapiliśmy niestety. Ale to i tak boli. Boli jeszcze bardziej kiedy wiesz że dalej będą powstawać takie produkcje bo po prostu jest na nie popyt. Ale ponarzekać można, tym bardziej kiedy widzisz zmarnowany potencjał. Mogło być naprawdę nieźle a wyszło tak bardzo źle.
Ty napisz lepsze. Chyba nie wiesz jakie to trudne. Najlepiej krytykować. Ale samemu się nie umie nic
Sęk tylko w tym, że to nie my jesteśmy zawodowymi scenarzystami, tylko facet, który napisał ten serial. I chyba powinien się znać to budowaniu sensownej fabuły po latach nauki w szkole wyższej (to samo tyczy się scenarzystów innych gatunków filmów).
To że ja nie umiem lepszego to nie znaczy że mam kupić byle chłam tylko dlatego że ktoś robi to lepiej niż ja. Oraz to głównie my, widzowie mamy ten przywilej oceniania.
@Daven - właśnie ważne. Najważniejsze jest to co nam się pokaże. Jak będzie spoko to nikt złego słowa nie powie. Ale tu jest daleko od spoko. No wyjątkowo striggerował mnie ten serial.
Mnie też striggerował. Tym bardziej, że nie zabierałam się do oglądania ze złym nastawieniem, bo są w nim aktorzy, których cenię.
Wpis na poziomie średnio rozgarniętego nastolatka, który uważa , że to co on lubi muszą uwielbiać wszyscy
I do tych słabych dialogów dodałabym, że aktorzy mówią strasznie niewyraźnie. Słyszę początek zdania, a reszta jest zjadana. Nie wspominając o ukraińskiej aktorce, która jest dramatyczna zarówno pod względem gry, jak i artykulacji zarówno w swoim języku, jak i polskim. Po prostu technicznie katastrofa.
Jeszcze warto dodać scenę w samochodzie z walką i wypadkiem. Idealnie kupuj/wklej wątek z serialu ,,Ślepnąc od świateł " ( scena z Dario w samochodzie identyczna) , szkoda czasu na taki serial.