PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011883}
7,5 40 tys. ocen
7,5 10 1 40291
6,9 36 krytyków
Informacja zwrotna
powrót do forum serialu Informacja zwrotna

po 1 odc

ocenił(a) serial na 6

Jestem po 1 odc (nie znam książki) i póki co uważam, że jest co najwyżej tak se, intryga jakoś nie trzyma w napięciu, momentami jest jakoś tak kartonowo, Jakubik nie zachwyca a 50latek mówiący do 50latka "mordo" tylko dopełnia moje rozczarowanie po tak dużym hypie jaki był/jest na serial. Już trailer jakoś mi się nie podobał a to zazwyczaj w moim przypadku oznacza, że właściwe dzieło będzie takie se. Oby to nie była średnia Netfliksowa, czyli takie 6/10...

aren_filmweb

Ja Ci proponuje obejrzeć do końca i potem się wypowiadac...

ocenił(a) serial na 8
85poll

Zgadzam się.

ocenił(a) serial na 6
85poll

Dlatego napisałem po 1 odc :)

ocenił(a) serial na 6
85poll

Po 3 nadal nie zmieniam zdania :)

ocenił(a) serial na 9
aren_filmweb

Jak powinien mówić pięćdziesięciolatek do rówieśnika? Stary draniu? ;)

ocenił(a) serial na 8
aren_filmweb

Później jest znacznie lepiej moim zdaniem. Pierwszy odcinek faktycznie nie porywa

ocenił(a) serial na 9
aren_filmweb

Nie jestem jeszcze pięćdziesięciolatkiem, ale mam już całkiem blisko i uwierz mi że ludzie w tym wieku nie mówią do siebie Szanowny Panie.

ocenił(a) serial na 8
aren_filmweb

Zobacz do końca, ja też miałem mieszane uczucia na początku.

ocenił(a) serial na 8
aren_filmweb

Bo tak 50latkowie mówią do siebie ale że jesteś młody to nie rozumiesz i może cię to irytować. Nie dziwię się. Zawsze starzy byli dla młodych obciachowi, chociaż to słowo też nie na czasie....

aren_filmweb

Jako czterdziestoparolatek niniejszym informuję, że zdarza się mi i moim znajomym mówić do siebie per "mordo".
2 odcinki i jak na razie dla mnie strasznie dużo nielogiczności i takie wrażenie scenariusza pisanego na kolanie, gdzie był/jest jakiś koncept, który scenarzysta/reżyser tak bardzo gonią, że gubią trochę resztę. No zobaczymy.

ocenił(a) serial na 7
aren_filmweb

Ocenianie serialu na początku czy w środku jest chybione, gdyż zgodnie z definicją jest to serial. Po to tak uznany scenarzysta jak Kacper Wysocki buduje fabułę, żeby nie wyjaśnić wszystkiego na początku, historie się zacieśniają, plączą, po to by koniec serialu miał moc. Serio, 50 - latkowie mogą mówić do siebie co najwyżej "Mocium Panie"? Albo ewentualnie "Proszę ja ciebie"? Ludzie są różni, 50-latkowie też. Śmieszny zarzut. Postać grana przez Jakubiak jest bardzo prawdziwa

ocenił(a) serial na 7
Dobanasia

*Jakubika, korektor uparcie koryguje