Zasady znane. Jedna osoba zadaje pytanie, druga odpowiada i zadaje własne.
Możliwe SPOILERY.
Zaczniemy od czegoś prostego... z kim Elsa zdradzała Hectora?
Czyżby to był Noiret, o którym prawdy dowiedzieli się od Julii, która to ''dostała cynk'' od Cayetana?
O Noirecie dowiedzieliśmy się jeszcze później niż o Mateo. Także to również jest błędna odpowiedź. Jeżeli za kilka godzin nikt nie odpowie to dam podpowiedź.
Więc może pan prawnik Mario, któremu Marcos ukradł komórkę, która to zawierała wiele istotnych informacji?
Nie, to nie był Mario. No dobra, może dam podpowiedź. Jest to osoba, która w serialu ginie jako trzecia.
Hym... gościu, podszywający się pod Ricardo Montoyę? Odkryli, że jest podstawiony, gdy znaleźli stary artykuł na strychu...
Niby nie, ale gostek zupełnie wyleciał mi z głowy ;)
W takim razie... co mówiło wróżba z chińskiego ciasteczka Evelyn, podmieniona przez Javiera?
że umrze na sraczkę
dlaczego Camilo przywiózł do internatu młodszego brata Amelii?
Toż to ONI go pilnowali, a Amelia nawet nie wiedziała o jego planach...
Ale głowy nie dam, pamięć już nie ta.
żeby móc dotrzeć do szpitala bez podejrzeń i spotkać się z Gabrielą, psycholożką Sandry.
jak bohaterowie zdali sobie sprawę z tego, że Nacho, chłopak Vicky jest zarażony?
Skojarzyli fakty po tym, jak Nacho wylądował w szpitalu, a Vicky znalazła jego zakrwawioną chusteczkę do nosa?
prawie, ale zaliczam Nacho nie wylądował w szpital, tylko jego ciotce się pogorszyło.
dawaj pytanie :)
Serio? Zdawało mi się, że to on ;d
Co takiego Marcos zgubił w lesie, co podarowała mu Paula (własnoręcznie zrobione)?
bransoletkę.
Od kogo nasi bohaterowie dowiedzieli się, że ktoś wśród nich jest zdrajcą?
Pierwszą osobą która to powiedziała był Nacho tuż przed śmiercią ale ostatecznie potwierdził to Max.
Żeby zanieść krasnalowi-brat Elsy.
Jakie zmutowane zwierzęta widział w lesie Marcos?
Bo była zazdrosna. Nie podobało jej się, że Marią interesuje się Hector.
Kto był uznawany za wampira przez Paulę, Evelyn i Lucasa?
Nietoperz.
Pytanie - wymień 5 sytuacji w których Fermin vel Carlos vel Rambo był blisko śmierci.
Ponieważ była zazdrosna o Hectora, gdyż Hector w pierwszych odcinkach próbował poderwać Marię.
A pytanie (tak nawiasem mówiąc coraz trudniej o pytania):
Kto nigdy nie złapie wirusa?
Odpowiem na oba.
Wirusa nie złapie Paula. A Fermin...
-stanięcie na minie
-postrzał w ramię
-wycieńczenie wirusem
-rozbrajanie bomby w parku
-przesłuchanie przez Hugo (no a co, że go zostawił przy życiu to nie cud?) / ogłuszenie w podziemiach po znalezieniu skarbów
Dobrze? ^^
O, i jeszcze gdy był mały i 'tajemniczy człowiek' zabił jego ojca.
Dobrze, dobrze. Jeszcze Joaquien i Camillo celowali do niego z pistoletu. No i wpadł do jakiejś dziury w lesie, gdzie przebywał chyba z tydzień bez jedzenia itp. W sumie więc było 9 sytuacji w których prawie go załatwili (chyba, że coś pominąłem).
Pisownia raczej powinna być taka: "Don Joaquina" ale to szczegół. ;) Co do pytania to zabił go Martin w obronie syna i Jacinty.
A jeszcze odnośnie Fermina to w sumie Saul też chciał go zabić (tylko nie zostało wyjaśnione czy to było na serio czy tylko go chciał postraszyć).
Moje pytanie - w ostatnim sezonie powtórzono pewną charakterystyczną scenę z udziałem Roque z pierwszego sezonu (oczywiście były trochę inne okoliczności). Jaka to scena?
Jego samobójstwo przez powieszenie. Po raz pierwszy był to głupi żart zrobiony przez Roque, Ivana i Cayetano. Drugi raz to upozorowanie samobójstwa przez porucznika.
Pytanie: Jak brzmiała wskazówka Irene vel Sandry, przekazana Samuelowi vel Hectrorowi, która ostatecznie prowadziła do skarbu Mścicieli?
Nie pamiętam dobrze, ale chodzi o te 6 łez? Co on za pomocą rysunku (albo jakiegoś wiersza) że pod takim rozgałęzionym drzewem tam w tej jakby grocie krasnala są zakopane? To cos takiego było? Jeju ale mam krótką pamięć ;/ A niedawno to oglądałam.. Tzn, we wakacje ;P
Zgadza się choć wierszyk dokładnie mówił "Skarżypyta blady jest turkiem, po dziadku Y...". To polskie tłumaczenie nie ma sensu, ale w oryginale pierwsze litery tego wersu tworzą odpowiedź "Skarb jest pod Y".
A pytanie:)
No ja oglądałam po hiszpańsku i dlatego tak przetłumaczyłam. Ale rzeczywiście to polskie tłumaczenie jest bez sensu :P
hmm..pytanie..
jak zginął brat Amelii?
Popełnił samobójstwo, ''wyjeżdżając'' z urwiska na pełnym gazie.
Kto i gdzie znalazł (właściwie znaleźli) szkicownik Samuela?
Łatwe, Ivan i Marcos, a znaleźli go pod dachówką na dachu nad strychem (a właściwie nad kryjówką Mścicieli).
A teraz pytanie:
W kim zakochała się Paula i co właściwie stało się z jej ukochanym?
Paula zakochała się we wnuczku Jacinty - Miguelu. A Jacinta odesłała go z internatu do innej szkoły i zamieszkał z dalszą rodziną w Las Palmas (?), ponieważ w internacie zrobiło się niebezpiecznie i Jacinta bała się o jego bezpieczeństwo.
Pytanie - gdzie odbył się "pierwszy raz" Marcosa i Carol?
w gołębniku.
Pytanie: jak nazywała się prawniczka, która pomagała Ferminowi wyciągnąć Marię z wariatkowa?
Pilar Gil Monean
Jakie było hasło do komputera Hectora, którego dała naszej grupie przyjaciół Jacinta ?