PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433143}

Internat

El Internado
2007 - 2010
7,9 5,4 tys. ocen
7,9 10 1 5416
Internat
powrót do forum serialu Internat

Zasady znane. Jedna osoba zadaje pytanie, druga odpowiada i zadaje własne.
Możliwe SPOILERY.

Zaczniemy od czegoś prostego... z kim Elsa zdradzała Hectora?

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Jeżeli chodzi o hasło, to nie :P

ocenił(a) serial na 10
anusialka94

Trudne to pytanie ;D nie moge sobie tego przypomnieć ;)

ocenił(a) serial na 9
ana9393

Mogę dać podpowiedź., Hasło jest związane z grupą dzieci do której należał Hector.
A jak nadal jest trudne to mogę później napisać odpowiedź.

anusialka94

Ah! Znów strzelam, bo dokładnie nie pamiętam... Mściciele? Pięciu Mścicieli? Mściciele na zawsze (jakiś podobny slogan)?

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Mściciele na zawsze :)
Pytanie :D

anusialka94

Co Fermin zrobił ze zwłokami swojego pierwszego ''kontaktu'' z Saul'em?

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

Wrzucił do Laguny???

ana9393

Yup. Pamiętam jeszcze, jaką miał minę, gdy Maria trafiła na but w lagunie.
Pytanko ;)

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

Pytanie - czyjego ducha "wywoływali" Lucas, Paula, Evelyn i Javier Holgado?

ana9393

Bezgłowej nauczycielki.

Kto zgubił guzik od przebrania świętego Mikołaja i w jakich okolicznościach?

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

Wydaje mi się, że to Camillo miał wtedy na sobie strój Mikołaja i był w podziemiach gdzie zastał Marcosa i go ogłuszył, ale Marcos złapał go za strój i oderwał guzik. Dobrze?

ana9393

Bdb.

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

A więc pytanko ;)
Co zobaczyła w swojej wizji Rebecca, kiedy pierwszy raz całowała się z Martinem?

ana9393

Żee... zabił ojca Elsy? Zabił lub pogrzebał... Obstawiam, że zabił.

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

I to i to chyba było. Kawałek jak mu przywalił i jak zakopywał, o ile sie nie myle :)

ocenił(a) serial na 10
anusialka94

Zabójstwo i pogrzebanie ;)
pytanie ;D

ana9393

W odcinku, w którym uczniowie jechali na ferie, a Marcos pomógł Amelii, Paula, po wyjściu z podziemi znalazła się wraz z bratem w lesie. Myślała, że gdzie wtedy trafiła?

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

Myślała że trafiła do domu Świętego Mikołaja.

Pytanie: Kto ocalił Mateo z wypadku samochodowego gdy miał 5 lat?

ocenił(a) serial na 10
budzynska1987

Camillo
Pytanko: Kogo zastrzelił Ivan, kogo uratował i kto wtedy mu pomógł???

ocenił(a) serial na 10
ana9393

Przez pomoc rozumiem wsparcie po fakcie a nie pomoc w zabójstwie ;)

ocenił(a) serial na 9
ana9393

Ivan zastrzelił kolesia który przyszedł po obrazy do Fermina (kiedy ten nie zjawił się na spotkaniu). Uratował wtedy Marię, bo facet groził że ją zabije.
Pomógł mu Marcos i Maria. Ona pozbyła się śladów a Marcos spotkał go jak wychodził ze strzelbą i mu pomógł i w ogóle go wspierał :D

Pytanie: Czemu Alicia zaczeła pracować w internacie?

ocenił(a) serial na 10
anusialka94

Bo była policjantką, praca była przykrywką dla prowadzenia śledztwa w sprawie śmierci chyba 2 osób z Ottox, które były uczniami tej szkoły, zaginięcia dziewczyny. Trop prowadził właśnie do internatu.

Pytanie: Kto i jak dowiedział się, że Garrido jest z Ottox?

ocenił(a) serial na 10
ana9393

Pytanie mało precyzyjne. O tym fakcie dowiedzieli się wszyscy. Np. Fermin pod koniec serialu przygotowując plan ucieczki z Internatu, Julia znajdując telefon Roque z nagraniem, Roque jak nakrył go chowającego Lucię, Hugo ale nie pamiętam w jakiej sytuacji wiem na pewno że po tym jak Garrido próbował go zabić. Nie wiem o którą sytuację chodzi po prostu.

Pytanie: Gdzie po raz pierwszy spotkały się Julia i Maria?

ocenił(a) serial na 10
budzynska1987

Nie zauważyłam, że nie napisałam kto z ich paczki dowiedział się pierwszy, czyli Roque, a potem Julia która znalazła jego telefon z nagraniem. I to od Julii dowiedział się Fermin

Odpowiedź: w zakładzie psychiatrycznym

Pytanie: Kto odwiedził rodzinę Marcosa i Pauli zanim zaczęła się właściwa akcja serialu (retrospekcje) i wyjawił Sandrze prawdę o jej prawdziwym pochodzeniu?

ocenił(a) serial na 10
ana9393

Alfonso.

Pytanie: Kto pomógł uwolnić Hectora z podziemi po wybuchu?

budzynska1987

Camilo.

W jaki sposób Sandra poznała prawdę na temat swojego męża?

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Jak była przetrzymywana przez swojego "dziadka" to zobaczyła film, w którym jej mąż pomagał przy operacjach. O ile sie nie myle

anusialka94

Nie, nie mylisz ;)

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Haha, to good :)
Pytanie: Dlaczego Ivan rozbił tą "kapsułę" w której była przetrzymywana Eva?

ocenił(a) serial na 10
anusialka94

Bo tylko tak mógł uratować Julię. Chodziło o to by pozwolić Ewie odejść. Nie mógł wyłączyć kapsuły to ją rozbił.

Pytanie: Co się stało z Noiretem po wybuchu w podziemiach?

budzynska1987

Trafił do tego samego psychiatryka, w którym kiedyś przebywała Maria.

Pytanie oddaję, jakoś nie mam nigdy do nich głowy ;)

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

A więc ja coś wymyślę.
Kto wystawiał przedstawienie dla dzieci z klasy Pauli o zaginionych dzieciach z wioski i świetlikach (tak naprawdę była to ukryta historia, tego co działo się w internacie)?

ocenił(a) serial na 9
budzynska1987

Jakiś facet został wynajęty i przedstawienie zrobił. Później Carol, Marcos, Vicky i Roque sie go wypytywali o tą legendę ale nic szczególnego sie nie dowiedzieli.
Ale szczerze to nie pamiętam czy ten facet sie jakoś nazywał xd

ocenił(a) serial na 10
anusialka94

W momencie dawania przedstawienia nie zostało podane jego imię ale ta postać pojawiła się później i wtedy zostało imię podane. Wystarczy zobaczyć ten odcinek jeszcze raz a imię samo przyjdzie.

budzynska1987

Curro! :D
Myślicie, że już wtedy wystawił to przedstawienie, by rozglądnąć się za Amaią? ;)

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

A tak naprawdę to czy nie powinien w tym czasie siedzieć w więzieniu?

ana9393

Tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia, więc już milknę.

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

Nie nie z Curro masz rację ;) tylko po prostu zastanawiam się, dlaczego pojawił się wtedy w Internacie i właściwie znał jego prawdziwą historię.
No nic, zostawmy ten temat i zadajcie pytanie ;P

ocenił(a) serial na 10
ana9393

wg moich obliczeń to powinien siedzieć, bo przedstawienie wystawiał na pierwszym roku a Amaia pojawiła się na 3 roku. Poza tym sam Curro mówił że wyszedł przed ośmioma miesiącami. Ale z drugiej strony zakażeni zostali wszyscy ci co mieli cokolwiek wspólnego z Internatem. Może przenieśmy naszą dyskusję na ten temat do mojego forum pt. Curro.

A wracając do tego forum to co z pytaniem:)

ocenił(a) serial na 9
budzynska1987

Aha, bo ja jeszcze całego Internatu nie obejrzałam. Jestem właśnie na początku 7 sezonu to tak zbytnio nie kojarzę :D

ocenił(a) serial na 10
anusialka94

Nikt nie zadał pytania, więc ja zadam ;)))
Co dała Elsa swojemu bratu (nie wiedziała że to jej brat) w dzieciństwie, gdy jeszcze mieszkał on w Internacie?

ocenił(a) serial na 10
ana9393

lalkę, w podzięce za pozytywkę. Pablo oddal ją później Pauli.
a pytanie zadam za chwilę bo muszę je wymyślić

ocenił(a) serial na 9
budzynska1987

O, zobaczyłam Curro. xd Muszę się wreszcie wziąć i dokończyć oglądanie Internatu, żeby wiedzieć o czym mowa przy niektórych pytaniach xd

anusialka94

Ale niezłe spoilery musiałaś już tu wyczytać i nie przeżyjesz pewnych elementów zaskoczenia ;)

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Oj tam ;) Ja i tak zawsze wszystko przeżywam z zaskoczeniem.. I nie jestem cierpliwa więc... :P A poza tym aż tak wiele rzeczy nowych sie nie dowiedziałam.. Bo końcówkę i tak już oglądałam xd Już jak byłam gdzieś na 4 sezonie to końcówkę 7 obejrzałam więc.. jestem przygotowana.. Lecę oglądać kolejny odcinek.. Mam nadzieje, że z quizem coś ruszy ;D

ocenił(a) serial na 10
anusialka94

Coś się zastój nam zrobił ;))
Dobra, to ja zadaję pytanie:
Kto był w obozie koncentracyjnym razem z Saulem?

ana9393

Ojciec Fermina - David Almansa.

Jak brzmiał pseudonim Rittera Wulfa, świadczący o jego krwiożerczej naturze?

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

Może jakaś podpowiedź? ;))

ana9393

Hym...
''... z ...''
,gdzie w miejscu drugich wielokropków wstawcie nazwę miejscowości, w której znajdował się obóz koncentracyjny, w którym przebywali Saul i David, a w pierwszych nazwę zawodu, zajmującego się ubojem zwierząt xd

ocenił(a) serial na 10
KeiChan

ha ha ;DD rzeźnik z Bełżca XD