Gra aktorska w miarę, ale logicznie serial to jeden wielki gniot... Przez kilka odcinków serial budowany jest w oparciu o to, że Policja nie może ustalić czy i kto porwał, a co za tym idzie podejrzewają o to głównego bohatera, któremu jednocześnie nie stawiają żadnych zarzutów...... Nikt w tym policja nie wpadnie na to, aby UWAGA na dworcu centralnym w Warszawie xd sprawdzić nagrania z kamer i jasno stwierdzić, że no dobra faktycznie ktoś go jednak porwał xD.. Zamiast tego mamy pogoń głównego autora za złymi zbirami, nieudolność policji i naginanie zasad logiki do tego co sobie upatrzył twórca xdd. Wytrzymałem 3 odcinki. Dalej po prostu tego się nie da oglądać...
Ty jesteś tym gościem, co na "6 zmyśle" wyszedł z kina na 5 minut przed finałowym twistem? Autor książki ma takie jedno słowo ulubione na takich jak ty. Xd
To prawda, w trakcie oglądania można dostrzec wiele nieścisłości, ale to jest właśnie esencja. Trzeba obejrzec do końca. Polecam!
No właśnie jest temat do dyskusji. Gdyby kamery zostały sprawdzone to nie byłoby tematu i kolejnych odcinków. Realnie policja miała obowiązek sprawdzić te nagrania, skoro mogły zawierać wskazówki w sprawie zaginionego, a potem martwego. I w rzeczywistości od takich rzeczy policja zaczyna. Zwłaszcza biorąc pod uwagę znajomość między Marcinem a policjantem - policjant mógłby przełożyć rękę do weryfikacji . Moją uwagę to zwróciło od razu i dalej już oglądałam z przeświadczeniem, że ktoś tu chce błędem logicznym odwrócić uwagę od rozwiązania. I tak też właśnie było. Inaczej kolejne odcinki nie miałyby sensu. Oczywiście wiem, że film jest o emocjach, trudnych relacjach. Ma być dołujący, poruszający, edukacyjny. Wątek kryminalny to baza. Nie mniej jednak serial ma braki w fabule, dla mnie subiektywnie nie zostały przykryte warstwą emocjonalną.
Chyba jednak ten wątek alkoholizmu jest pierwszorzędny dla twórców serialu, aby pokazać jak bardzo choroba alkoholowa niszczy ludzi i ich rodziny. I z pewnością wiele osób, które miały ojca alkoholika, utożsamią się z historiami w tym serialu.
Wątek kryminalny i afera reprywatyzacyjna - są istotne, ale są tak trochę obok.