Zasady znane. Jedna osoba zadaje pytanie, druga odpowiada i zadaje własne.
Możliwe SPOILERY.
Zaczniemy od czegoś prostego... z kim Elsa zdradzała Hectora?
Mogę dać podpowiedź., Hasło jest związane z grupą dzieci do której należał Hector.
A jak nadal jest trudne to mogę później napisać odpowiedź.
Ah! Znów strzelam, bo dokładnie nie pamiętam... Mściciele? Pięciu Mścicieli? Mściciele na zawsze (jakiś podobny slogan)?
Bezgłowej nauczycielki.
Kto zgubił guzik od przebrania świętego Mikołaja i w jakich okolicznościach?
Wydaje mi się, że to Camillo miał wtedy na sobie strój Mikołaja i był w podziemiach gdzie zastał Marcosa i go ogłuszył, ale Marcos złapał go za strój i oderwał guzik. Dobrze?
A więc pytanko ;)
Co zobaczyła w swojej wizji Rebecca, kiedy pierwszy raz całowała się z Martinem?
I to i to chyba było. Kawałek jak mu przywalił i jak zakopywał, o ile sie nie myle :)
W odcinku, w którym uczniowie jechali na ferie, a Marcos pomógł Amelii, Paula, po wyjściu z podziemi znalazła się wraz z bratem w lesie. Myślała, że gdzie wtedy trafiła?
Myślała że trafiła do domu Świętego Mikołaja.
Pytanie: Kto ocalił Mateo z wypadku samochodowego gdy miał 5 lat?
Camillo
Pytanko: Kogo zastrzelił Ivan, kogo uratował i kto wtedy mu pomógł???
Ivan zastrzelił kolesia który przyszedł po obrazy do Fermina (kiedy ten nie zjawił się na spotkaniu). Uratował wtedy Marię, bo facet groził że ją zabije.
Pomógł mu Marcos i Maria. Ona pozbyła się śladów a Marcos spotkał go jak wychodził ze strzelbą i mu pomógł i w ogóle go wspierał :D
Pytanie: Czemu Alicia zaczeła pracować w internacie?
Bo była policjantką, praca była przykrywką dla prowadzenia śledztwa w sprawie śmierci chyba 2 osób z Ottox, które były uczniami tej szkoły, zaginięcia dziewczyny. Trop prowadził właśnie do internatu.
Pytanie: Kto i jak dowiedział się, że Garrido jest z Ottox?
Pytanie mało precyzyjne. O tym fakcie dowiedzieli się wszyscy. Np. Fermin pod koniec serialu przygotowując plan ucieczki z Internatu, Julia znajdując telefon Roque z nagraniem, Roque jak nakrył go chowającego Lucię, Hugo ale nie pamiętam w jakiej sytuacji wiem na pewno że po tym jak Garrido próbował go zabić. Nie wiem o którą sytuację chodzi po prostu.
Pytanie: Gdzie po raz pierwszy spotkały się Julia i Maria?
Nie zauważyłam, że nie napisałam kto z ich paczki dowiedział się pierwszy, czyli Roque, a potem Julia która znalazła jego telefon z nagraniem. I to od Julii dowiedział się Fermin
Odpowiedź: w zakładzie psychiatrycznym
Pytanie: Kto odwiedził rodzinę Marcosa i Pauli zanim zaczęła się właściwa akcja serialu (retrospekcje) i wyjawił Sandrze prawdę o jej prawdziwym pochodzeniu?
Jak była przetrzymywana przez swojego "dziadka" to zobaczyła film, w którym jej mąż pomagał przy operacjach. O ile sie nie myle
Haha, to good :)
Pytanie: Dlaczego Ivan rozbił tą "kapsułę" w której była przetrzymywana Eva?
Bo tylko tak mógł uratować Julię. Chodziło o to by pozwolić Ewie odejść. Nie mógł wyłączyć kapsuły to ją rozbił.
Pytanie: Co się stało z Noiretem po wybuchu w podziemiach?
Trafił do tego samego psychiatryka, w którym kiedyś przebywała Maria.
Pytanie oddaję, jakoś nie mam nigdy do nich głowy ;)
A więc ja coś wymyślę.
Kto wystawiał przedstawienie dla dzieci z klasy Pauli o zaginionych dzieciach z wioski i świetlikach (tak naprawdę była to ukryta historia, tego co działo się w internacie)?
Jakiś facet został wynajęty i przedstawienie zrobił. Później Carol, Marcos, Vicky i Roque sie go wypytywali o tą legendę ale nic szczególnego sie nie dowiedzieli.
Ale szczerze to nie pamiętam czy ten facet sie jakoś nazywał xd
W momencie dawania przedstawienia nie zostało podane jego imię ale ta postać pojawiła się później i wtedy zostało imię podane. Wystarczy zobaczyć ten odcinek jeszcze raz a imię samo przyjdzie.
Nie nie z Curro masz rację ;) tylko po prostu zastanawiam się, dlaczego pojawił się wtedy w Internacie i właściwie znał jego prawdziwą historię.
No nic, zostawmy ten temat i zadajcie pytanie ;P
wg moich obliczeń to powinien siedzieć, bo przedstawienie wystawiał na pierwszym roku a Amaia pojawiła się na 3 roku. Poza tym sam Curro mówił że wyszedł przed ośmioma miesiącami. Ale z drugiej strony zakażeni zostali wszyscy ci co mieli cokolwiek wspólnego z Internatem. Może przenieśmy naszą dyskusję na ten temat do mojego forum pt. Curro.
A wracając do tego forum to co z pytaniem:)
Aha, bo ja jeszcze całego Internatu nie obejrzałam. Jestem właśnie na początku 7 sezonu to tak zbytnio nie kojarzę :D
Nikt nie zadał pytania, więc ja zadam ;)))
Co dała Elsa swojemu bratu (nie wiedziała że to jej brat) w dzieciństwie, gdy jeszcze mieszkał on w Internacie?
lalkę, w podzięce za pozytywkę. Pablo oddal ją później Pauli.
a pytanie zadam za chwilę bo muszę je wymyślić
O, zobaczyłam Curro. xd Muszę się wreszcie wziąć i dokończyć oglądanie Internatu, żeby wiedzieć o czym mowa przy niektórych pytaniach xd
Oj tam ;) Ja i tak zawsze wszystko przeżywam z zaskoczeniem.. I nie jestem cierpliwa więc... :P A poza tym aż tak wiele rzeczy nowych sie nie dowiedziałam.. Bo końcówkę i tak już oglądałam xd Już jak byłam gdzieś na 4 sezonie to końcówkę 7 obejrzałam więc.. jestem przygotowana.. Lecę oglądać kolejny odcinek.. Mam nadzieje, że z quizem coś ruszy ;D
Coś się zastój nam zrobił ;))
Dobra, to ja zadaję pytanie:
Kto był w obozie koncentracyjnym razem z Saulem?
Ojciec Fermina - David Almansa.
Jak brzmiał pseudonim Rittera Wulfa, świadczący o jego krwiożerczej naturze?
Hym...
''... z ...''
,gdzie w miejscu drugich wielokropków wstawcie nazwę miejscowości, w której znajdował się obóz koncentracyjny, w którym przebywali Saul i David, a w pierwszych nazwę zawodu, zajmującego się ubojem zwierząt xd